Používáme cookies.Pokračovat Více informací    
Úvodní strana eshopu
Nabídka pro hromadné stravování
Ilustrační foto
Ukázka

Průvodce školní jídelny 1+1

Metodika řízení, Receptury

Novinka
Mgr. Alena Strosserová a kol.
Ilustrační foto
Ukázka
Cena: 1250 Kč Do košíku

Publikace je novým a jedinečným pomocníkem pro nové vedoucí a kuchařky školních jídelen a pro zajištění každodenního provozu.

Skládá ze dvou dílů. První s podtitulem Metodika řízení (1 výtisk) obsahuje návody k řízení školní jídelny a druhá s podtitulem Receptury (1 výtisk) přináší receptář základních pokrmů pro školní stravování. Celý komplet nahrazuje podobné knižní soubory, které byly v minulosti vydávány a které již na trhu nejsou dostupné.

Největší předností publikace je spojení klasických jednoduchých receptur s podrobnými odbornými texty. Vše najdete na jednom místě bez nutnosti hledat na internetu a zejména začínajícím vedoucím publikace poskytne mnoho impulsů pro jejich další odborný rozvoj.

První díl má šitou vazbu, druhý díl v robustním provedení má tvrdé desky a kroužkovou vazbu.

1. díl – Metodika řízení (1x)

Obsahuje kompletní návody ze všech oblastí, s kterými vedoucí školní jídelny přichází do styku.

Seznamte se s přehledem kapitol - klikněte vlevo na oranžové tlačítko Ukázka.

Mezi texty najdete

- podrobně rozpracované pokyny k pestrosti stravy,
- jedinečný přehled hlavních právních předpisů pro školní jídelny a popis jejich nejdůležitějších ustanovení,
- detailní popis zásad hygieny a výživy, šitý na míru školním jídelnám,
- výklad spotřebního koše včetně návodu na čtení etiket potravin,
- rozsáhlý text o moderních technologiích ve školním stravování,
- dále ucelené texty k řízení školní jídelny, k personalistice nebo ekonomice jídelny, k internátnímu stravování a k řadě dalších oblastí.

2. díl – Receptury (1x)

Obsahuje 321 receptur ze všech skupin pokrmů, které jsou ve školním stravování potřebné: jak hlavní pokrmy masité i bezmasé, tak také polévky, přílohy, omáčky, saláty nebo několik desítek receptů na přesnídávky a svačiny.

Seznamte se s jejich přehledem.

- Z velké části jde o receptury, které tvoří základ jídelních lístků školních jídelen: zeleninové a masové vývary, zeleninové a luštěninové polévky, základní druhy omáček (např. smetanová, rajská, koprová), také základní úpravy mas, přílohy, pečivo na svačiny, kaše, nápoje.
- Tyto recepty lze snadno obměňovat a vytvářet tak nové, zajímavější a atraktivní varianty.
- Recepty mají upraven obsah soli a dalších složek, aby odpovídaly současným požadavkům na zdravou výživu.
- Receptury jsou doplněny výkladem o záměnách potravin v recepturách, o přiměřeném solení a o správné přípravě vývarů a o možnostech záměn surovin.
- Je doplněna ukázkou měsíčního jídelního lístku, sestaveného z receptur této knihy.

 

Odkaz na článek o knize.

 

NÁŠ TIP: Zajímají Vás bližší informace? Podívejte se na video, kde publikace představujeme a vedeme o nich rozhovor s Mgr. Alenou Strosserovou. Video ve větším rozlišení je Vám k dispozici na YouTube.

 

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi