Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy
Kurz je zaměřen na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla?
Kurz vede Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním. Co se na kurzu dozvíte:
- rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
- zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
- jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
- jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
- praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
- tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další)
Účastníci dostanou studijní sešit a 16 receptů (pro MŠ či ZŠ):
Celozrnné špagety s bylinkovým pestem; Mexický salát s tuňákem; Čína se sójovým masem; Těstovinový salát s tofu; Pohankové rizoto s kuřecím masem; Pečený pstruh na bylinkách; Lasagne Bolognese; Losos s brusinkovou omáčkou; Řecký salát; Jáhlové rizoto; Zapečené brambory s kuřecím masem; Pstruh s mrkvovým pyré; Cuketový guláš se zeleninou, celozrnný chléb; Krůtí nudličky s pohankou; Těstovinový salát se Shmaky.
Délka videa: 49 min.
Kurz je přístupný po dobu 1 roku od přijetí účastnického poplatku.
Studijní materiály
Studijní materiál
Úryvek z knihy Základy výživy ve stravovacích provozech:
1.1 Obecné zásady a fakta
1.2 Skladba stravy a potravinová pyramida
1.3 Pitný režim
Video přednáška
Tým Jídelny.cz | Informace o inzerci | Zásady ochrany soukromí | Informace o cookies | Nastavení cookies | ISSN 1805-7209 | Archivováno v NK ČR