Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Pasterace

Pasterace (lze použít i pasterizace) znamená konzervování živných roztoků, mléka aj. krátkodobým zahřátím pod bod varu za účelem snížení počtu patogenních mikroorganismů, které by mohly vyvolat onemocnění. Během procesu pasterace jsou přitom zachovány biologické a technologické vlastnosti a kvalita potraviny. Tuto metodu konzervace potravin vyvinul v 19. století francouzský vědec Louis Pasteur.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Fermentace, Konzervace
Aktualizováno: 16.9.2013
-JST-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi