Encyklopedie výživy - Raclette
Raclette je označení pro sýr i pokrm. Co se týká sýra, jde o polotvrdý sýr vyráběný z kravského mléka. Vyrábí se jako velký bochník, který váží asi 6 kg. Pokrm raclette je tradiční švýcarský pokrm. Hlavní surovinou je stejnojmenný sýr a jako příloha se používají brambory, nakládané cibulky, okurky a další. Původně se raclette připravoval nad ohněm, kde se sýr nahřál, dokud téměř netekl a poté se nožem seškrábl na brambory a snědl. V dnešní době se na přípravu používají speciální grily.
Oblast: | Potraviny |
Příbuzné: | Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi, Paella |
Aktualizováno: | 16.09.2013 |
-SNO- |