Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Podmáslí

Podmáslí je vedlejším produktem při výrobě másla. Pro kysání se obvykle přidává mléko nebo smetana a k fermentaci se používají monokultury nebo směsné kultury bakterií mléčného kvašení. Dle vyhlášky č.77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje, musí být minimální obsah mléčných mikroorganismů nejméně 1 milion na 1 g výrobku.

 

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Kysaný mléčný výrobek , Jogurt, Acidofilní mléko, Kefír
Aktualizováno: 16.9.2013
-JST-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi