Hygienické minimum
Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro osoby pracující ve stravovacích provozech. Popisuje povinnosti, které tito pracovníci mají, a znalosti, které k tomu musí mít. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet. V případě úspěšného absolvování kurzu získá účastník osvědčení, prokazující, že rozsah jeho znalostí odpovídá požadavkům vyhlášky č. 490/2000.
Součástí kurzu: video, studijní materiál, závěrečný test
Délka videa: 110 min.
Kurzy jsou přístupné po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku.
Studijní materiály
Studijní materiál
Obsahuje osnovu přednášky, shrnuje podstatná fakta z kurzu a umožňuje účastníkovi si zapisovat důležité informace z přednášky.