Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Lecitin

Název lecitin vznikl z řeckého slova lekithos, což znamená žloutek. Z něj byl lecitin poprvé získán. Lecitin je látka tělu vlastní a je nezbytná pro celou řadu funkcí.  Podílí se například na tvorbě a obnovování buněčných membrán a je přírodním antioxidantem. Přispívá rovněž k udržování zdravého nervového systému, žlučníku a jater, posiluje paměť a působí proti ateroskleróze. Dobrým zdrojem je vaječný žloutek, rostlinné oleje, sójové boby a ořechy.

Oblast:Výživa
Příbuzné: Antioxidanty, Ateroskleróza
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi