Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Množství soli

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětRomana12320:02 21.2.2021
Nejsem z oboru, ale bohužel se nemám kde zeptat. Mám knihu Receptury teplých pokrmů, nejnovější vydání, je to ta klasika receptur už snad od 70. let a pořád neumím pochopit to enormní množství soli - třeba 30g soli na 1500g surovin. Mimo receptur se při svém vaření držím pravidla obsahu soli 0,5-1% na váhu všech surovin, méně je mdlé (lidské sliny obsahují asi 0,4% soli) a více už je přesolené. Proto mi vrtá hlavou, kde jsem to pochopila špatně, když to v recepturách vychází běžně na 2% soli. A to je prostě nepoživatelné. Přestože manžel solí hodně. Zajímalo by mě, kde je v mém chápání chyba. Děkuji
odpovědětpepik9:01 23.2.2021
Řídila bych se asi podle chuti a ne podle norem.
odpovědětEmentál11:05 23.2.2021
Pokud se vám zdá množství soli v recepturách příliš vysoké, tak ho snižte. Pokud chcete vědět proč je tak vysoké, tak by asi bylo logické se obrátit na autora vámi zmiňovaných receptur.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi