Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Kysaný mléčný výrobek

Kysaný mléčný výrobek je výrobek získaný kysáním mléka, podmáslí, smetany nebo jejich směsi za použití mikroorganismů. Po kysacím procesu nesmí být výrobek tepelně ošetřen, musí obsahovat živé mikroorganismy. Ideální teplota skladování je 4-8 °C. Mezi kysané mléčné výrobky patří acidofilní mléko, jogurty, kysané mléko, podmáslí, kysaná smetana, kefír, kefírové mléko a kysaný mléčný výrobek s bifidokulturou. Jednotlivé výrobky se liší druhem mikroorganismů použitých ke kysání a množstvím mléčné mikroflóry v hotovém výrobku.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Probiotika, Jogurt, Acidofilní mléko, Kefír, Podmáslí
Aktualizováno: 16.9.2013
-JST-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi