Přeskočit na obsah

Online konference hromadného stravování – videozáznam


Studijní materiály

O záznamu webináře

Videozáznam z online konference 24.11.2020.

Program konference:

Zahájení konference – Jídelny.cz

První konferenční blok

                          Kontrola finanční bilance – Ing. Vladimír Bureš

                          Informačně propagační vystoupení

                          Diskuse k přednášce

                          Přestávka

Druhý konferenční blok

                          Kontrola uzávěrky skladu a stravného – Ing. Vladimír Bureš

                          Informačně propagační vystoupení

                          Diskuse k přednášce

                          Přestávka

Třetí konferenční blok

                          Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků

                          – Mgr. Alena Strosserová

                          Informačně propagační vystoupení

                          Diskuse přednášce                          

Kontrola finanční bilance

Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Víte, že můžete finanční bilanci nechat kolísat v poměrně velkém rozsahu a nikdy ji nenulovat ani uměle k nule nepřibližovat? Dovedete takový postup obhájit před kontrolním orgánem? Je správné převést úsporu nebo provar do dalšího roku? Kdy finanční bilanci školní jídelny členit a nebo nečlenit po skupinách strávníků a proč? Kdy je třeba dělat více samostatných skladových výdejek? Ukážeme si jednoduchý a přitom dobře obhajitelný pohled na tuto problematiku, který Vám usnadní práci s finanční bilancí i související jednání s kontrolními orgány.

Kontrola uzávěrky skladu a stravného

Lektor: Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol. s r.o.

Našli jste někdy chybu ve skladu či stravném až po několika měsících a pracně ji napravovali? Míváte starosti, zda jste uzávěrku provedli a odevzdali správně, zda jste nepřehlédli nějakou chybu? Nemohli jste se někdy shodnout s účetní, zda je chyba u vás nebo u ní? Na semináři se dozvíte, jak se ve školní jídelně neustále mění ekonomické hodnoty a jak na sebe navazují. Zjistíte, co je pro řádnou kontrolu uzávěrky důležité a na čem naopak vůbec nezáleží. Zjednodušíte si Vaše pracovní postupy. Ukážeme si základní principy velmi jednoduché, rychlé a přitom spolehlivé kontroly uzávěrky. Při využití získaných poznatků v praxi získáte během 10 minut jistotu, že máte uzávěrku provedenou správně a nebo objevíte každý rozpor ještě před tím, než uzávěrku odevzdáte. Po uzávěrce budete klidně spát – účetní Vám ve Vaší uzávěrce již žádnou chybu neobjeví.

Co vše musí znát vedoucí školní jídelny ohledně přijímání nových pracovníků

Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství

Zaměříme se na základní znalosti z oblasti pracovního práva potřebné k výběru a přijímání nových pracovníků školní jídelny: jaké náležitosti má mít pracovní smlouva, jak správně zařadit pracovníky do platové třídy a podle čeho určit platový stupeň, jaké požadavky jsou kladeny na kvalifikaci pracovníků, jakou roli při určování platového stupně hraje praxe. Jaké složky platu jsou nárokové, které nenárokové, kdy dochází ke změnám platu.

Osvědčení není součástí vieozáznamu! 

Délka vysílání: 180 minut 
Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Délka: 180 min

Cena: 200 Kč

Technické požadavky a často kladené dotazy.