Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Aminokyseliny

Aminokyseliny jsou základní stavební jednotkou bílkovin. Obsahují dusík, což je činí nepostradatelnými pro živý organismus, protože jsou jeho jediným zdrojem. V bílkovinách potravy je obsaženo dvacet druhů aminokyselin, z toho je osm tzv. esenciálních (nezbytných), které si lidské tělo nedovede samo vytvořit, a proto musí být přijímány potravou. Naproti tomu neesenciální aminokyseliny si organismus může vytvořit z jiných aminokyselin obsažených v potravě.

Oblast:Výživa
Příbuzné: Bílkoviny, Esenciální aminokyseliny , Plnohodnotné bílkoviny, Neplnohodnotné bílkoviny, Bílkoviny kravského mléka
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi