Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Počet kuchařek na strávníky

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětevasek1111:08 11.11.2008
Dobrý den, poradí mi, prosím, někdo, jak vypočítám, kolik bychom měli mít kuchařek na počet strávníků? Děkuji.
odpovědětMarie10:27 16.12.2008
Nemohu pochopit myšlení našich nadřízených,že nám nepočítají do stavu dospělí strávníky.To je celé postavené na hlavu. Dospělí strávníci mají větší normu, vaří se pro ně a nic za to. U nás
máme 84 dospělích a to přece znát. Chtěla bych vidět tyto chytré hlavy na našem místě. Je to logické?
odpovědětJitka7:27 16.2.2009
Počet strávníků se dělí 32,5 a vyjde počet zaměstnanců - úvazek
odpovědětzuza10:27 16.2.2009
To je nějaká hloupost - jak jste k tomuto číslu přisla?
odpovědětInrec11:38 16.2.2009
Paní Jitko, to co jste napsala je hňupina na entou.
Škoda Vašeho času.
odpovědětModerátor11:43 17.2.2009
Prosím vás, abyste se takto vyjadřoval(a) pouze ve vaší kuchyni. Ne zde na portálu Jídelny.cz. Co si pak má veřejnost o personálu ŠJ myslet? Jde o jasné porušení Pravidel.
odpovědětcindy12:57 16.2.2009
Vypočítá se podle normativů vašeho kraje. Počet strávníků bez dospělých : normativem = počet hodin
odpovědětAlena II.13:53 16.2.2009
Pokud si najdete na tomto portálu článek z 1.12.2008 "Jak vypočítat velikost pracovního úvazku v jídelně", máte to tam dopodrobna vypsané.
Velikost pracovního úvazku se vypočítává skutečně jen podle počtu přihlášených žáků nebo studentů - viz výkaz V-17. Dospělí se do toho nezapočítávají.
odpovědětkája7:05 18.2.2009
Prosím na jakých stránkách najdu normativy pro kraj středočeský?Děkuji za odpověď.
odpovědětGábina7:30 19.2.2009
Taky nemohu najít normativ pro středoč.kraj,poraďte.
odpovědětkoula8:00 19.2.2009
Náš kraj noramtivy taky ještě neuveřejnil, ale nemám strach, že by byly úchvatné. Jak si myslíte, že dopadne převedení nepedagogů do pedagogické tabulky? Vyjde to a nám se bude lépe dýchat?
odpovědětJitu5:26 19.2.2009
Příklad budu mít 80 přihlášených dětí vydělím 32,5 a vyjde mi že mám mít 2 kuchařky na 8 hodin a jednu ved. š. jídelny na 4 hodiny. Tak nám to řikalo vedení. tak mi to vysvětlete
odpovědětjitu5:34 19.2.2009
Prosímpoučte mě někdo sice se to nehodí k tématu ale vysvětlete mi při vaření u cizích strávníků kde berete zisk, z čeho se vypočítáva kde k nemu příju na co ho pak použiji ,co s ním udělám,Děkuji
odpovědětzuza10:02 19.2.2009
V kalkulaci oběda pro cizí strávníky mám zahrnutou přirážku na potraviny (může být do 20 %). A to je ten zisk. Cenu potravin (normu) máme 25,-- a přirážku 12 %, což jsou 3,-- Kč z každého oběda. Za tento zisk potom nakupuji nové věci do kuchyně (na které nám škola nechce dát - např. letos nové značkové nože, do jídelny nový výdejní pult, nový stůl na mytí černého nádobí apod.).
odpovědětzuzana 5512:04 19.2.2009
Proboha už přestaňte s tím 32.5. My máme 550 strávníků. Když to vydělím tak mám 17 pracovníků.
Skutečnost 5 kuchařek + 1 vedoucí. Žádná účetní.
odpovědětOlina12:26 19.2.2009
Děvčata to funguje jinak, na krajských stránkách máte normativy a tam zjistíte přesné počty. Pro letošek zatím nejsou . / Plzenský kraj/
odpovědětRadka14:56 19.2.2009
Orientačně na toto téma vyšel článek od paní Věříšové ve Výživě č. 6/2002. Jsou tam rozepsané zvlášť MŠ a zvlášť ZŠ. Na 50 obědů ZŠ je 1 kuchařka, na 500 obědů 6 kuchařek. S modernizací kuchyní se normativ určitě o něco sníží.
odpovědětMarie I.15:57 19.2.2009
Zapomeňte Radko na výživu z roku 2002, pravdu má Olina, normativy zjistíte na stránkách krajů.
odpovědětRadka18:28 19.2.2009
Olino, reagovala jsem pouze na příspěvek Zuzany 55, která píše o 17 pracovnicích na 550 strávníků. Mám několik školek a normativy se starými tabulkami docela souhlasí.
odpovědětRadka18:32 19.2.2009
Omlouvám se Olině, odpověď je pro Marii I. A stejně záleží na ředitelce, jak s úvazky naloží.
odpovědětOlina6:20 20.2.2009
Radko souhlasím, že záleží na vedení, ale k normativům by se mělo také přihlížet a je to pro nás argument se kterým se můžeme bránit, pokud je nás v jídelně málo.
odpovědětLeonora8:10 20.2.2009
Olinko, máte pravdu, zajímalo by mne jak to vlastně je, ale ředitelky a ředitelé by MĚLI k daným
normativům přihlížet. Tohle to je pořád dokola a člověk nemá nikde dovolání. Ředitelé a ředitelky
si dělají jak se jim namane. Dáleje je problém ten, že berou nekvalifikované síly , aby se ušetřilo, ale za jakou cenu, že odbornost jde do ústraní.
odpovědětOlina9:03 20.2.2009
Já mám štěstí, že moje ředitelka je rozumná žena, která si nechá vše vysvětlit a nějaký kompromis vždy najdeme. Zatím jsem kuchařky podle normativu dostala,tak uvidíme dále.
odpovědětBára13:44 25.5.2009
32,25 bylo číslo pro jídelny MŠ (vaří doplňková jídla). ZŠ měla nějak kolem 70, počítáno samozřejmě včetně vedoucí.
Zdravím
odpovědětNELA19:32 11.3.2009
Podle článku ,,Jak vypočítat velikost úvazku,, jsem podle normativu chtěla vypočítat kolik nás má být na 500 žáků.Podle příkladu se má vydělit počet žáků číslem uvedeným v normativu pro naši školu ve sloupci ,,No,,. Ale takový sloupec tam není ,pouze by odpovídal sloupec označený ,,SPo,, který má číslo 7,68.Znamená to tedy že 7,68 je počet kuchařek na naší jídelnu??
odpovědětKvětuše10:24 24.6.2009
Naší jídelně se výrazně navýšily počty obědů, tak jsem se začala pídit po čísle - kolik nových zaměstnanců můžu přijmout. Byl to dlouhý a složitý proces přes jakési koeficienty, ale v podstatě jsem se dostala na číslo, které stejně odpovídalo způsobu výpočtu před 27 lety - na prvních 130 strávníků dvě pracovní síly a na každých dalších 110 strávníků jedna.
odpovědětHany20:10 15.3.2009
Opravdu je to tak,počet pracovníků na ŠJ se odvíjí od počtů strávníků ze zahajovacích výkazů a z krajských normativů.Každé zařízení dostane rozpočet a tam je uveden počet přepočtených pracovníků na na jednotlivé paragrafy,t.j MŠ a Šj .
Potom je na řediteli zařízení,jak celkový počet úvazku rozvrhne.
Mé zkušenosti jsou takové,že na ŠJ je čím dál méně prostředků,a nedej bože ,aby se nenaplnila kapacita a byly děti.Naše MŠ převádí každoročně peníze z paragrafu školy na jídelnu,aby děvčata měla alespoň nějakou odměnu nebo nuzné osobní ohodnocení.Nikdo nebere v potaz,že zařízení je třeba specifické,jídlo se dováží výtahy na jednotlivá oddělení do kuchyněk a k tomu potřebujete určitý počet fyzických lidí.Tato situace by se mohla zlepšit,moc si to přeji,ale zatím zůstává u zbožného přání.Tím to se bude předcházet i nedorozumění mezi ostatním personálem zařízení a dohadům typu,proč oni a my ne,pracujeme špatně,atd... .Ani ředitele to nemají jednoduché,nechte si to od nich vysvětlit a nahlédnou do rozpočtů,určitě to není tajné.
Normativy zřejmě tvoří člověk,který nikdy na podobném zažízení nebyl a nezkusil si tuto práci.



odpovědětmagdalena6:26 16.3.2009
Hany, mé zkušenosti jsou zase takové, že v paragrafu školy jsou zahrnuty všechna specifika školy, tzn. že tam bývají zoohledněny ty specifika, věk nad padesát apod. V paragrafu jídelny je opravdu jen příděl peněz podle zapsaných strávníků. Takže není pravdou, že ředitel dává ze svého. Ale máte pravdu v tom, že peněz pro provozní je málo.
odpovědětIva K.16:51 25.5.2012
Dobrý den, bohužel normativ je jedna věc a vázání finančních prostředků, dle rozhodnutí vlády z 21.3.2012, je věc druhá. To znamená, že to co má jít společně, jde nějak od sebe. Od 1.6.2012 máme v průměru o 920,- Kč nížší hrubou mzdu, než byla k 1.4.2009 ... No comment. Přejeme pohodové jaro. Iva a čtyři a půl kuchařinky ze školní jídelny v olomouckém kraji, která vaří denně obědy pro 400 žáčků.
odpovědětAjaK14:05 27.5.2009
Dobrýden,také jsem nenašla normativ pro Plzeňský kraj a potřebovalabych radu prosím.Nějaký normativ pro ústavy? vaříme od snídaní po večeře 5 jídel denně,od pondělí do neděle,obědů je cca75-80denně.Na to mám 2 kuchařky které se střídají po 12 hodinách + já jako vedoucí na 8 hodin.po-pá.Bez uklízečky,tak že děvčata jsou nucení při vaření dělat i toto.včetně toalet.Vedení to zkrátka nařídilo! neposlechneš poletíš,jak z toho!!
A ještě jedna prosba,je možné aby vařila pro strávníky nekvalifikovaná pomocná kuchařka bez jakéhokoliv vzdělání samostatně?Nezvládá to a přesto je nucena a za kvalitu ručím já.Také jedno z nařízení a ke všemu neprůstřelné.je to jenom u nás nebo i někde jinde: díky.
odpovědětAlenaS22:05 5.6.2009
Krajské normativy jsou jen pro školství. S ústavy nemají nic společného.
odpovědětmacek8:03 7.6.2009
Písněte mi na email prosím, pracuji také v ústavu
odpovědětroxy14:17 25.5.2012
Může být v mateřské škole zaměstnaná nekvalifikovaná síla jako kuchařka?Vedoucí šk.jídelny má maturitu,ale ne v oboru a na poloviční úvazek je jako kuchařka-tudíž jsou obě pracovnice nekvalifikované-je to takto možné?Děkuji
odpovědětRůža12:27 10.9.2009
Prosím o radu kde se dozvím úvazek vedoucí na počet strávníků. Máme 320 strávníků + 45 cizích. Díky
odpovědětZdena S.19:58 26.5.2012
Požadujte u ředitelů nahlédnout do rozpisu finančních prostředků státního rozpočtu dle krajské soustavy normativních komponentů- je to listina ve které jsou všechny peníze na platy za organizaci a jsou rozděleny podle středisek. Máte právo do tohoto rozpisu nahlédnout.Kr.normativy jsou na těchto stránkách pod názvem "Počet kuchařek, včetně vedoucí ŠJ" rozklikněte a podle krajů se tam najdete.Jsou to naše finace,které nám patří,podle uvařených a vydaných jídel.Nedejme se!!!Některé školy nemají zaplněné třídy a úvazky mají plné.Nedejme se!!!Z.
odpovědětsmutná20:46 26.5.2012
Krajské normativy mám spočítané, ale je mi to k ničemu. Ředitel si zažádal kraj o povolení převodu několika desítek tisíc Kč z nepedag. na pedagogické pracovníky. Bylo mu to schváleno, samozřejmě jsem bojovala proti tomu, ale marně. Když se nám před 2 roky krátily úvazky, platový stupeň snížil ze 12 na 9 a sebralo osobní, to se nás nikdo nezastal. Nyní když jsou učitelky MŠ zařazeny jako vysokoškolsky vzdělané do stejných tabulek jako učitelé ZŠ a chybí jim na to finance, tak se musí někde v rozpočtu najít, aby nemusely mít také např. nižší stupně a krácené osobní. Ředitel má zkrátka velkou pravomoc, ale co je nejsmutnější, vidíte, jak si vás váží. No a potom choďte s radostí do práce a usmívejte se na kolegy učitele!!!
odpovědětSylva9:19 27.5.2012
Na hlavní stránce je příspěvek na téma " Počet kuchařek včetně vedoucí ŠJ v kuchyni" klikněte na tento odkaz a vyhledéjte si určitý kraj a důkladně si prostudujte sdělení a normativy od urč.krajů;např.Ol kraj 2012 - počet nepedag. pracovníků>1žák v ZŠ oběma stupni No 49,480>110 žáků>úvazků 2,22>prům.plat neped.> 12883,-Kč>základní částka na jed. výkonu MP>3124> Pojistné 1093> NIVcelkem 4217.Dále 1 stravovaný, který se nevzdělává v MŠ ani v ZŠ; 50 strávníků>No42,887>úvazku 1,17 plat neped.13017,-Kč. můžete si zatelefonovat a ověřit na č.585 508 556, nebo podhodnocení oznámit na inspektorát práce.Ředitel je právnická osoba a odpovídá za dodržování závazných ukazatelů a pracovněprávních předpisů.To jsou lži, že připadá na 130 žáků 1kuchařka.
odpovědětajka11:27 28.5.2012
ředitelé májí dávno tabulky, kde je přesně kolik mají na rok 2012 úvazků na kuchyń a kolik je na to peněz.Poproste je o nahlédnutí do tabulky a hned budete vědět na čem jste. Ale pozor, ředitel může vše, je to přece ředitel právního subjektu,proto skutečně může sebrat z kuchyně peníze a dát to pedagogům i u nás se to na školách děje, je to plně v jeho kompetenci a nenaděláte s tím opravdu nic. Možná je někdy lepší nevědět. Věřte, že vím o čem mluvím, jsem vedoucí stravování a účetní v jednom.
odpovědětMarie P.9:08 30.5.2012
Dočasné použité prostředky státního / uzemního rozpočtu pro hospodářskou činnost organizace nevrátí zpět do svého rozpočtu, což má za následek porušení rozpočtové kázně se všemi dopady. Hospodářská činnost je vykonávaná pracovníky na úkor základní pracovní doby a hlavní činnosti. Právnická osoba jedná samostatně a je zodpovědna za tyto nedodržení, porušení pracovně právních předpisů a závazných ukazatelů.
odpovědětPEETRRA18:27 11.1.2013
Dobry den nevite jak to je ve zdravotnictni kuchar-pacient -zamestnanec?? Ja to nemuzu najit dekuji za radu
odpovědětJiřka9:38 12.1.2013
http://www.volny.cz/seminar.ms/ Všem doporučuji podívat se na tyto stránky. Najít si rozpočet a rospisovou kalkulačku na rok 2012. Tam si zadat počet strávníků dle zařízení ve kterém pracujete a dole vám vyjde počet úvazků na počet strávníků, ale i stanovené normativy. Zároveń i kolik peněz na mzdy máte pro zaměstnance.Jednotlivé profese ve školní jídelně si určíte, tak jak jste schopné zabezpečit provoz.
odpovědětdajana19:07 8.4.2015
Dobry den jen bych se chtela zeptat na 84 deti v Ms jestli muzou byt dve kucharky na cely uvazek a na 4 hoh tri krat tydne hospodarka
odpovědětrohlik8:49 9.4.2015
Můžou, pokud na ně máte peníze. Podle toho, co vyšly nové normativy z kraje se tam můžete podívat a zjistit na jaké úvazky máte nárok a hlavně, kolik peněz jste dostali. Přeji hezký den
odpovědětjija19:51 9.4.2015
dobrý den tak to vám závidím já jsem sama na 62 dětí
odpovědětAdulka21:45 11.6.2019
Dobrý večer, prosím poradil by mi někdo? Pracuji v MŠ jako kuchařka děti máme 54 + 8 dospělých. Chystám ranní svačiny, oběd a odpolední svačiny. Jako kuchařka jsem tam sama a na 4 hodiny pomocnou sílu. Příští rok by mělo být o 10 dětí víc + 2 dospělí. Chodím z práce vyřízená. Kolik by správně mělo být kuchařek?
odpovědětivka58:55 12.6.2019
Zdravím, normativ má každý kraj jiný, pro moravskoslezský kraj je 64 dětí MŠ úvazek 1,92, dospělí, pokud jsou to zaměstnanci nemají u nás úvazek, takže vaříme zadarmo, některé kraje ale mají svou metodiku, takže je potřeba hledat na stránkách Vašeho kraje. Ivka
odpovědětmarcik1110:34 12.6.2019
Ivko5, nepochopila jsem co píšete o vašich dospělých. Nechápu jak můžou být vašimi zaměstnanci a u vás nemít úvazek?! Kde tedy ten úvazek mají? A to se pak přijdou k vám najíst?
odpovědětivka512:39 12.6.2019
Ano, je to tak, v našem kraji není stanoven úvazek pro stravování vlastních zaměstnanců, takže učitelé a ostatní pracovníci školy platí pouze potraviny, ostatní režie platí zřizovatel a mzdový náklad nehradí nikdo, takže fyzicky vaříme pro 50 zaměstnanců školy a školky bez nároku na plat. Řeším tento problém již léta, ale marně, prostě ředitelé zajistí závodní stravování, ale ti kdo ho zajišťují nedostanou plat. Ivka5
odpovědětJaroslava14:38 12.6.2019
Dobrý den, máme počty 76 dětí MŠ 11dospělích, jednu kuchařku na plný úvazek, pomocnou na 4 hodiny. Kraj Vysočina.Není to určitě jen o normativech, ale také o vedení.Zdravím.Jaroslava
odpovědětrohlik8:32 12.6.2019
Počet personálu máte v krajských normativech, máte paní vedoucí, tak se zeptejte. Jinak si myslím, že Váš úvazek je v pořádku. Mám 50 dětí MŠ, 70 ZŠ, personálu 20 a ještě pár cizích strávníků a úvazek kuchařky mám 1 hlavní a 1 pomocná. Donedávna pomocná byla pouze na půl úvazku a to byl rachot.Přeji hezký den
odpovědětnela12:53 12.6.2019
Také si myslím, že máte úvazky běžné, tak jako v jiných školkách. U nás je 73 MŠ,82 ZŠ ,zaměstnance neuvádím (též nám na ně nikdo nic nedá) a mám 2 úvazky kuchařka a 0,5 úvazku pomocná. Někdy je to taky mazec!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi