Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Nabídka elektronických kurzů a webinářů
Jak sladit a solit ve školní jídelně
Obsah kurzu:

Jak sladit a solit ve školní jídelně

Lektor: Mgr. Jana Broulíková
Obsah kurzu:

Cukr a sůl jsou někdy též nazývány „bílá zla“ – jsou tyto základní suroviny opravdu tak špatné pro naše zdraví, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme?


V přednášce se dozvíte ty nejdůležitější informace o cukru a soli, o jejich významu ve výživě dětí a ve školním stravování.

 

Zaměříme se především na to, čím a jak vhodně sladit nápoje a pokrmy, zda je pro slazení vhodnější cukr, med, různé druhy sirupů či přídavek ovoce.

 

V případě soli se pak mimo jiné dozvíte, jaké množství soli je vhodné pro různé věkové kategorie dětí, jakým způsobem množství soli ve školní jídelně omezit a jak ji vhodně nahradit.

 

Termín:24.2.2023
Čas:8:30
Délka:120 min
Nutná účast pro osvědčení:110 minut
Závěrečný test:ne
Záznam k dispozici do:3.3.2023

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi