Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Encyklopedie výživy - Hypoglykemie

Hypoglykemie je nežádoucí pokles hladiny krevního cukru pod hodnotu 3,8 mmol/l. Tento stav je provázen únavou, hladem, slabostí, poruchou soustředění, nervozitou, pocením, podrážděností, poruchou pohyblivosti a rovnováhy, výskytem křečí, až v nejtěžších případech ztrátou vědomí.  Příčinou vzniku hypoglykemie je nerovnováha mezi nadbytkem inzulinu a nedostatkem glukózy. K tomu dochází z mnoha důvodů – špatně nastavená léčba, konzumace alkoholu, zvýšená fyzická aktivita, chyba ve výživě, změna prostředí, vznik jiných onemocnění a další. Pro zvládnutí hypoglykemie je zapotřebí ihned podat rychlý zdroj sacharidů (nejlépe kostku cukru, neředěný sirup, slazený ovocný nápoj apod.). U těžší formy je třeba podat glukózu injekčně a volat lékařskou pomoc.

Oblast:Onemocnění související s výživou
Příbuzné: Diabetes mellitus, Diabetes mellitus 1. typu, Diabetes mellitus 2. typu, Výměnná jednotka, Dia výrobky, Inzulin, Glukometr
Aktualizováno: 16.09.2013
-BRU-
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi