Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Elektronické kurzy

Smluvní podmínky Návod k objednání
Návod ke studiu Návod ke složení testu ekurzu

Online konzultace s Ing. Lucií Janotovou, Ph.D. o opatřeních proti koronaviru

Živé vysílání 24.9.2020 od 13:30 hod 


Připadá vám současná situace s opatřeními proti koronaviru ve školním stravování značně nejasná? Poradíme vám.

 

V rámci konzultace si probereme významná preventivní opatření při výrobě pokrmů v souvislosti s COVID-19, včetně zpřísněných hygienických požadavků. „Dotkneme se“ i možnosti vydávání pokrmů cizím strávníkům (jednorázové obaly, jídlonosiče) a nezapomeneme ani na to, jak postupovat v případě onemocnění pracovníka.

 

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. 
Délka vysílání: 60 minut 
Cena online konzultace: 600 Kč

 

Hodnocení konzultace od účastníků z 15. 5. 2020:

Pavla P.: Je to určitě skvělé, protože já se nemám vůbec možnost nikam dostat. Všechno bylo hezky vysvětleno.

Eva P.: Děkujeme, pro nás byl webinář lepší než klasické školení.

Drahomíra K.: Děkuji, bylo to velmi přínosné.

Lenka R.: Děkuji, konzultace mi moc pomohla.

Hana H.: Děkuji za odborné rady.

Karolína P.: Děkuji za přínosnou konzultaci.

Kristina B.: Toto školení nám bylo velice užitečné a moc děkujeme za odpovědi, které nám byly velice přínosné.

Iveta B.: děkuji za konzultaci, mě pomohla a některé věci objasnila.

Povinnosti školní jídelny (záznam webináře)

Záznam webináře 


Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně? Nepropásněte tedy seminář, kde Vás seznámíme
se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:

• ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání
(školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
• Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme
věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
• ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
• Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
• Alergeny
• Nakládání s biologickým odpadem
• Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen

 

Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.


Osvědčení není součástí záznamu webináře! 

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Délka vysílání: 90 minut 
Cena: 800 Kč

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Záznam webináře je z 18.6.2020


Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel (záznam webináře)

Záznam webináře 


Praktické postupy pro správné kalkulace jídel. Provozujete ve školní jídelně doplňkovou činnost? Nebo jenom výjimečně potřebujete prodat jídlo cizímu strávníkovi? Víte, jak si vyhledat ty správné údaje pro výpočet kalkulací jídel? Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami? Vše si ukážeme na názorných příkladech a reálných datech. Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla? Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem?  Na konkrétních modelových situacích si vše procvičíme v praktických příkladech.

 

Osvědčení není součástí záznamu webináře!

 

Lektor: Ing. Pavel Fencl
Délka vysílání: 90 minut 
Cena: 800 Kč

Záznam je k dispozici 20 dní od aktivace.

Záznam webináře je z 28.5.2020

Zařazení surovin do spotřebního koše (záznam webináře)

Záznam webináře

 

Nejste si jistí správným zařazením surovin do spotřebního koše? Co třeba hrášek, sterilované fazole, ovocný jogurt či rostlinná „šlehačka“? Poradí vám Mgr. Jana Petrová, nutriční terapeut a Ing. Pavel Ludvík, znalec problematiky školních jídelen a spotřebního koše. Dozvíte se nejenom, jak správně zařazovat problematické suroviny, ale také si vyzkoušíte technické řešení online seminářů.

 

Lektoři: Mgr. Jana Petrová a  Ing. Pavel Ludvík
Délka vysílání: 30 minut 
Cena: zdarma

Záznam webináře je z 9.6.2020

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi