Encyklopedie výživy - Ratatouille
Ratatouille je zeleninový pokrm pocházející z Francie. K přípravě se tradičně používají rajčata, lilek, paprika, cibule, česnek a cuketa, je však možné použít i jinou zeleninu. Dochucuje se kořením, a to především pepřem, bazalkou, tymiánem a majoránkou. Ratatouille se může podávat samostatně, jako příloha nebo třeba s bagetou. Stejně tak způsobů přípravy je více. Někdo všechny ingredience smíchá a upeče, případně připravuje jako polévku. Jiní preferují nakrájet zeleninu na tenká kolečka, přes sebe ji vyskládat na pekáč a následně upéct.
Oblast: | Potraviny |
Příbuzné: | Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Raclette, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi, Paella |
Aktualizováno: | 16.09.2013 |
-SNO- |