Používáme cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Nabídka pro hromadné stravování
Ilustrační foto
Ukázka
Počet stran: 116
Formát: A5
Vazba: Brožovaná
Rok vydání: 2017 (1. vydání)
ISBN: 978-80-7496-328-5

Diety ve školních jídelnách

Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen

Mgr. Zlata Kapounová, Ph. D.; Bc. Anna Packová; Mgr. Jana Petrová; Mgr. Jana Spáčilová; Mgr. Alena Strosserová; Mgr. Sylva Šmídová
Cena: 325 Kč Do košíku

Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. Vzhledem k nedostatkům v legislativě může být jeho zavedení ve školní jídelně problematické. Předkládaná publikace má za cíl vzniklou situaci řešit ke spokojenosti školních jídelen i jejich strávníků. Vedle statí týkajících legislativy, systémových opatření a jednotlivých diet je součástí publikace také řada receptur a tipů pro tvorbu vhodných pokrmů.

Z úvodu publikace:
„V současné době neexistuje žádný jednoduchý návod, jak by se mělo dietní stravování zavádět. Nutriční terapeut je zodpovědný za zavedení systému, ale protože není dána forma, je systém nejednotný. Zavedený systém dietního stravování je u každé školy jiný, protože se odvíjí od osobních zkušeností nasmlouvaných nutričních terapeutů. Ti mají odborné znalosti o dietách, ale málo zkušeností se školním stravováním, které se liší od nemocničního. V praxi to může způsobit komplikace, které pak personál kuchyně odradí od toho, aby dietní stravování zavedl.

Poskytování dietní stravy pro nemocné strávníky se stává nutností. A stejnou nutností je najít a zavést jednotný jednoduchý systém dietního stravování ve školní jídelně.

Nový jednotný manuál, který by respektoval specifikace školního stravování a zároveň implementoval dietní stravování, je jedinou cestou, jak poskytovat diety ve všech jídelnách.“

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi