Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse na téma Brambory v konvektomatu

Červeně příspěvky za posledních dní
Dobrý den. Dřív jsme vařili brambory v kotli, teď jsme po rekonstrukci a vaříme brambory v konvektomatu. Dáváme je děrovaných gastronádob, prosolime. Ale během vareni všechna voda sůl spláchne. Nemáte prosím radu, aby byly brambory po uvaření slané? Děkuji
odpovědětEliška9:56 18.10.2023
Bohužel to je úděl konvektomatu, brambory vaříme jen v kotli, v konvektomatu budou sice krásné ale neslané :)
odpovědětJidelna12310:58 18.10.2023
My vaříme brambory v konvektomatu mnoho let. Vařené v páře jsou mnohem chutnější. Hodně solíme, na jeden koš plnou hrst soli a kmín a dobře promíchat. Nebojte se, budou slané akorát.
odpovědětivka611:55 18.10.2023
Myslím si, že vaření v páře je šetrnější k dané surovině, a tak jak píše paní Petra, prosolit, promíchat. Navíc je žádoucí moc nesolit. My někdy dáváme k vařeným bramborům do mističky ještě jogurtový bylinkový dip, který je výraznější a chuť brambor pak podtrhne i bez soli.
odpovědětzdenouš19:46 18.10.2023
Také vaříme brambory v konvektomatu a jinak bych je už nevařila. Stalo se mi, že kuchařka vytáčela vodu z kotle s bramborami a opařila se, takže, za mě je konvektomat i bezpečnější a ohledně soli není žádný problém a to solíme opravdu málo.
odpovědětlíída9:14 19.10.2023
u nás jsme se také vrátili od konvektomatu zpět s vařením brambor ve vodě, bylo to jak u vás brambory neslané, a strávníci je nejedli, vraceli je, tak jsme se rozhodli se vrátit ke starému způsobu vaření. a u strávníků opět spokojenost, a brambory si zase přidávájí
odpovědětManka11:16 19.10.2023
U nás vaříme brambory v konvektomatu jen na kaši, ta se potom dosolí. Vařený brambor jako přílohu vaří kuchařka v kotli - jsou chutnější.
odpovědětzdenouš20:15 20.10.2023
Děláte někdo hovězí maso v konvektomatu na nízkoteplotní úpravu. Jedná se o kusy hovězího asi 1,3kg.Zajímá mě, jak dlouho a při jaké teplotě připravujete. Děkuji
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi