Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Raclette

Raclette je označení pro sýr i pokrm. Co se týká sýra, jde o polotvrdý sýr vyráběný z kravského mléka. Vyrábí se jako velký bochník, který váží asi 6 kg. Pokrm raclette je tradiční švýcarský pokrm. Hlavní surovinou je stejnojmenný sýr a jako příloha se používají brambory, nakládané cibulky, okurky a další. Původně se raclette připravoval nad ohněm, kde se sýr nahřál, dokud téměř netekl a poté se nožem seškrábl na brambory a snědl. V dnešní době se na přípravu používají speciální grily.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi, Paella
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi