Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Úvodní strana eshopu
Nabídka pro hromadné stravování
Ilustrační foto
Ukázka
Počet stran: 273
Formát: A5
Vazba: Brožovaná
Rok vydání: 2021 (1. vydání)
ISBN: 978-80-907622-1-3

Ve škole nám stále chutná

Bc. Anna Packová
Ilustrační foto
Ukázka
Cena: 450 Kč Do košíku
Počet stran: 273
Formát: A5
Vazba: Brožovaná
Rok vydání: 2021 (1. vydání)
ISBN: 978-80-907622-1-3

Je skutečností, že některé (i velmi úspěšné) receptáře pro školní jídelny postupně zastarávají a přestávají odpovídat požadavkům na zdravé stravování. Určitým zlomem v hodnocení pokrmů bylo např. vydání Nutričního doporučení MZd v roce 2015, nebo publikování výsledků dvou studií SZÚ provedených v letech 2016-2019.

Těmto poznatkům se plně přizpůsobuje nová kniha receptů Ve škole nám stále chutná. Vychází ze dvou velmi úspěšných receptářů s podobným názvem, které byly vydány před 15-20 lety, ale upravuje jejich recepty podle nejnovějších poznatků.

 

Receptář přináší cca 220 úspěšných receptů, které se používají ve ŠJ po celé ČR, ovšem přizpůsobených nejnovějším poznatkům a požadavkům.

Jde o recepty úspěšné, zavedené, neexperimentující.

Receptář obsahuje široký výběr obědových pokrmů: polévky, pokrmy s různými druhy masa včetně rybího, pokrmy bezmasé slané i sladké, moučníky a saláty.

Cca 50 receptur je zařazeno ve skupině drůbežího a králičího masa, které má v moderní výživě významné místo.

Recepty odpovídají závěrům studií SZÚ o školním stravování a také Nutričnímu doporučení MZd.

Nepoužívají se uzeniny, velká pozornost je věnována vhodnému množství soli a koření, důraz je kladen na kořenicí směsi bez soli.

Zvláštní pozornost se v recepturách věnuje energetické hodnotě pokrmů a obsahu tuku.

Pokrmy mají oproti složení publikovanému v původních receptářích vylepšené nutriční hodnoty – v souladu se závěry studií SZÚ.

 

Rozhovor s autorkou receptáře Bc. Annou Packovou.

Odkaz na článek o knize.

Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi