Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma velikonoční nádivka se špenátem

Červeně příspěvky za posledních dní
odpovědětLucieH9:52 27.03.2023
Dobrý den, pěkně prosím, nemáte někdo recepturu na velikonoční nádivku se špenátem ? Nebo kde bych našla ? Děkuji L.
odpovědětzdenouš16:43 27.03.2023
Přidejte do klasické nádivky nasekané listy čerstvého špenátu,místo kopřiv,a je to.
odpovědětLucieH7:14 29.03.2023
Jasan, to bych tak udělala, jen nemám tu recepturu na klasickou nádivku...jako kolik housek, vajec...ať se můžu od něčeho odpíchnout :-)
odpovědětLibuše 14:04 29.03.2023
Na 10 porcí: Žemle 0,4 Mléko 0,2 vejce 3,0 Máslo 0,05 Sůl 0,03 Petržel 0,01 Popis: Žemli nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, muškátový květ, můžeme přidat také utřená krůtí játra a prolisovaný česnek, omytou sekanou petržel a vše promícháme. (Tradiční příprava třeného základu z másla a žloutků na nádivku a šlehání sněhu z bílků zvyšuje pracnost a přitom nemá žádný efekt.)
odpovědětzdenouš15:11 29.03.2023
No to máte pravdu ,že klasická nádivka se šleháním bílku zvyšuje pracnost,ale ten našlehaný bílek vám zajistí kyprost nádivky.Pokud bych tu nádivku, u nás se říká hlavička, dělala zvolila bych pracnější způsob.Jo, ta pracnost ,to je tedy fakt problém,radši si uvařit kafíčko a hezky si popovídat.
odpovědětLucieH9:02 30.03.2023
Děkuji ! Zkusím si prosadit sníh z bílků, určitě to tak bude lepší. ( lepší pro strávníky :-) pracnější pro kuchařky :-( )
odpovědětzdenouš11:55 30.03.2023
Pokud budete tedy šlehat sníh, bílky by neměly být přímo z lednice,nechat alespoň hodinu při pokojové teplotě,přidejte k nim trochu soli,sníh bude lépe držet.Sníh vmíchávejte vařečkou a opatrně,aby vám to sespadlo.Tak ať se vám dílo podaří.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi