Diskuse na téma Množství soli
Romana12320:02
21.02.2021
Nejsem z oboru, ale bohužel se nemám kde zeptat. Mám knihu Receptury teplých pokrmů, nejnovější vydání, je to ta klasika receptur už snad od 70. let a pořád neumím pochopit to enormní množství soli - třeba 30g soli na 1500g surovin. Mimo receptur se při svém vaření držím pravidla obsahu soli 0,5-1% na váhu všech surovin, méně je mdlé (lidské sliny obsahují asi 0,4% soli) a více už je přesolené. Proto mi vrtá hlavou, kde jsem to pochopila špatně, když to v recepturách vychází běžně na 2% soli. A to je prostě nepoživatelné. Přestože manžel solí hodně. Zajímalo by mě, kde je v mém chápání chyba. Děkuji
pepik9:01
23.02.2021
Řídila bych se asi podle chuti a ne podle norem.
Ementál11:05
23.02.2021
Pokud se vám zdá množství soli v recepturách příliš vysoké, tak ho snižte. Pokud chcete vědět proč je tak vysoké, tak by asi bylo logické se obrátit na autora vámi zmiňovaných receptur.
TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA