Kurz pro nové kuchařky školních jídelen
Budete nastupovat do školní jídelny jako kuchařka? Nemáte vhodnou kvalifikaci? Nebo potřebujete nekvalifikovanou kuchařku kvalitně zaučit do provozu?
Uvědomujeme si nutnost takového proškolení, a proto jsme sestavili kurz pro nové kuchařky ve školní jídelně.
Problematika školního stravování je velmi obsáhlá a pro nováčka není jednoduché zorientovat se v této oblasti. Pozice kuchařky je ve školní jídelně nepostradatelná a zásadní – její úlohou je připravit pokrmy tak, aby:
- dětem chutnaly a zasytily je,
- byly zdravotně nezávadné a nepoškodily zdraví strávníků,
- odpovídaly zásadám správné výživy, nutričního doporučení a spotřebního koše,
- a přitom byly dodrženy všechny legislativní předpisy.
Přinášíme vám školení, které obsáhne znalosti potřebné i pro nekvalifikované pracovnice školních jídelen:
- Úvod do fungování školní jídelny a potřebné názvosloví
- Základy správné výrobní a hygienické praxe
- Systém kritických bodů (HACCP)
- Zásady značení pokrmů a potravin
- BOZP a PO
- Zbožíznalství
- Spotřební koš a nutriční doporučení
- Skladba denního a týdenního menu
- Doporučené postupy pro sestavování jídelního lístku
- Chování kuchařek u výdeje / Komunikace kuchařek se strávníky
- Příprava dietních pokrmů
- Rady a praktické příklady
Absolvent tohoto kurzu bude zdatným pomocníkem znalým v oblasti přípravy pokrmů ve školním stravování. Zároveň získá všechny znalosti potřebné k tomu, aby připravil nejlepší jídla pro dětské strávníky.
Ke kurzu navíc poštou obdržíte učebnice, které jsou určeny pro navazující samostudium:
- Učebnici výživy (cca 300 stran)
- Učebnici hygieny (cca 200 stran)
- Průvodce školní jídelny 1+1. Publikace se skládá se ze dvou dílů. První díl s podtitulem "Metodika řízení" obsahuje návody k řízení školní jídelny a druhý díl s podtitulem "Receptury" přináší receptář základních pokrmů pro školní stravování.
Studijní materiály
Video přednáška
POSTUPY KUCHAŘSKÉ
Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.
DRESINKY/OLEJE/PESTA
MASO
OCHUCENÁ MÁSLA
OMÁČKY
PŘÍLOHY
RYBY
VEJCE
ZELENINA
POSTUPY CUKRÁŘSKÉ
Následující videa byla dodána z projektu Profesionálem v kuchyni i na place za podpory Plzeňského kraje a sdružení envic společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.
GLAZÉ/POLEVY
KORPUSY
LISTOVÉ TĚSTO
MAKRONKY
ODPALOVANÉ TĚSTO
OSTATNÍ DEKORACE
TEMPERACE ČOKOLÁDY
ZÁKLADNÍ KRÉMY
ZMRZLINA
Závěrečný test
Ukázkový test. Slouží pro vyzkoušení testového prostředí.
Na test máte 5 minut a pro úspěšné absolvování musíte správně zodpovědět 3 otázek ze 5.
Tým Jídelny.cz | Informace o inzerci | Zásady ochrany soukromí | Informace o cookies | Nastavení cookies | ISSN 1805-7209 | Archivováno v NK ČR