Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Gaspachio

Gaspachio je zeleninová polévka pocházející ze španělské Andalusie. Její zvláštností je to, že je podávaná zastudena. Připravuje se v nejrůznějších obměnách. Základem jsou rajčata, papriky, cibule a okurky. K dochucení se používá kvalitní olivový olej, vinný ocet, česnek, citronová šťáva, sůl a pepř. Někdy se podává jako hlavní chod – v takovém případě se připravuje z velkého množství zeleniny. Na ozdobu se obvykle používají chlebové krutony. 

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Fondue, Raclette, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi, Paella
Aktualizováno: 16.09.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi