Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Tilapia filety

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětOlina6:55 20.3.2012
Poraďte, kdo máte zkušenosti s touto rybou, a jak ji upravujete, aby dětem chutnala. Děkuji
odpovědětAšád8:18 20.3.2012
S rybou Tilapiafilety mám velmi špatnou zkušenost. Ryba se rozpadá a je jako bláto, nedá se smažit, nedá se péci přírodně. Snad tak do karbanátků a na to je dost drahá. Já jsem rybu musela vrátit dodavateli. Ještě se mi omluvil, že tato ryba opravdu není vhodná pro školní stravování a za již zpracovanou mi dal náhradu.
odpovědětmalcao9:26 20.3.2012
Tilápie je výborná ryba a dětem velmi chutná . My ji děláme na másle s bramborovou kaší. Pro školní stravování je vhodná, protože filety jsou bez kostí. Doporučuju!!!
odpovědětJana sedinova16:09 27.3.2012
Tilapii jsme měli dnes-chlazenou z Makra.Byla vynikající!
odpovědětTilápio jed12:24 24.8.2013
Nemohly by Tilápii, nebo pstruha duhového, pěstovat děti ve školních akvaponických sklenících v rámci výuky ? http://www.bydleti.cz/zahrada/akvaponie
odpovědětPet23:04 1.11.2013
To se mi jeste nikdy nestalo, aby se mi Tilapia rozpadla. Pripravuji na vsechny mozne zpusoby. Ja mohu jedine doporucit!
odpovědětMyš13:03 10.2.2014
Tilapie je velmi chutná a oblíbená v naší jídelně.Obalíme každou porci v hrubé mouce s přidáním koření na ryby a troškou mleté papriky.Poskládáme na plechy,zastříkneme Ramou PROFI / máslový tuk na přípravu v konvektomatech/,posypeme strouhaným sýrem a zapékáme....podáváme s bramborovou kaší s máslem a zeleninovou přízdobou....moooc dobré :-)...a ještě bych zapomněla na proužek citronu na každou porci rybičky :-)
odpovědětSartuna7:29 11.2.2014
Dobrý den, zeptám se na Ramu combi profi - nejde nám s ní pořádně stříkat. Chvíli rozprašuje (a to ještě máme naděláno všude kolem), pak začne téct malý pramínek. Jde vám s pumpou dobře manipulovat?
odpovědětMyš7:54 11.2.2014
Na Ramu combi profi mám od dealera originální stříkací láhev a jak se nám pokazila,tak nám ji vyměnil :-)
odpovědětpeetrs13:51 11.11.2019
Jestliže se jakákoliv ryba rozpadá..je to důsledek špartného skladování ...např. příliš dlouho zmražena, během skladování rozmrazena a znovu zmrazena ...atd.
odpovědětFiona13:04 10.2.2014
Tilapie je velmi chutná a oblíbená v naší jídelně.Obalíme každou porci v hrubé mouce s přidáním koření na ryby a troškou mleté papriky.Poskládáme na plechy,zastříkneme Ramou PROFI / máslový tuk na přípravu v konvektomatech/,posypeme strouhaným sýrem a zapékáme....podáváme s bramborovou kaší s máslem a zeleninovou přízdobou....moooc dobré :-)...a ještě bych zapomněla na proužek citronu na každou porci rybičky :-)
odpovědětharis9:34 20.3.2012
Také máme dobrou zkušenost Tilapií,chutná bez kostí.
odpovědětiivankaL9:44 20.3.2012
Tilápii také děláme pravidelně,je výborná,děláme zapečenou, přírodní se sýrem nebo zapečenou se zeleninou,je velmi chutná a je bez kostí.
odpovědětLilli10:05 20.3.2012
Zdravím, i my máme s touto rybou výbornou zkušenost. Děláme ji na různé způsoby, ale i smaženou. Na obalovaní používáme klasický trojbal, nikoliv panýrung a strouhanku. Potom jde smažit dobře a strouhanka se neolupuje.
odpovědětplasilenka10:33 20.3.2012
Tilapii používáme, dětem chutná, je zcela bez kostí a není tolik cítit rybinou. Třeba se smetanovou omáčkou a bramborovou kaší je dobrá.
odpovědětlenek10:53 20.3.2012
Dobrý den, jaky jsme tuto rybu udělali, moc nám nechutnala. Po zkušenostech vím, že záleží u rybího masa kde bylo zamraženo, zda na moři nebo až na pevnině. Na moři je dražší, ale kvalitou nesrovnatelné. Taky záleží na dovozci,, tak při objednávání se ptám na dodavatele. Ahoj
odpovědětJája M.11:47 20.3.2012
Tilápie u nás úspěch neměla.Děti jí vraceli,ani dospělím moc nechutnala.Radši si připlatím za lososa nebo tresku.
odpovědětHanka 8811:49 20.3.2012
V naší MŠ také nechutnala.
odpovědětAlena II.12:23 20.3.2012
Dělali jsme Tilápii v bylinkové krustě a byla vynikající!
odpovědětAndy12:28 20.3.2012
No, z rybami celkově bojujeme. Mě osobně tilápie chutnala. Musí se koukat na to, aby nebyla glazovaná a kupovalo se opravdu filé ne ryba. Jinak ať uděláme jakoukoliv rybu, včetně Lososa na másle, všechno jde zpátky, takže připlácet si na rybu nemá význam. Nám se osvědčili akorát ryby obalované, výborný je například Hejk v těstíčku pět cereálií, Treska v chlebovém těstíčku, Treska s rajčatovou omáčkou a mozarelou, Hejk v bramborovém těstíčku apod. Hejk je opravdu moc dobrý, je to krásné rybí maso, žádná mletina, sice je dražší, ale děti to jedí, tak jsme rádi, že alespoň nějaká ryba jim chutná.
odpovědětJidelna ZŠ13:19 20.3.2012
Andy,od jakého dodavatele zmiňované ryby nakupujete?
odpovědětAndy11:44 21.3.2012
Tyto ryby nám dodává Garant Food Service a výborné ryby má i Nowaco.
odpovědětrybomil13:39 17.10.2016
Zdravím Andy. Za svůj život 60 let jsem ochutnal cca 70 druhů ryb z těch co se dají pořídit v CZ v nejrůznějších úpravách. Taky jsem dělal 5 let v mrazírně. Za sebe mohu konstatovat, že snad nic hnusnějšího než hejk a pangas jsem neměl, ani snad neexistuje. Rádoby ryby, které kupují asi už jen provozovny hromadného stravování, nebo velký skrblíci, .často vymraženiny 1,5 roku staré. Jak to můžete vařit dětem? Bléééé.
odpovědětOlina12:29 20.3.2012
Děkuji za příspěvky a mám ještě jednu prosbu- adresu dodavatele kde jste s Tilapii spokojené.
odpovědětAlena II.12:44 20.3.2012
Tilápii jsme měli od CITUSU , mrazírny Litoměřice. Je dost drahá, ale měli ji zrovna v akci. A ještě bych dodala, že to není mořská ryba, ale sladkovodní.
odpovědětZdenouš20:01 17.10.2016
Dobrý den,tak nám rybomile napište jakou rybu by jste doporučil připravovat.Při průměrné ceně kompletního oběda 22Kč a hmotnosti porce 80 g nemůžeme moc vyskakovat.Abychom splnili spotřební koš je nutné ryby zařazovat alespoň 2x měsíčně.Snažím se brát ryby chlazené lososa,tresku a stejně víc jak polovina skončí v odpadu.Hezký den.Ráda se nechám inspirovat.
odpovědětAny22:48 20.3.2012
U nás tilapie také moc chutná, děláme ji přírodní s bramborem nebo bramborovou kaší, aby právě vynikla ta dobrá chuť. Ale chce to neglazované, jednotlivě zmražené filety, my je měli od Nowaca.
odpovědětJAROSLAVA7:27 21.3.2012
Dobrý den,u nás má tilápie v MŠ na jakýkoliv způsob úspěch,ale ve škole jsme ji udělali jednou a víckrát ji dělat nebudeme.Je to obdobné jako s pangasem MŠ ano ZŠ ne.Ve škole děláme různé druhy filé,nebo lososa,ryby moc nemusí,ať jsou upravované jakkoliv,jedině smažené,nebo ve formě rybích prstů,ty jsou zase ale jen tak dvakrát do roka,tak se snažím ,aby alespoň nebyly mleté a něco to dětem dalo.Zdravím Jaroslava
odpovědětluca12:04 23.3.2012
dobrý den, u nás byl úspěch a bereme tilápii od Nowaca. S bylinkovým máslem jsem měli velkou pochvalu i od dospělích strávníků
odpovědětAdriana ZŠ16:13 24.3.2012
Jak jí připravujete s bylinkovým máslem? Díky A.
odpovědětluca12:29 27.3.2012
Upečeme v konvektomatu jen lehce osolenou a ochucenou citrónem. Při výdeji na porci tilápie položíme kousek bylinkového másla (máslo utřeme s bylinkami dle vaší chuti a česnekem a ve tvaru válečku necháme v potravinové fólii zatuhnout)
odpovědětnella12:57 27.3.2012
Máte prosím někdo dodavatele s dobrými rybími prsty? Poslední dobou se kvalita hodně zhoršila. Děkuji za případnou radu
odpovědětMonik14:50 27.3.2012
Musíte si koupit nemleté. Dobré prsty bývaly od Nowaca, ale už jsem je asi půl roku neobjednávala. U nás je jedí už jen malé děti a dáváme je na dvojku na objednání.
odpovědětnella19:49 27.3.2012
Koupili jsme nemleté, ale vůbec nebyly dobré. Děkuji
odpovědětPekařka6:07 28.3.2012
Naše děti také rády rybí prsty, ale už jim je nedáváme a dávat nebudeme - je to jen zlomek masa ve velké krustě strouhanky, což rybu vůbec nepřipomíná. Pamatuji, že jsme brávali z Nowaca nemleté, byly sice relativně dobré, ale přesto - není lepší obalit klasické rybí filé? Nás je taky málo, ale jednou za čas se to dá zvládnout a je to úplně o něčem jiném než prsty. A taky jsem jednou sledovala test v Černých ovcích na rybí prsty a to mi bohatě stačilo, hrůza a děs, ryba ani omylem.
odpovědětMila10:39 28.3.2012
Zdravím.Zítra dělám jako přílohu kuskus.Můžete mi prosím poradit,jak ho děláte.Někdo mi radil,že jako rýži v troubě.Máte zkušenost?Děkuji.
odpovědětJAROSLAVA12:30 28.3.2012
Dobrý den, kuskus nevaříme,jen ho spařujeme horkou ochucenou vodou,nebo vývarem a necháme zakrytý dojít.Dělám ho tak doma a děláme ho takto i v jídelně.Určitě je na něm návod,tak bych se ho držela.Ať se zadaří.U nás měl kuskus větší úspěch na způsob rizota,než jako příloha,ale děti i dospělí ho přijali docela kladně. Zdravím Jaroslava
odpovědětopportunity13:12 15.4.2012
Naše kuchařka ho předem opraží.
odpovědětOdpovědˇ14:22 28.3.2012
Moc děkuji.Snad to dopadne dobře.Přeji krásný den.
odpovědětzdenda18:57 28.3.2012
Dobrý večer,kuskus osolím,přidám trochou oleje,zaliji vařící vodou,přiklopím poklicí a nechám stát asi 10 min,poté promíchám.Také ho dělám na způsob rizota.Měla jsem též mexický,je pikantní.Hezký den
odpovědětŠJ6:46 29.3.2012
Dobrý den,také bojujeme kterou rybu dělat,aby vyšel SK,musí být 2x v měsíci jako hl.chod,tilápie-jednak má kosti,což je přísně zakázáno podávat dětem a je to ryba sladkovodní a my musíme zařazovat spíše ryby mořské.Tak stále nevím jakou rybu vybrat,treska strašně páchne .
odpovědětAlena II.7:06 29.3.2012
Kde jste se dočetla, že ryba s kostmi je přísně zakázaná a že se musí zařazovat více ryby mořské? Já to nikde nečetla. Je sice logické, že zejména v MŠ se nebudou zařazovat ryby s kostmi, ale nevím, proč by ty starší neměly občas dostat i jiný druh ryby? Navíc - tilápie kosti vůbec nemá ! dělali jsme ji již několikrát. Pokud chcete kvalitní rybu bez kostí, zkuste třeba mahi-mahi.
odpovědětpepinda10:23 29.3.2012
Trošku bych oponovala.Jednou jsem měla tylápii bez kosti a podruhé to tylo jak kartáčky.Také se to bojím brát do MŠ.Pani učitelka mi přivedla dítě s kostí v krku a ať si sním dojdu k lékaři,když to byl oběd z naší kuchyně. Tak jsem musela jít. Je to záludné.
odpovědětAndy18:48 29.3.2012
On i pangasius bývá občas dobrý. Musí se ale koupit dražší neglazovaný a tam je jistota, že nemá kosti.
odpovědětMilouš19:33 29.3.2012
Od Nowaca bereme pangase řadu let a je výborný bez vody.
odpovědětMilka M.18:01 16.4.2012
Přesně tak,Od Nowaca je výborný.Ale pozor mají více druhů.
odpovědětAndy110:30 27.8.2013
Tak jsme teď také měli tilápii plnou kostí, takže už se také bojíme brát. Přeci jen máme ve školce děti od dvou let :-( .
odpovědětIngris15:58 12.11.2013
kdyz si nekdo tu rybu tak chvali,meli by jste se informovat,jak v Cine,nebo Taiwanu nebo Indonesii,tuto rybu "pestuji"na farmach.Krmi je vykaly slepic(slepice maji nad akvariem,aby trus padal dolu )a tim ryby krmi.Nekteri pracujici na ech "farmach" maji masky,kvuli tomu zapachu.Take jim davaji hormony a lidskymi antibiotiky,kvuli nebezpeci infekcim a e-coli.V Americe se knsumuje velke mnozstvi tech ryb a ted vyslo varovani a info.jak to tam vypada a lide se desi.Divejte se na obal cehokoliv a vyvarujte se vseho co je z Ciny a Indonesie,nejen kocarky,hracky atd.ale hlavne potravin,jestli si chcete uchovat zdravi.Tyto informace jsem dostala pres internet.Je toho hodne na Googlu.
odpovědětAndy120:08 12.11.2013
Jistě, na internetu se toho objeví :-D . Znáte stránky www.hoax.cz? Ne? Tak se na ně občas podívejte: http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/
odpovědětjarkas17:07 13.11.2013
Baví mě číst chytré informace na internetu, ale všichni jako děti si pamatujem na babičky jak chovala prasátka, snědlo to na co přišlo na farmách se s tím také moc nezabývali a jak nám chutnali. V dnešní době to vypadá, že jíst raději nebudem.
odpovědětmumina9:09 14.11.2013
Dobrý den, také si myslím, že bychom nemohli nic jíst. Co se týká Tilapie, podle mě je to jedna z nejchunějších ryb. Ikdyž teď nám ji neposlali protože prý byla plná vody. ¨ Občas se někde objeví něajá informace, které varuje před tou či onou potravinou, ale člověk by toho musel sníst kila, aby to mělo nějaký vliv. A co třeba nádobí z myčky opláchnuté leštěnkou? To je zdraví neškodné, když se z toho pijí nápoje a jí jídlo....? Už někdo udělal na toto téma průzkum?
odpovědětakdar9:35 14.11.2013
Dobrý den, tilápii jsme měli také, zapékali jsme ji se šlehačkou a sýrem. Všeobecně se přikláním také k názoru, že je lepší koupit dražší filety zamražované na moři. Na druhou stranu se zeptám na něco s tímto souvisejícího - jak připravujete ryby. Kuchařka vždycky zápasí s vodou, kterou pustí. Moc záleží na umění přípravy, pak to také strávníci jedí či nejedí. U nás si bohužel neumím vůbec představit pěkně opečenou rybku třeba jen na másle, vždy to jen plave v puštěné vodě třeba s tím máslem. A připravovat ji můžeme na plechu v troubě nebo v konvektomatu. Poraďte, předem děkuji.
odpovědětAndy113:07 14.11.2013
Dobrý den, pokud koupíte kvalitní filé neglazované, tak vodu nepouští. Musíte se ptát dodavatelů. Pokud vám budou tvrdit, že glazované není a přijde vám filé, kde je jen 75% ryby a zbytek vody, tak to příště od nich neberte.
odpovědětmajka 116:57 14.11.2013
tak si vezměte rybu chlazenou, ta je bez vody. Měli jsme teď chlazeného pangase od Bidvestu a byl vynikající, 90% strávníků mělo snědeno beze zbytku.
odpovědětkacatko2519:49 25.12.2013
Pochopila jsem správně, že je stejně jako pangasia krmí výkaly ?
odpovědětKvětuš7:08 3.1.2014
Dobrý den,taky jsem scháněla dobrou rybu pro děti do školky.našla jsem okouna nilského od Bidvestu a je dobrý a dětem moc chutná....doporučuji..
odpovědětAndy120:57 3.1.2014
Okoun vypadá zajímavě, ale ta cena :-(
odpovědětrohlik19:46 4.1.2014
Dobrý den,můžete napsat recept na okouna,jak ho děláte? Děkuji Zdena
odpovědětKvětuš7:42 11.1.2014
Okouna připravuji v konvektomatu na másle s kmínem,paprikou,bylinky dle možností..(tymián,bazalku,oregáno,provensál)..cena je sice draží,ale stojí za to..
odpovědětrohlik13:24 11.1.2014
Děkuji určitě, co nejdříve zařadíme do jídelníčku. Přeji hezký den Zdena
odpovědětLáda21:46 4.1.2014
Pokud bych ještě něco dodala ke kuskusu. U nás se dělá silný vývar z kuřecích koster a tím ho potom spařujeme kuskus. Děláme ho se zeleninou, kuřecím nebo krůtím masem a dětem chutná. Podáváme ho se zeleninový salátem.
odpovědětLáda21:46 4.1.2014
Pokud bych ještě něco dodala ke kuskusu. U nás se dělá silný vývar z kuřecích koster a tím ho potom spařujeme kuskus. Děláme ho se zeleninou, kuřecím nebo krůtím masem a dětem chutná. Podáváme ho se zeleninový salátem.
odpovědětLáda21:48 4.1.2014
Pokud bych ještě něco dodala ke kuskusu. U nás se dělá silný vývar z kuřecích koster a tím ho potom spařujeme kuskus. Děláme ho se zeleninou, kuřecím nebo krůtím masem a dětem chutná. Podáváme ho se zeleninový salátem.
odpovědětsiska9:56 29.1.2014
Dobrý den. Mám dotaz netýká se ryb, ale zajímalo by mne zda se může u nás ve ŠJ používat na vývar kosti. Když jsem nastoupila bylo mi řečeno, že to nelze. Teď jsem se setkala s kuchařkou z jíné ŠJ a ta mi řekla, že běžně vývar z kostí dělají. Děkuji
odpověděthygienička12:30 29.1.2014
Není mi známo, že by bylo používání kostí pro vývar výslovně zakázáno.
odpovědětStonožka12:47 23.11.2017
Používání kostí není zakázáno, ale je problém s vyvařenými kostmi. Musíte na to mít extra popelnici a zajištěn odvoz od patřičné firmy.
odpovědětved Jana6:50 9.2.2014
V televizi právě běží reklama na rybí prsty vyrobených ze šťavnatého rybího filé v křupavé strouhance bez přidání vajec, 100% připravené z celého rybího filé zaručeně bez kostí. Rybí prsty jsou zdrojem bílkovin, fosforu a vitamin B12 (5 rybích prstů Vám dodá více než čtvrtinu denní dávky bílkovin a fosforu, kterou Váš organismus potřebuje) No a kdaž se připraví bez omastku na pečícím papiru tak snad to i hygiena ocení a děti budou baštit. Šířit reklamu tady nechci, kdo má zájem si to ohlídá a najít na netu je to uplně to poslední.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi