Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma zamražování polotovarů

Červeně příspěvky za posledních dní
majka111:41 27.1.2022
chtěla bych se zeptat na jednu věc, která nám vrtá hlavou po shlédnutí posledního vydání pořadu Vydáno pro školní jídelny. V současném provozu plném nenadálých změn často zůstává maso nebo zelenina, protože jsou děti odhlášeny. Máme v HACCP zapracováno zmrazení polotovaru, takže v tom mám jasno. Jen pořád nechápu proč máme vakuově balené maso v záruce zpracovat na polotovar ihned po tom, co mi zbyde. Již tak se mi zdá, že díky všem těm zbývajícím surovinám jsme nuceni vařit častěji nudličky, kostičky či sekaná masa. Děkuji za odpověď, případně prosím o zkušenosti z vašich provozů.
Ifa12:19 27.1.2022
také jsem viděla video, paní to vysvětlovala - jde o důvod ne mikrobiální ale právní - my nemůžeme vydávat výrobek nějak balený od výrobce za náš polotovar - aby to byl náš polotovar - tedy věc, kterou budeme v budoucnu dál používat - musíme ho my nějak opracovat. Vždyť nemusíte dělat nudličky nebo kostičky, já to beru tak, že maso opracujeme - obereme případně šlachy či přebytečný tuk, nasáčkujeme, zvážíme, popíšeme = připravený polotovar. A nikdy s tím kontrola neměla potíž.
majka118:33 27.1.2022
asi jsme si nerozuměly - ptám se proč zpracovávat chlazené vakuově zabalené maso hned po dodání, když má záruku třeba další měsíc v chlazeném stavu. Logicky bych řešila až v momentě, kdy bych nestihla zpracovat v době garance v chlazeném stavu. A u nás tedy problém se zmrazením vcelku mají. Musí být na kostky, plátky, nebo namleté.
Radkaa13:34 27.1.2022
V HACCP máme uvedeno, že zamrazujeme váhu do 0,5 kg (jsme MŠ), můžete i víc. Datum zpracování - do 1 měsíce. Na sáček napíšeme váhu, datum zamrazení a druh masa. Zabalíme a uložíme do mrazáku.
majka118:36 27.1.2022
takto to máme také, spotřeba podle toho, jak je uvedeno v příručce HACCP - ale zpracováváme na polotovar až tehdy, když víme, že nestihneme zpracovat v chlazeném stavu

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi