Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Neplnohodnotné bílkoviny

Bílkoviny patří mezi základní živiny. Jsou tvořeny aminokyselinami, jejichž složení určuje kvalitu bílkovin. Existuje osm tzv. esenciálních aminokyselin, které si tělo neumí vyrobit a musí být přijímány potravou. Podle zastoupení jednotlivých esenciálních aminokyselin a jejich vzájemného poměru dělíme bílkoviny na plnohodnotné a neplnohodnotné. Neplnohodnotné bílkoviny obsahují některé esenciální aminokyseliny v nedostatečném množství. Mezi neplnohodnotné bílkoviny řadíme rostlinné zdroje bílkovin jako luštěniny a obiloviny.

Oblast:Výživa
Příbuzné: Bílkoviny, Aminokyseliny , Esenciální aminokyseliny , Plnohodnotné bílkoviny, Bílkoviny kravského mléka
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi