
Obsah kurzu:
Jak sladit a solit ve školní jídelně
Lektor: Mgr. Jana Broulíková
Obsah kurzu:
Cukr a sůl jsou někdy též nazývány „bílá zla“ – jsou tyto základní suroviny opravdu tak špatné pro naše zdraví, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme?
V přednášce se dozvíte ty nejdůležitější informace o cukru a soli, o jejich významu ve výživě dětí a ve školním stravování.
Zaměříme se především na to, čím a jak vhodně sladit nápoje a pokrmy, zda je pro slazení vhodnější cukr, med, různé druhy sirupů či přídavek ovoce.
V případě soli se pak mimo jiné dozvíte, jaké množství soli je vhodné pro různé věkové kategorie dětí, jakým způsobem množství soli ve školní jídelně omezit a jak ji vhodně nahradit.
Termín: | 24.2.2023 |
Čas: | 8:30 |
Délka: | 120 min |
Nutná účast pro osvědčení: | 110 minut |
Závěrečný test: | ne |
Záznam k dispozici do: | 3.3.2023 |
Copyright (c) 2002-2016 Jídelny.cz a dodavatelé obsahu
Tým Jídelny.cz | Informace o inzerci | Zásady ochrany soukromí | Informace o cookies | Nastavení cookies | ISSN 1805-7209 | Archivováno v NK ČR
Tým Jídelny.cz | Informace o inzerci | Zásady ochrany soukromí | Informace o cookies | Nastavení cookies | ISSN 1805-7209 | Archivováno v NK ČR
Jídelny.cz, s.r.o. | Farského 638/14 | 326 00 Plzeň - Východní předměstí | Česká republika
Telefon: +420 720 962 105 | E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi