Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Acidofilní mléko

Zakysaný mléčný výrobek, k jehož výrobě se používá acidofilní kultura Lactobacillus acidophilus v kombinaci se smetanovou kulturou, která je považována za základní bakteriální kulturu mléčného kysání. Každá kultura se musí nechat kysat zvlášť, neboť acidofilní kultura má ráda teploty vyšší, zatímco smetanová nižší. Dle vyhlášky č.77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje, musí být v 1 gramu hotového výrobku obsažen minimálně 1 milion bakterií Lactobacillus acidophilus.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Kysaný mléčný výrobek , Jogurt, Kefír, Podmáslí
Aktualizováno: 16.09.2013
-JST-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi