Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Nabídka elektronických kurzů a webinářů
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška
Závěrečný test

Kurz pro nové kuchařky školních jídelen

Lektor: Mgr. Jana Broulíková, Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Ing. Pavel Ludvík, Jindřich Heindl
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška
Závěrečný test

Letní období přináší nástup nových pracovníků, což je pro všechny náročné. My pro Vás máme skvělé řešení! Náš kurz pro nové kuchařky je tu nyní s výraznou slevou z 9 990,- Kč na
3 590,- Kč. Spolehněte se na nás a získejte kvalifikovaný personál, který zajistí spokojenost vašich strávníků. Nechte starosti se zaškolením na nás!


Budete nastupovat do školní jídelny jako kuchařka? Nemáte vhodnou kvalifikaci? Nebo potřebujete nekvalifikovanou kuchařku kvalitně zaučit do provozu?

 

Uvědomujeme si nutnost takového proškolení, a proto jsme sestavili kurz pro nové kuchařky ve školní jídelně.

 

Problematika školního stravování je velmi obsáhlá a pro nováčka není jednoduché zorientovat se v této oblasti. Pozice kuchařky je ve školní jídelně nepostradatelná a zásadní – její úlohou je připravit pokrmy tak, aby:

  • dětem chutnaly a zasytily je,
  • byly zdravotně nezávadné a nepoškodily zdraví strávníků,
  • odpovídaly zásadám správné výživy, nutričního doporučení a spotřebního koše,
  • a přitom byly dodrženy všechny legislativní předpisy.

 

Přinášíme vám školení, které obsáhne znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:

  • Úvod do fungování školní jídelny a potřebné názvosloví
  • Základy správné výrobní a hygienické praxe
  • Systém kritických bodů (HACCP)
  • Zásady značení pokrmů a potravin
  • BOZP a PO
  • Zbožíznalství
  • Spotřební koš a nutriční doporučení
  • Skladba denního a týdenního menu
  • Doporučené postupy pro sestavování jídelního lístku
  • Chování kuchařek u výdeje / Komunikace kuchařek se strávníky
  • Příprava dietních pokrmů
  • Rady a praktické příklady

 

Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.

 

Ke kurzu je ke stažení studijní materiál v PDF. Tento studijní materiál je dostupný pouze v elektronické podobě, po přihlášení do kurzu si jej stáhnete v podkladech níže.

 
Kurz obsahuje přes 14 hodin videí a další budou přibývat. Je přístupný po dobu 183 dnů od přijetí účastnického poplatku a je ukončen závěrečným testem. Osvědčení o absolvování kurzu vydáváme po úspěšném splnění závěrečného testu. Osvědčení zasíláme na e-mail.

Studijní materiály

Video přednáška

POSTUPY KUCHAŘSKÉ

Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.

https://www.varimedobre.eu/recepty/kuchar/

DRESINKY/OLEJE/PESTA

MASO

OCHUCENÁ MÁSLA

OMÁČKY

PŘÍLOHY

RYBY

VEJCE

ZELENINA

POSTUPY CUKRÁŘSKÉ

Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.

https://www.varimedobre.eu/recepty/cukrar/

GLAZÉ/POLEVY

KORPUSY

LISTOVÉ TĚSTO

MAKRONKY

ODPALOVANÉ TĚSTO

OSTATNÍ DEKORACE

TEMPERACE ČOKOLÁDY

ZÁKLADNÍ KRÉMY

ZMRZLINA

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi