Diskuse na téma Kalkulace oběda
Vážení čtenáři, uvedená problematika je popsána v našich článcích, které najdete na adrese https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1966 a https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1306
Nina v.9:13
27.11.2022
Dobrý den, jak prosím vypočítám kalkulaci oběda pro cízí stravniky. Prosím o přesný popis. Předem moc děkuji.
exitkaaa6:47
28.11.2022
O to požádejte ekonomku školy. Ta má ke všem důležitým podkladům přístup. A pokud ona neví, měla by si zjistit. (Co si budeme vykládat, pro ně je školení víc než dost). Vy ji dáte počty uvařených obědů, svačin, přesnídávek. Vy si určujete a "obhajujete" výši potravin na oběd, zbytek je na ní.
Betka13:47
28.11.2022
A jak je to s kalkulací cen když máme MŠ i ZŠ?
ivka18:49
28.11.2022
Myslím, že se svačiny násobí 0,3
Kačenka29:37
27.01.2023
Dobrý den, také by mě zajímalo, jak se přesně vypočítá kalkulace oběda pro cizí strávníky? Ekonomka to hodila na mě, dala mi všechny podklady. Vím, že mám náklady z loňska vydělit počtem obědů za minulý rok - a teď otázka: vydělit počtem všech uvařených jídel nebo jídel jen v hlavní činnosti?
Moc děkuji za odpověď.
Vladimír Zavřel14:17
11.04.2023
Podle vyhlášky 500/2002; § 49 Způsoby oceňování zásob a vymezení nákladů s jejich pořízením souvisejících
(1) Součástí pořizovací ceny zásob jsou též náklady související s jejich pořízením, zejména přepravné vyúčtované dodavatelem nebo provedené účetní jednotkou, provize...
Pokud bude platit zákon o veřejných zakázkách a !!!vztahoval se i na potraviny!!!, bylo by možné do nákladů (finanční norma) zařadit i náklady na provoz portálu, který budec veřejné zakázky automatizovat?.
ivka65:38
12.04.2023
Vážený kolego, tak jak je dnes postavena vyhláška o školním stravování se z finanční normy na potraviny, které hradí strávník, hradí pouze spotřebované potraviny, nikoliv náklady spojené s evidencí, nákupem atp., to jde z provozních nákladů. Cena potravin je tvořena celkem, tak jak nakoupeno, školní stravování je osvobozeno od podmínek DPH a tp. Výběrová řízení jsou věcí způsobu nákupu, což souvisí s provozními náklady. Kalkulace celekm obsahuje samozřejmě všechny potřebné náklady, ale dotované školní stravování dává záruku strávníkovi pouze úhradu potravin, ostatní stravovaní zaplatí plnou cenu i s těmi pomyslnými náklady navíc, promítá se do skladby ostatní věcné náklady spojené s výrobou jídla, popřípadě do tvorby zisku.
Praktické, aktuální příklady kalkulací si můžete prohlédnout v záznamu nedávno proběhlého webináře: https://www.jidelny.cz/ekurzy/kurz.aspx?id=2207
TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA