Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Elektronické kurzy

Smluvní podmínky Návod k objednání
Návod ke studiu Návod ke složení testu ekurzu

Zařazení surovin do spotřebního koše - online konzultace

Živé vysílání 9.6.2020 od 9:30 hod 

 

Nejste si jistí správným zařazením surovin do spotřebního koše? Co třeba hrášek, sterilované fazole, ovocný jogurt či rostlinná „šlehačka“? Neváhejte se zeptat našich odborníků na online konzultaci, která je zdarma. Zúčastní se Mgr. Jana Petrová, nutriční terapeut a Ing. Pavel Ludvík, znalec problematiky školních jídelen a spotřebního koše. Dozvíte se nejenom, jak správně zařazovat problematické suroviny, ale také si vyzkoušíte technické řešení online seminářů.

Těšíme se na Vaše dotazy.

 

Lektoři: Mgr. Jana Petrová a  Ing. Pavel Ludvík
Délka vysílání: 30 minut 
Cena online konzultace: zdarma

Kurz dietního stravování pro školní jídelny - online

Živé vysílání 17.6.2020 od 8:00 hod

Personál jídelny, který připravuje dietní stavu ve smyslu vyhlášky č. 107/2005 Sb. v platném znění, musí
být proškolen nutričním terapeutem. Kurz vám odpoví na mnoho otázek, které se vážou k dietnímu stra-
vování ve školních jídelnách.
• Máte základní znalosti o nemocech, které vyžadují dietní stravu?
• Víte, které diety lze připravovat ve školních jídelnách a jaká jsou s tím spojená případná rizika?
• Co vše je zapotřebí zabezpečit, rozhodnete-li se tuto službu nabídnout?
• Technologické postupy při přípravě diet.

 

A nezapomeneme ani na příklady vhodných receptur.


Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Délka vysílání: 90 minut 
Cena: 800 Kč

Dejte dětem to nejlepší aneb co vám neřekne spotřební koš (Online seminář)

Živé vysílání 17.6.2020 od 13:00 hod


Jídelny mají snahu podávat dětem tu nejkvalitnější stravu, co mohou. Jako měřítko používají hlavně
spotřební koš, který ovšem v řadě případů neříká vše. Nad čím kromě spotřebního koše je možné se při
sestavování jídelníčku ještě zamyslet? Školení podává přehled o praktických postupech, jak strávníkům
nabídnout co nejhodnotnější stravu, a to nad rámec spotřebního koše.
• Jak zvýšit energetickou hodnotu pokrmu.
• Objevte zdroje soli v potravinách.
• Máte v pokrmech optimálně zastoupeny všechny živiny?
• Jaká je správná velikost porcí?
• Znamená plnění spotřebního koše opravdu kvalitní stravu?

 

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Délka vysílání: 60 minut 
Cena: 650 Kč


Online konference hromadného stravování

Živé vysílání 18.6.2020 od 8:15 hod a od 11:05 hod

 

Program online konference

08:15–08:30 Zahájení konference – Jídelny.cz
08:30–09:30 První konferenční blok
  Jak na ryby, aby je děti jedly
  Informačně propagační vystoupení
  Diskuse k přednášce
  Přestávka
09:30–10:30 Druhý konferenční blok
  Jak na problémové suroviny
  Informačně propagační vystoupení
  Diskuse k přednášce
  Přestávka
10:30–11:00 Třetí konferenční blok
  Zajímavosti ze školních jídelen
  Informačně propagační vystoupení
  Diskuse k přednášce



Jak na ryby, aby je děti jedly

Lektor: Pavel Melich – Bidfood Czech Republic s.r.o.

 • Také vám vadí, že děti rybu bez ochutnání vrátí?

• Na co si dát pozor při výběru ryb, abyste nekoupili „zajíce v pytli“?

• Jaké kuchařské úpravy jsou vhodné pro určité typy ryb?

To jsou body, kterým se budeme věnovat v této přednášce.

 

Jak na problémové suroviny

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav

Velmi často se při sestavě jídelních lístků a přípravě stravy setkáváme s negativními reakcemi na zařazování

některých surovin do pokrmů podávaných dětem v rámci školního stravování. Jedná se převážně

o luštěniny, ryby, zeleninu a mléko, zejména frekvence jeho podávání. Vysvětlíme si, proč jsou tyto suroviny

nezbytné v jídelníčku dětí (i nás dospělých) a pokusíme se najít cestu ke zvýšení jejich atraktivity.

 

Zajímavosti ze školních jídelen

Lektor: Mgr. Jiří Plzák - Jídelny.cz, s.r.o.

V naší republice nenajdete dvě stejné školní jídelny. Každá je něčím originální a každá něčím upoutá –

například tím, jak vynalézavě a netradičně řeší neočekávané a svízelné situace. Přijďte si poslechnout

zajímavé příběhy z těchto jídelen.



Cena online konference: zdarma

Povinnosti školní jídelny (Online seminář)

Živé vysílání 18.6.2020 od 13:00 hod

Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně? Nepropásněte tedy seminář, kde Vás seznámíme
se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:

• ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání
(školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
• Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme
věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
• ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
• Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
• Alergeny
• Nakládání s biologickým odpadem
• Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen

 

Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.

 

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Délka vysílání: 90 minut 
Cena: 800 Kč

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi