Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Kalkulace oběda

Červeně příspěvky za posledních dní
Vážení čtenáři, uvedená problematika je popsána v našich článcích, které najdete na adrese https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1966 a https://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1306
Nina v.9:13 27.11.2022

Dobrý den, jak prosím vypočítám kalkulaci oběda pro cízí stravniky. Prosím o přesný popis. Předem moc děkuji.

exitkaaa6:47 28.11.2022
O to požádejte ekonomku školy. Ta má ke všem důležitým podkladům přístup. A pokud ona neví, měla by si zjistit. (Co si budeme vykládat, pro ně je školení víc než dost). Vy ji dáte počty uvařených obědů, svačin, přesnídávek. Vy si určujete a "obhajujete" výši potravin na oběd, zbytek je na ní.
Betka13:47 28.11.2022
A jak je to s kalkulací cen když máme MŠ i ZŠ?
ivka18:49 28.11.2022
Myslím, že se svačiny násobí 0,3
Kačenka29:37 27.01.2023
Dobrý den, také by mě zajímalo, jak se přesně vypočítá kalkulace oběda pro cizí strávníky? Ekonomka to hodila na mě, dala mi všechny podklady. Vím, že mám náklady z loňska vydělit počtem obědů za minulý rok - a teď otázka: vydělit počtem všech uvařených jídel nebo jídel jen v hlavní činnosti? Moc děkuji za odpověď.
Vladimír Zavřel14:17 11.04.2023
Podle vyhlášky 500/2002; § 49 Způsoby oceňování zásob a vymezení nákladů s jejich pořízením souvisejících (1) Součástí pořizovací ceny zásob jsou též náklady související s jejich pořízením, zejména přepravné vyúčtované dodavatelem nebo provedené účetní jednotkou, provize... Pokud bude platit zákon o veřejných zakázkách a !!!vztahoval se i na potraviny!!!, bylo by možné do nákladů (finanční norma) zařadit i náklady na provoz portálu, který budec veřejné zakázky automatizovat?.
ivka65:38 12.04.2023
Vážený kolego, tak jak je dnes postavena vyhláška o školním stravování se z finanční normy na potraviny, které hradí strávník, hradí pouze spotřebované potraviny, nikoliv náklady spojené s evidencí, nákupem atp., to jde z provozních nákladů. Cena potravin je tvořena celkem, tak jak nakoupeno, školní stravování je osvobozeno od podmínek DPH a tp. Výběrová řízení jsou věcí způsobu nákupu, což souvisí s provozními náklady. Kalkulace celekm obsahuje samozřejmě všechny potřebné náklady, ale dotované školní stravování dává záruku strávníkovi pouze úhradu potravin, ostatní stravovaní zaplatí plnou cenu i s těmi pomyslnými náklady navíc, promítá se do skladby ostatní věcné náklady spojené s výrobou jídla, popřípadě do tvorby zisku.
Praktické, aktuální příklady kalkulací si můžete prohlédnout v záznamu nedávno proběhlého webináře: https://www.jidelny.cz/ekurzy/kurz.aspx?id=2207

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi