Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Sušené mléko

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětTanca 13:31 23.8.2018
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda v mateřské školce používáte kromě klasického mléka také mléko sušené. Někdy máme problém se vlézt do SK a sušené mléko má i vysoky koeficient. Jaké by jste doporučili? Budu ráda že jakýkoliv názor děkuji
Čerstvé mléko má určitě lepší nutriční parametry než sušené. Sušené má koeficient do SK sice 10, ale zase ho použijete méně. Jestli tedy uvažujete, že byste si jeho používáním vylepšili spotřební koš, tak to si moc nepomůžete. Osobně jsem ve školkách tento produkt moc nezaznamenal.
odpovědětValentýna16:07 25.9.2018
Ve školce bych dala přednost mléku z farmy, než sušenému. Jsem ze školy a nikdy jsme nic sušéného, natož mléko, dětem nedávali. Koš bych v tomto případě neřešila.
odpověděttristanka6:56 26.9.2018
Vy můžete používat mléko z farmy? Nám to hygiena zakázala, neprojde takovým ochranným procesem jako v mlékárně...
odpovědětValentýna20:48 26.9.2018
Jistě, používáme více výrobků z farmy. Nejen mléko, ale i maso. Kvalita je zcela jinde, než u mléka z mlékárny nebo masa od řezníka. Takový tvaroh z farmy a tvaroh z velké mlékárny, to je prostě neporovnatelné. Doporučuji. Farmy přece normálně dodávají zboží do sítě, tak není sebemenší důvod, proč jejich zboží nenabídnout dětem. Naopak, jídelny by měly využívat regionální produkty.
odpovědětHandula23:50 30.9.2018
Dobrý den, to mě také prekvapuje, že můžete používat potraviny z farmy. Jak jste to dokazala? Nam to zakazuji z hygieny :-( take se domnívám, že to je škoda. Obzvláště, pokud farma (či vyrobce) dodává do řetězce... Máte to ošetřeno nějakou smlouvou? Také bych raději odebirala kvalitnější potraviny. Děkuji Hanka
odpovědětValentýna14:32 1.10.2018
Já se žádné hygieny neptám . Najdu farmu a už to frčí. Maso od českého farmáře máte přece mnohem lepší než třeba polské, které vám dodá velkoobchod a hlavně podporite domácí produkci. Jak jste přišli na to, že do toho má co říkat hygiena?
odpovědětHandula21:38 2.10.2018
Jasný, to chápu. Ale jak tedy postupujete. Jen nakoupíte na fakturu (kde je uveden původ masa), a je to? Máte také smlouvu?
odpovědětValentýna17:05 3.10.2018
Když půjdu do supermarketu, kde do jídelny nakoupím např. farmářský sýr v pultovém prodeji. Tak také nemám žádný certifikát o jejich HACCP, ale nakoupím produkt. Myslím, že si příliš komplikujete život tam, kde to není třeba. Vám snad hygiena kontroluje faktury a hledá, kde tam máte uveden původ masa. Je jasné, že nenakupuji nějaké pokoutné produkty, ale od zavedených farem, které mají třeba e-shop.
odpovědětmaruš9:17 4.10.2018
odebírat mléko přímo z farmy je rizikové, protože mléko je nepasterizované! Pokud ovšem farmář nepasterizuje přímo na farmě. Nepasterizované mléko bych nedala ani sobě.
odpovědětRadkaa8:04 2.10.2018
Také bereme maso z místní farmy. Minulý týden u nás byla kontrola z veteriny a kontroluje i tuto farmu. Od každé firmy, kde bereme zboží, máme certifikát, že má zavedený systém HACCP a že se jím řídí.
odpovědětHandula21:30 2.10.2018
Aha, tam bude ten zakopaný pes :-) To vůbec nemám (certifikát o HACCP)...vlastně ani rámcové smlouvy, ty mám jen 2 z větších firem. Nikdo to po mně zatím nevyžadoval.
odpovědětzdenouš21:42 3.10.2018
Vaii,původ masa, faktury a nejen to u mě minulý týden kontrolovala veterina.Vše jsem měla v pořádku, kuchyň chválili.Velmi mě to potěšilo.
odpovědětHandula5:58 5.10.2018
Milá Zdeni, to je super, že Vám to krásně vyšlo, moc blahopřeji. To má člověk pocit, že je k něčemu platný :-) Mohu se zeptat, ze ktereho jste kraje, že vam chodi veterina? A co ještě vyzadovali, kromě FA?..... Kam jsme dostaly od sušeného mleka, že :-)
odpovědětlenek O9:36 5.10.2018
Dobrý den, minulý týden u nás byla taky veterina, chtěla dodací listy od masa, vajec, mražených výrobků. Kontrolovala skladování výše uvedených výrobků (teplotu), deratizaci, zdravotní průkazy. Fotili štítky od mražených ryb, kuřat, psali čísla z vajec. V něčem to byla duplicitní kontrola jako z hygieny. Jsem z Ostravy. Mějte se fajn pokud možno
odpovědětzdenouš21:48 6.10.2018
Milá Handulo,kontrola probíhala tak,jak píše Lenek,jenom chtěli vidět ještě rybičky a med na deratizaci se neptali,čísla vajec neopisovali ale zajímali se o likvidaci odpadu.Paní říkala, což mě překvapilo,že by by si mohl odpad brát i někdo pro slepice.Paní velmi chválila to, jak je v jídelně udržované zařízení a jak čistá je kychyň.Myslela si,že fungujeme tak 2 roky ne 18 let.Hezky jste to napsala,člověk má pocit,že je k něčemu platný.Bohužel ředitel školy to neocení,tak alespoň kontrola.Jsem z Vysočiny,Pokud budete ještě něco potřebovat, napište.
odpovědětHandula21:41 9.10.2018
Děkuji všem za odpovědi a příspěvky. Tenhle web je super. Našla jsem spoustu dobrých rad. Zdeni děkuji moc, je znát že máte praxi. Zase se ozvu, vaše příspěvky v diskuzích ráda vyhledavam. Pracuji v mš 5 rok, jako vedouci 4 rokem, Ale stále se učím :-) Třeba ty odpady, pro slepice?? To zírám, je to nejlogičtějsi řešení. Domnívám se, že i nejčistší, každodenní likvidace a kuchyně čistá! ..... Přesto na školeních slýchám zákaz...... Zejména od hygieny. Ach, ta naše legislativa! Odpady ze ŠJ, ožehavé tema.... Hezký den, a pevné nervy všem ve ŠJ
odpovědětmaruš10:31 10.10.2018
na možnost zbytků ze společného stravování pro slepice a jinou havěť se informujte na místní Státní veterinární správě a tím se řiďte
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi