Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Nabídka elektronických kurzů a webinářů
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška
Závěrečný test

Kurz pro nové kuchařky školních jídelen

Lektor: Mgr. Jana Broulíková, Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Pavel Ludvík, Jindřich Heindl
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška
Závěrečný test

Budete nastupovat do školní jídelny jako kuchařka? Nemáte vhodnou kvalifikaci? Nebo potřebujete nekvalifikovanou kuchařku kvalitně zaučit do provozu?

 

Uvědomujeme si nutnost takového proškolení, a proto jsme sestavili kurz pro nové kuchařky ve školní jídelně.

 

Problematika školního stravování je velmi obsáhlá a pro nováčka není jednoduché zorientovat se v této oblasti. Pozice kuchařky je ve školní jídelně nepostradatelná a zásadní – její úlohou je připravit pokrmy tak, aby:

  • dětem chutnaly a zasytily je,
  • byly zdravotně nezávadné a nepoškodily zdraví strávníků,
  • odpovídaly zásadám správné výživy, nutričního doporučení a spotřebního koše,
  • a přitom byly dodrženy všechny legislativní předpisy.

 

Přinášíme vám školení, které obsáhne znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:

  • Úvod do fungování školní jídelny a potřebné názvosloví
  • Základy správné výrobní a hygienické praxe
  • Systém kritických bodů (HACCP)
  • Zásady značení pokrmů a potravin
  • BOZP a PO
  • Zbožíznalství
  • Spotřební koš a nutriční doporučení
  • Skladba denního a týdenního menu
  • Doporučené postupy pro sestavování jídelního lístku
  • Chování kuchařek u výdeje / Komunikace kuchařek se strávníky
  • Příprava dietních pokrmů
  • Rady a praktické příklady

 

Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.

 

Ke kurzu navíc poštou obdržíte učebnice, které jsou určeny pro navazující samostudium:

  • Učebnici výživy (cca 300 stran)
  • Učebnici hygieny (cca 200 stran)
  • Průvodce školní jídelny 1+1. Publikace se skládá se ze dvou dílů. První díl s podtitulem "Metodika řízení" obsahuje návody k řízení školní jídelny a druhý díl s podtitulem "Receptury" přináší receptář základních pokrmů pro školní stravování.
 
Kurz obsahuje přes 14 hodin videí a další budou přibývat. Je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Osvědčení o absolvování kurzu vydáváme po úspěšném splnění závěrečného testu. Osvědčení zasíláme na e-mail.

Studijní materiály

Video přednáška

POSTUPY KUCHAŘSKÉ

Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.

https://www.varimedobre.eu/recepty/kuchar/

DRESINKY/OLEJE/PESTA

MASO

OCHUCENÁ MÁSLA

OMÁČKY

PŘÍLOHY

RYBY

VEJCE

ZELENINA

POSTUPY CUKRÁŘSKÉ

Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.

https://www.varimedobre.eu/recepty/cukrar/

GLAZÉ/POLEVY

KORPUSY

LISTOVÉ TĚSTO

MAKRONKY

ODPALOVANÉ TĚSTO

OSTATNÍ DEKORACE

TEMPERACE ČOKOLÁDY

ZÁKLADNÍ KRÉMY

ZMRZLINA

Závěrečný test

Spustit ukázkový test

Ukázkový test. Slouží pro vyzkoušení testového prostředí.


Na test máte 5 minut a pro úspěšné absolvování musíte správně zodpovědět 3 otázek ze 5.
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi