Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Žluknutí tuků

Žluknutí tuků je proces, který vede ke zhoršení senzorických vlastností tuků. Výsledkem jsou nežádoucí produkty, které negativně mění nejen chuť a vůni potravin, ale mají i negativní dopad na zdraví. Takovéto potraviny často mívají nepříjemný zápach a chuť. Výsledkem žluknutí je částečné nebo úplné znehodnocení potraviny. Aby se mu zamezilo, používají se při výrobě potravin bohatých na tuky antioxidanty.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Antioxidanty, Lipidy, Ztužování tuků
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi