Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Resveratrol

Resveratrol je látka, která se nachází především ve slupkách bobulí červených odrůd vinné révy, arašídech, slupkách a jadérkách černého rybízu, borůvkách, moruších a v kůře grepu. V bílém vínu je jeho obsah mnohokrát menší než v červeném. Resveratrol jako silný antioxidant vykazuje pozitivní účinky na celý organismus. V poslední době se oceňují zejména jeho ochranné účinky proti rozvoji kardiovaskulárních a některých nádorových onemocnění. 

Oblast:Výživa
Příbuzné: Antioxidanty
Aktualizováno: 16.9.2013
-JST-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi