Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Paella

Paella je typické španělské jídlo pocházející z města Valencie. Jde o pokrm z rýže podobný rizotu. Stejně jako v případě rizota je známá spousta receptů s různými ingrediencemi. Společným znakem je příprava v obrovské nízké pánvi zvané paellera, díky které vznikl název paella. Nejznámější podoba paelly je s mořskými plody nebo paella s masem (kuřecí, králičí či kachní), zeleninou a fazolemi. Existuje také tzv. paella mix, což je libovolná kombinace masa, mořských plodů, zeleniny a fazolí. Pro přípravu je velice důležitý i kvalitní olivový olej a koření.

Oblast:Potraviny
Příbuzné: Ratatouille, Carpaccio, Hummus, Falafel, Eintopf, Gaspachio, Fondue, Raclette, Musaka, Ramen, Enchiladas, Sushi
Aktualizováno: 16.9.2013
-SNO-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi