Kurz pro nové vedoucí školních jídelen
Školní jídelna je komplexní provoz, který se dá přirovnat k výrobnímu závodu, a pozice vedoucí stravovacího provozu k jeho řediteli.
Čeká vás změna na pozici vedoucí školní jídelny?
- Chcete mít jistotu, že strávníci nepoznají žádnou změnu?
- Potřebujete, aby personál mohl dál pracovat v klidu a pohodě?
- Chcete zajistit, aby si Váš nadřízený o jídelnu nemusel dělat starosti?
Pomůžeme Vám. Nastupující vedoucí naučíme vše, co potřebuje vědět pro převzetí jídelny a první měsíce ve funkci vedoucí. Provedeme ji bezpečně možnými nástrahami provozu.
Obsah kurzu pro nově nastupující vedoucí školních jídelen
- Co to je školní jídelna
- Co je důležité nezanedbat při převzetí jídelny
- Hygiena a bezpečnost stravovacího provozu – na co se zaměřit
- Kontrola ekonomiky provozu
- Jak na řízení školní jídelny
- Co to je kvalita stravovacího provozu
- Nejdůležitější legislativa pro stravovací provozy
Zkušenosti účastníků
Máte o kurz zájem? Vyberte si, v jakém podání kurz chcete studovat:
Elektronická forma kurzu > Podrobnosti
Prezenční forma kurzu > Pro rok 2022 není naplánovaný
Navazující kurzy pro pokročilé:
- Manažerské minimum vedoucí školní jídelny
- Řízení školní jídelny
- Povinnosti školní jídelny
- Správná výrobní a hygienická praxe a HACCP
- Spotřební koš
- Sestavujeme funkční personální obsazení školní kuchyně
- Efektivní využití programů VIS pro začátečníky/pokročilé
- Individuální kurzy na klíč
Podívejte se podrobněji na obsah kurzů pro pokročilé.
Pozor! Navazující kurzy nejsou pro úplné začátečníky. Je vhodné za sebou mít alespoň půl roku práce v pozici vedoucí stravovacího provozu.
Lektoři kurzů
Ing. Vladimír Bureš: Dříve 10 let výzkumný pracovník, nyní již 26 let úspěšně řídí středně velkou SW firmu. V posledních 10 letech sám absolvoval 79 seminářů, školení a kurzů. Po celou svou profesní kariéru se osobně věnuje školení pracovníků, posledních 9 let především v oblasti ekonomiky a managementu ve školství a ve školním stravování.
Ing. Lucie Janotová, Ph.D.: Od střední školy studium zaměřené na kvalitu a bezpečnost potravin a hygienu v potravinářských provozech. Předsedkyně Asociace společného stravování ČR. Je autorkou desítek článků, publikací, odborných příruček, knihy Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech a elektronických kurzů Hygienické minimum ve stravovacích službách a HACCP - Jak mít v pořádku systém kritických bodů. Svou lektorkou činnost staví nejen na získaných znalostech, ale hlavně na praktických zkušenostech ze stravovacích provozů. Její přednášky jsou zaměřené na hygienu a bezpečnost potravin.
Ing. Pavel Ludvík: Původně programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 šéfredaktor portálu Jídelny.cz a autor cca 400 článků na téma školní stravování, školní jídelny, výživové normy pro školní stravování. Autor elektronického kurzu Teorie a praxe spotřebního koše. Vedoucí týmů, které připravily knihy Receptury ze soutěží školních jídelen (2015) a Bezmasé nesladké pokrmy (2016). Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Mgr. Jiří Plzák: Od roku 2003 je členem týmu Jídelny.cz, od roku 2007 je ředitelem společnosti. Absolvoval několik desítek seminářů a školení. Od roku 2004 sám aktivně přednáší, zabývá se zejména tématy jako hygiena ve školním stravování, HACCP, kvalita školního stravování, dietní stravování ve školách, spotřební koš a legislativa ve školním stravování.