Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Zeleninový bar

Červeně příspěvky za posledních dní
Vlamora10:20 13.10.2022
Zdravím, jen bych chtěla položit nesmělý dotaz:-) Máme zeleninový bar. Zeleninu do baru dáváme 1-2x týdně. Ještě jsem přesně nevychytala množství a druhy tak, aby něčeho dost nezbývalo. Co s tím? Některé druhy použijeme k vaření, ale s některými si rady nevím. Můžeme dokrájet a použít další den? Díky.
ivka69:21 15.10.2022
Myslím si, že rozkrájenou zeleninu, i když je udržována po celou dobu výdeje v požadované teplotě, nepodávat další den. (Listová zelenina, drobné kousky, které na vzduchu přeci jenom trochu okorávají. Nejedná se o rozpracovanou zeleninu, kterou můžeme použít další den (např. oloupaná cibule, oškrábaná kořenová zelenina, rozkrojené zelí v přípravných pracech druhé směny). Přece jenom si strávníci nabírají sami, je tam větší riziko jiné kontaminace. Tu některou zeleninu, o které píšete, snad pouze převařenou , vhodně upravenou, rozhodně dát postup do HACCP.

TOTO TÉMA JE ARCHIVNÍ, DISKUSE JIŽ BYLA UZAVŘENA

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi