Ryba
Jaké druhy ryb nabízíte dětem na jídelním lístku? U nás je nejčastěji pangasius – nemá kosti, které mnoho děti odradí, pak treska s brokolicí, rybí tvary, prsty, lososové nugety, ale strávníci chtějí už nějakou změnu. Které druhy ryb doporučíte, jak je upravujete a normujete. Děkuji
Re: Ryba
uUnás je oblíbený právě Pangas kvůli kostem.Tady na Jídelnách.cz, v recepturách se nám osvědčilo filé Po NOVOHRADSKU.zkuste.Je to sice pořád pangas, ale u nás je oblíbenější než klasicky smažený nebo přírodní..
hezký den!!!!
Re: Ryba
Rozmrazujeme a pokud smažíme nebo jinak obalujeme,tak ho ještě osušíme.Je v něm hodně vody.Pokud ho dávám jen na přírodně do konvenktomatu taje dost povolené aby se dalo překrojit nožem.Tak asi tak…….
Paní Ajko, prosím o radu zda při přípravě filet po novohradsku je rozmrazujete předem, nebo je možné použít zmrazené. A ještě jakého Pangáse používáte. Děkuji
Re: Ryba
Dobrý den,začali jsme zařazovat také rybu MAHI MAHI,kterou děláme jen přírodně s česnekem a jako přílohu brambory a salát,nebo zapečenou se zeleninou.Je to mořská ryba,bez kostí a cenově kolem 120,- až 130,-/kgKč,dle dodavatele.
Re: Ryba
Také jsme zkoušeli hejka,obalený a zamražený kousky filet, ale přišel mi jako kdyby měl po okrajích(ne moc chutný) tuk.Už jsme ho pak nebrali,panga to vyhrává.Už ani nechtějí klasické kostky.Filé je šedivé a akorát se v něm rýpají..Také mám jen na dospělého 19,60na oběd vč.polévky a nápoje a to se řádit a dělat specialitky z ryb dá hodně,hodně těžko.
Tak hezké vedro!!!!!!
Re: Ryba
To je pravda,je tužší,připomíná mi tuňáka,ale chuťově je moc dobrá.Mě zase pangas připadá jako hmota bez chuti.A navíc to není mořská ryba(pangas).
Re: Ryba
Taky jsme zkoušeli platýze, cenově je asi na 110,-/kg, což ještě jde, nemá kosti a chuťově taky není špatný. Jitka
Autor: vanda
Re: Ryba
Děkuji za zkušenosti s přípravou ryb tak, aby dětem chutnaly. Prosím o radu, kde se dá sehnat ryba mahi mahi a kolik přibližně stojí. Jinak my připravujeme tresku s brokolicí, tresku gordon, pak byla dětmi žádaná treska s kečupem, ale ta se teď v nabídce mrazíren neobjevuje. Pangas je dobrý rozmrazit a osušit, opéct na másle, dát do tepla a v pánvi orestovat pórek a spařenou brokolici (nebo žampiony, předvařenou mrkev, směs zeleniny…), zalít smetanou, dosolit a nechat provařit, dáme zpátky rybu, prohřejeme a podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou. Mějte se a dík za dobré náměty.
Re: Ryba
Rybu umeleme a přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, obalíme a trojobalu a smažíme(dobré je s nivou, ale stačí cihla). Děláme koule, takže to vypadá jako krokety.
Ryba
Vaříme Mahi-Mahi, Tilápii, Lososa, často také dělám tři druhy ryb na zelenině (nakrájíme je na kostičky a smícháme se zeleninou) Pangasie už nedělám je to samá voda a pak musím kupovat víc ryb.
Re: Ryba
Tilapie je dobrá ryba, má ale taky nástřik 20%,taky je dobrá treska šedá Saitha. Je jedno jak se upraví.Treska je podobná Mahi mahi, není až tak moc tuhá, má jen sen tam kosti ale je levnější než Mahi. Alča
Re: Ryba
Také přidám super osvědčený recept,který moc chutná i dětem:Pangasia nebo jakoukoliv rybu nakrájí porce na plech žádný tuk,zaleji Gombášem je to něco jako lečo ale velice chutné se žampióny dám lehce zapéct ,vydělám a zaleji sýrovou omáčkou a dopeču.Podávám vařené brambory nebo rýži.Doporučuji děti to milují a chodí i moc přidávat.
Re: Ryba
My máme velmi dobrou zkušenost s tilápií i s MAHI MAHI, děláme i pangase i když už né tak často kvůli velkému obsahu vody, jak již někdo výše zmínil. Docela úspěch měl i rybí nákyp z krabích tyčinek. Rybí karbanátky jsou taky dobré.
Zmíněné rybí filé po novohradsku, jehož recept jsme si našli na jídelnách, je opravdu vděčné.
Každopádně je dnes dostatek druhů ryb v nábídkách dodavatelů a my asi jako většina školních jídelen zkoušíme co se dá, abychom kromě SK dosáli i pestrosti JL.
Re: Ryba
My jsme asi před rokem začali dávat pangasius do všech mletých mas /na 10kg dáváme 1kg ryby/. tím pádem stačí dávat ryby 1x za měsíc + rybí polévku a jsme dobří.
Jarni odpoledne, ty rybky do mleteho nedavejte. Myslim, ze sojovy sunka granulat v malem mnozstvi ano, nebo predem namocene, uvarene lusteniny, vlocky atd…Presne, nekdo muze byt alergicky na rybu a pokud pisete napr. karbanatek bez uvedeni s pridanim ryb, nastane problem. Sama mam zjistenou alergii teprve 3rokem a nesmim ani sladkovodni rybku. Proto radeji nikde nejim nic co neni pripraveno prehledne, pokud mi rozumite. A to se nekdy radeji zeptam, zda nepouzivaji rybi omacku. Hezke odpol.
R.
Autor: barbora03
Re: Ryba
Dobrý dev Všem,pokud děláme rybu trojobal,smažené,děti si i p.učitelky si pochutnají,ale pokud jej děláme v konvektomatu,se zeleninou ,na pórku,na másle apod.,nemáme s tím takový úspěch,ryba je nasáklá vodou,není tak chutná.Jak to řešíte u Vás.Myslela jsem si,zda by nebylo vhodnější dělat rybu klasicky v troubě,a nebo máme špatně nastavený program v konvektomatu.Obalované mraž.produkty nesmíme používat.Prosím poraďte.Děkuji.Hezké prázdniny.
Re: Ryba
Dobrý den,my máme v poslední době dobré zkušenosti s tmavou treskou a hejk-hřbety,(jsou už naporcované,dobře balené a bez kostí) a dětem hejk chutná,pangase už neberem.Rybu také děláme v konvektomatu,zapečenou s nivou nebo v bylinkové krustě.
Re: Ryba
Hejk není cítit rybinou,je opravdu chutný a recept na filé( hejka) v bylinkové krustě je na těchto stránkách.Recept jsem trošku pozměnila,hejk poklademe na plech,pomažeme vršek hustějším těstíčkem a posypeme slabě strouhankou a zastříkneme ramou gombi profi a dáme do konvektomatu.Rybu s nivou jen posypeme kořením na ryby a před dokončením dáme na rybu strohanou nivu.
Autor: halka
Re: Ryba
Díky
Autor: Nela
Re: Ryba
Prosím za kolik kupujete tilápii. Já našla že je hodně drahá.
Re: Ryba
Dobrý den, my děláme panga nebo lososa v sýrovovajíčkovém kabátku, někdy do něj přidáme brokolici. Na 1 vejce asi 50 g eidamu a trochu hořčice, na 200 porcí asi 50-60 vajec, ale to se dá přidělat když chybí. Rybu předem osolit a pokapat citrónem,dát rozpéct, pak nandat „kabátek“ a dát dopéct. A doma dám rybu na rajčata, hodně okmínuji, osolím,rozpeču, pak pokladu tvarůžkama a dopeču. Výborné a „voňavé“.
Re: Ryba
u nás děti mají rády farfale s tuňákem: uvaříme mašličky,omastíme máslem přidáme tuňáka, orestované pokrájené žampiny promícháme a podáváme se salátem z bílého hlávkového zelí.
Re: Ryba
Paní vedoucí zaujal mě Váš nápad, recept sem tady ale nenašla nedal by se v kostce přidat sem rozpis na 10 porcí a předpokládám, že do toho dáváte tuňáka to větší balení v konzervě.Děkuji.
Re: Ryba
Prosím o radu co dělám špatně když peču karbanátky z pangase tak jsou v pánvy nadherně nadýchané a sotva je vytáhnu tak splasknou na placičku. Moc prosím poraďte zkoušela jsem vše možné a pořád stejný výsledek.Moc děkuji.
Re: Ryba
Zkuste to raději z obyčejného porcovaného filé. Karbanátky budete mít krásné. Jednou nám zůstal pangas, tak jsme to udělaly z něho, ale výsledek byl přesně takový, jak popisujete.
Dobrý den, pro info. tilápii lze zakoupit jen s 5% vody,musíte se ptát dodavatelů na podíl vody při nákupu. Jinak také vaříme lososa, rybí filé, filety ze pstruha, candáta,pangase atd.Do MŠ jde pouze ryba bez kostí a ZŠ má ostatní ryby vždy na druhé výběrové jídlo.Děláme také karbanátky z mletého masa+ ryba/vše 1/2/ s rajčatovou omáčkou a těstovinami, těstovinový salát s tuňákem atd.
My připravuje mořskou štiku, lososa, filé, pangase, kapra, tilápii, okouna, platýze, candáta.Ryby téměř nesmažíme, spíše je děláme na přírodní způsob. Ohlas není moc slavný, ale když přidáme sýrovou omáčku, nebo je zapečeme se sýrem, je to o něco lepší. Nejoblíbenější je losos – ale chlazený. Chtěla jsem teď zkusit žraloka, ale nejsem si jistá. Má s tím někdo zkušenost ve školním stravování?
Se žralokem bych byla teď trochu opatrná. Nechávám si posílat hlášení o závadnosti potravin. 18/03/2013 rtuť (3.33 mg/kg) v mražených filetech z modrého žraloka -země původu Španělsko.
Já moc doporučuju sumečka afrického, ryba je bez kostí a má strašně dobrou chuť. Nejlepší je s špenátovo-bramborovou kaší (do kaše rozmixujeme špenát) a zeleninou.
Navíc se mi líbí, že se chová i v ČR, což mi přijde důvěryhodnější než některé jiné dodavatelské destinace.
Ryba
Autor: Halka
Ryba
Jaké druhy ryb nabízíte dětem na jídelním lístku? U nás je nejčastěji pangasius – nemá kosti, které mnoho děti odradí, pak treska s brokolicí, rybí tvary, prsty, lososové nugety, ale strávníci chtějí už nějakou změnu. Které druhy ryb doporučíte, jak je upravujete a normujete. Děkuji
Autor: AjaK
Re: Ryba
uUnás je oblíbený právě Pangas kvůli kostem.Tady na Jídelnách.cz, v recepturách se nám osvědčilo filé Po NOVOHRADSKU.zkuste.Je to sice pořád pangas, ale u nás je oblíbenější než klasicky smažený nebo přírodní..
hezký den!!!!
Autor: Olina
Re: Ryba
Paní Ajo, rozmrazujete file, nebo dáte péci zamražené? Děkuji za odpověď
Autor: AjaK
Re: Ryba
Rozmrazujeme a pokud smažíme nebo jinak obalujeme,tak ho ještě osušíme.Je v něm hodně vody.Pokud ho dávám jen na přírodně do konvenktomatu taje dost povolené aby se dalo překrojit nožem.Tak asi tak…….
Autor: Lucie
Paní Ajko, prosím o radu zda při přípravě filet po novohradsku je rozmrazujete předem, nebo je možné použít zmrazené. A ještě jakého Pangáse používáte. Děkuji
Autor: spaky
Re: Ryba
Dobrý den,začali jsme zařazovat také rybu MAHI MAHI,kterou děláme jen přírodně s česnekem a jako přílohu brambory a salát,nebo zapečenou se zeleninou.Je to mořská ryba,bez kostí a cenově kolem 120,- až 130,-/kgKč,dle dodavatele.
Autor: AjaK
Re: Ryba
Také jsme zkoušeli hejka,obalený a zamražený kousky filet, ale přišel mi jako kdyby měl po okrajích(ne moc chutný) tuk.Už jsme ho pak nebrali,panga to vyhrává.Už ani nechtějí klasické kostky.Filé je šedivé a akorát se v něm rýpají..Také mám jen na dospělého 19,60na oběd vč.polévky a nápoje a to se řádit a dělat specialitky z ryb dá hodně,hodně těžko.
Tak hezké vedro!!!!!!
Autor: Halka
Re: Ryba
Mahi mahi jsme jednou taky zkoušeli, ale zdá se mi hodně tuhá.
Autor: spaky
Re: Ryba
To je pravda,je tužší,připomíná mi tuňáka,ale chuťově je moc dobrá.Mě zase pangas připadá jako hmota bez chuti.A navíc to není mořská ryba(pangas).
Autor: JitkaS
Re: Ryba
Taky jsme zkoušeli platýze, cenově je asi na 110,-/kg, což ještě jde, nemá kosti a chuťově taky není špatný. Jitka
Autor: vanda
Re: Ryba
Děkuji za zkušenosti s přípravou ryb tak, aby dětem chutnaly. Prosím o radu, kde se dá sehnat ryba mahi mahi a kolik přibližně stojí. Jinak my připravujeme tresku s brokolicí, tresku gordon, pak byla dětmi žádaná treska s kečupem, ale ta se teď v nabídce mrazíren neobjevuje. Pangas je dobrý rozmrazit a osušit, opéct na másle, dát do tepla a v pánvi orestovat pórek a spařenou brokolici (nebo žampiony, předvařenou mrkev, směs zeleniny…), zalít smetanou, dosolit a nechat provařit, dáme zpátky rybu, prohřejeme a podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou. Mějte se a dík za dobré náměty.
Autor: ivina
Re: Ryba
U nás vedou rybí karbanátky, děti ani nepoznají, že mají rybu nebo rybí krokety se sýrem. Zdravím
Autor: Naďa
Re: Ryba
Jak připravujete rybí krokety?Děkuji N.
Autor: ivina
Re: Ryba
Rybu umeleme a přidáme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, obalíme a trojobalu a smažíme(dobré je s nivou, ale stačí cihla). Děláme koule, takže to vypadá jako krokety.
Autor: asimi
Ryba
Vaříme Mahi-Mahi, Tilápii, Lososa, často také dělám tři druhy ryb na zelenině (nakrájíme je na kostičky a smícháme se zeleninou) Pangasie už nedělám je to samá voda a pak musím kupovat víc ryb.
Autor: retigová
Re: Ryba
Tilapie je dobrá ryba, má ale taky nástřik 20%,taky je dobrá treska šedá Saitha. Je jedno jak se upraví.Treska je podobná Mahi mahi, není až tak moc tuhá, má jen sen tam kosti ale je levnější než Mahi. Alča
Autor: Jana H
Re: Ryba
Také přidám super osvědčený recept,který moc chutná i dětem:Pangasia nebo jakoukoliv rybu nakrájí porce na plech žádný tuk,zaleji Gombášem je to něco jako lečo ale velice chutné se žampióny dám lehce zapéct ,vydělám a zaleji sýrovou omáčkou a dopeču.Podávám vařené brambory nebo rýži.Doporučuji děti to milují a chodí i moc přidávat.
Autor: Sonca
Re: Ryba
Dobrý den,
prosím co je to Gombáš?Píšete jako lečo se žampióny,prosím o oficiální název produktu.
Děkuji
Autor: pavlína
Re: Ryba
….. nebo Zeleninová směs Premium od firmy Extrudo Bečice
Autor: darča
Re: Ryba
Gombáš se jmenuje opravdu Gombáš, má ho v nabídce
firma Bonno.
Autor: Sonca
Re: Ryba
Děkuji,
už jsem to našla
Autor: Andy
Re: Ryba
My máme velmi dobrou zkušenost s tilápií i s MAHI MAHI, děláme i pangase i když už né tak často kvůli velkému obsahu vody, jak již někdo výše zmínil. Docela úspěch měl i rybí nákyp z krabích tyčinek. Rybí karbanátky jsou taky dobré.
Zmíněné rybí filé po novohradsku, jehož recept jsme si našli na jídelnách, je opravdu vděčné.
Každopádně je dnes dostatek druhů ryb v nábídkách dodavatelů a my asi jako většina školních jídelen zkoušíme co se dá, abychom kromě SK dosáli i pestrosti JL.
Autor: Maňa
Re: Ryba
My jsme asi před rokem začali dávat pangasius do všech mletých mas /na 10kg dáváme 1kg ryby/. tím pádem stačí dávat ryby 1x za měsíc + rybí polévku a jsme dobří.
Autor: Bára
Skvělý nápad Mańo, ale pangasius je sladkovodní ryba, tudíž příjem omega3 a jodu prakticky nulový..
Autor: Sartuna
Nápad dobrý, ale pozor – u nás máme jednoho strávníka, který je alergický na ryby. Takže toto aplikovat s opatrností.
Autor: Rena
Jarni odpoledne, ty rybky do mleteho nedavejte. Myslim, ze sojovy sunka granulat v malem mnozstvi ano, nebo predem namocene, uvarene lusteniny, vlocky atd…Presne, nekdo muze byt alergicky na rybu a pokud pisete napr. karbanatek bez uvedeni s pridanim ryb, nastane problem. Sama mam zjistenou alergii teprve 3rokem a nesmim ani sladkovodni rybku. Proto radeji nikde nejim nic co neni pripraveno prehledne, pokud mi rozumite. A to se nekdy radeji zeptam, zda nepouzivaji rybi omacku. Hezke odpol.
R.
Autor: barbora03
Re: Ryba
Dobrý dev Všem,pokud děláme rybu trojobal,smažené,děti si i p.učitelky si pochutnají,ale pokud jej děláme v konvektomatu,se zeleninou ,na pórku,na másle apod.,nemáme s tím takový úspěch,ryba je nasáklá vodou,není tak chutná.Jak to řešíte u Vás.Myslela jsem si,zda by nebylo vhodnější dělat rybu klasicky v troubě,a nebo máme špatně nastavený program v konvektomatu.Obalované mraž.produkty nesmíme používat.Prosím poraďte.Děkuji.Hezké prázdniny.
Autor: janes
Re: Ryba
Chystáme se vyzkoušet Tilápii, poradí někdo nějaký receptík? Máme to i na rozvoz tak aby se to dobře vydávalo. Díky
Autor: IvankaL
Re: Ryba
Dobrý den,my máme v poslední době dobré zkušenosti s tmavou treskou a hejk-hřbety,(jsou už naporcované,dobře balené a bez kostí) a dětem hejk chutná,pangase už neberem.Rybu také děláme v konvektomatu,zapečenou s nivou nebo v bylinkové krustě.
Autor: Halka
Re: Ryba
Mohla byste prosím dát recepty na rybu zapečenou s nivou a v bylinkové krustě. Je ten hejk hodněcítit rybinou? Děkuji za odpověď
Autor: IvankaL
Re: Ryba
Hejk není cítit rybinou,je opravdu chutný a recept na filé( hejka) v bylinkové krustě je na těchto stránkách.Recept jsem trošku pozměnila,hejk poklademe na plech,pomažeme vršek hustějším těstíčkem a posypeme slabě strouhankou a zastříkneme ramou gombi profi a dáme do konvektomatu.Rybu s nivou jen posypeme kořením na ryby a před dokončením dáme na rybu strohanou nivu.
Autor: halka
Re: Ryba
Díky
Autor: Nela
Re: Ryba
Prosím za kolik kupujete tilápii. Já našla že je hodně drahá.
Autor: janes
Re: Ryba
Právě je v nabídce za 109,- a Gastroma ji má dokonce za 85,- daň
Autor: Nela
Re: Ryba
Moc děkuji a pěkný den 🙂
Autor: amalie
Re: Ryba
Dobrý den, my děláme panga nebo lososa v sýrovovajíčkovém kabátku, někdy do něj přidáme brokolici. Na 1 vejce asi 50 g eidamu a trochu hořčice, na 200 porcí asi 50-60 vajec, ale to se dá přidělat když chybí. Rybu předem osolit a pokapat citrónem,dát rozpéct, pak nandat „kabátek“ a dát dopéct. A doma dám rybu na rajčata, hodně okmínuji, osolím,rozpeču, pak pokladu tvarůžkama a dopeču. Výborné a „voňavé“.
Autor: petra REM
Re: Ryba
u nás děti mají rády farfale s tuňákem: uvaříme mašličky,omastíme máslem přidáme tuňáka, orestované pokrájené žampiny promícháme a podáváme se salátem z bílého hlávkového zelí.
Autor: Janaj
Re: Ryba
Paní vedoucí zaujal mě Váš nápad, recept sem tady ale nenašla nedal by se v kostce přidat sem rozpis na 10 porcí a předpokládám, že do toho dáváte tuňáka to větší balení v konzervě.Děkuji.
Autor: petra REM
Re: Ryba
normujeme dle vlastní kalkulace:
těstoviny-mašle 900g
máslo 150g
tuňák 900g
žampiony 400g
sůl 20g
Tuňák bývá v konzervě a 1 600g nebo v sáčku 1000g,žampiony používáme jak čerstvé tak mražené.
Autor: xzxz
Re: Ryba
Prosím o radu co dělám špatně když peču karbanátky z pangase tak jsou v pánvy nadherně nadýchané a sotva je vytáhnu tak splasknou na placičku. Moc prosím poraďte zkoušela jsem vše možné a pořád stejný výsledek.Moc děkuji.
Autor: pažů
Re: Ryba
Zkuste to raději z obyčejného porcovaného filé. Karbanátky budete mít krásné. Jednou nám zůstal pangas, tak jsme to udělaly z něho, ale výsledek byl přesně takový, jak popisujete.
Autor: maty200
Re: Ryba
Děláme karbánátky jen z rybího filé,ale se sýrem,jsou nadýchané,normu dělám podle holanďáku.
Autor: Inna
Zítra budeme připravovat zapečené těstoviny s tuňákem. Mám docela obavy, jak je děti ve školičce budou jíst. Vaříte je někdo, jak dětem chutnají?
Autor: Monik
Děláme ve škole, malé děti jedí tento pokrm bez problémů. Servírujeme s červenou řepou nebo s čerstvou zeleninou.
Autor: Radkaa
Inno, napište, jak dětem chutnalo, dnes jsem je objednala. Díky.
Autor: ved
Petro Rem, jen prosím orientačně cenu tuňáka v konzervě 900g. Díky
Autor: majka 1
1 kg ve flexibagu jsem kupovala za 169,- Kč bez DPH, úžasné čisté kusy masa
Autor: ved.
Děkuji
Autor: Inna
Těstoviny s tuňákem dětem chutnaly.
Zkoušeli jsme i pečeného žraloka se sýrovou omáčkou, brambory a zelným salátem s cizrnou, to byl ale propadák.
Autor: Radek
Dobrý den, pro info. tilápii lze zakoupit jen s 5% vody,musíte se ptát dodavatelů na podíl vody při nákupu. Jinak také vaříme lososa, rybí filé, filety ze pstruha, candáta,pangase atd.Do MŠ jde pouze ryba bez kostí a ZŠ má ostatní ryby vždy na druhé výběrové jídlo.Děláme také karbanátky z mletého masa+ ryba/vše 1/2/ s rajčatovou omáčkou a těstovinami, těstovinový salát s tuňákem atd.
Autor: kritik2
My připravuje mořskou štiku, lososa, filé, pangase, kapra, tilápii, okouna, platýze, candáta.Ryby téměř nesmažíme, spíše je děláme na přírodní způsob. Ohlas není moc slavný, ale když přidáme sýrovou omáčku, nebo je zapečeme se sýrem, je to o něco lepší. Nejoblíbenější je losos – ale chlazený. Chtěla jsem teď zkusit žraloka, ale nejsem si jistá. Má s tím někdo zkušenost ve školním stravování?
Autor: leventa
Se žralokem bych byla teď trochu opatrná. Nechávám si posílat hlášení o závadnosti potravin. 18/03/2013 rtuť (3.33 mg/kg) v mražených filetech z modrého žraloka -země původu Španělsko.
Autor: lena2
můžu se zeptat kdo vám to posílá ? hledala jsem , ale nikde jsem o žralokovi nic nenašla
děkuji
Autor: lena2
já sleduji ….
http://www.bezpecnostpotravin.cz/
Autor: lee
Já moc doporučuju sumečka afrického, ryba je bez kostí a má strašně dobrou chuť. Nejlepší je s špenátovo-bramborovou kaší (do kaše rozmixujeme špenát) a zeleninou.
Navíc se mi líbí, že se chová i v ČR, což mi přijde důvěryhodnější než některé jiné dodavatelské destinace.
Autor: Zdenouš
Odkud ho berete?