Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Nabídka elektronických kurzů a webinářů
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška

Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy

Lektor: Jan Heřmánek
Ukázkové video
Obsah kurzu:
Studijní materiál
Video přednáška

Kurz je zaměřen na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla?

Kurz vede Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním. Co se na kurzu dozvíte:

   - rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
   - zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
   - jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
   - jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
   - praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
   - tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další)

Účastníci dostanou studijní sešit a 16 receptů (pro MŠ či ZŠ): 

Celozrnné špagety s bylinkovým pestem; Mexický salát s tuňákem; Čína se sójovým masem; Těstovinový salát s tofu; Pohankové rizoto s kuřecím masem; Pečený pstruh na bylinkách; Lasagne Bolognese; Losos s brusinkovou omáčkou; Řecký salát; Jáhlové rizoto; Zapečené brambory s kuřecím masem; Pstruh s mrkvovým pyré; Cuketový guláš se zeleninou, celozrnný chléb; Krůtí nudličky s pohankou; Těstovinový salát se Shmaky.

Délka videa: 49 min.

Kurz je přístupný po dobu 1 roku od přijetí účastnického poplatku.

Studijní materiály

Placená část

Studijní materiál

Úryvek z knihy Základy výživy ve stravovacích provozech:
1.1 Obecné zásady a fakta
1.2 Skladba stravy a potravinová pyramida
1.3 Pitný režim

Placená část

Recepty

Sešit obsahuje 16 receptů pro školní jídelny ZŠ a MŠ.

Video přednáška

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi