Technologický postup
Couscous připravíme podle návodu na obale a vychladíme. Petrželku si nakrájíme nadrobno a smícháme s vychladlým couscousem. Přidáme nasekanou mátu a zakápneme šťávou z obou citrónů. Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran do zlatova.Při podávání sumečka poklademe na tabbouleh.
Poznámka
Alergeny: 1, 4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Celozrnný couscous Podravka | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Čerstvá petrželka | 100 | 75 | 80 | 60 | 80 | 60 |
Šťáva ze 2 citrónů | 20 | 15 | 16 | 12 | 16 | 12 |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Olivový olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Diskuze