Používáme cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Nabídka elektronických kurzů a webinářů
Potravinové alergie a intolerance
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Webinář

Potravinové alergie a intolerance

Lektor: Mgr. Jana Petrová
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Webinář

Živé vysílání 3. prosince 2021 od 8:30 hod. 

 

V současné době se u dětí i dospělých mnohem častěji setkáváme s nežádoucími zdravotními reakcemi na potraviny – s potravinovými alergiemi a potravinovými intolerancemi. Tyto pojmy se velmi často zaměňují či nesprávně používají. V přednášce vám je proto blíže vysvětlíme a ujasníme podstatné rozdíly mezi nimi. Pojmenujeme a popíšeme nejčastěji se vyskytující onemocnění ze skupiny potravinových intolerancí a alergií, jejich typické příznaky a nutná dietní opatření. Nastíníme zásady, jak stravovat tuto skupinu strávníků ve školní jídelně, přednosti, úskalí a rizika s tím spojená. Dozvíte se mimo jiné, jaký je rozdíl mezi intolerancí lepku a alergií na lepek a důležité zásady bezlepkové diety.  Seznámíte se také s problematikou alergie na mléko a s nesnášenlivostí mléčného cukru, tzv. laktózovou intolerancí.


Délka vysílání: 60 minut 

Záznam bude k dispozici do 10. prosince 2021.

Osvědčení vydáváme účastníkům, kteří jsou přítomni minimálně 50 min z celkové doby vysílání.

 

Technické požadavky a často kladené dotazy

Studijní materiály

Webináře

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi