Encyklopedie výživy - Eintopf
Tento pokrm je původem z Německa. Název lze přeložit jako jeden hrnec. Jeho vznik se připisuje hlavně chudobě za světových válek. Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu jsou různé. Jedná se o velice hustou polévku, do které se původně dávalo vše, co dům dal. Nejčastěji se k přípravě používá mrkev, čočka, pórek, hrášek a brambory, ale můžeme použít i další druhy zeleniny. Do polévky se přidávají různé druhy masa nebo párky a buřty. Příprava je podobná jako u jiných polévek. Nejdříve z masa uděláme vývar, přidáme pepř, sůl a další koření, poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme.
Oblast: | Potraviny |
Příbuzné: | Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Gaspachio, Fondue, Raclette, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi, Paella |
Aktualizováno: | 16.09.2013 |
-SNO- |