Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Odvážný a nápaditý jídelníček, který zaslouží pochvalu (listopad 2019)


Pondělí
Polévka: bramborová
Oběd 1: krupicová kaše s ovesnými vločkami (BIO kvalita) a dušenými jablky se skořicí, mléko, čaj
Oběd 2: zapečená brokolice a baby karotka s nivou, brambory, salát Coleslaw, čaj

 

Úterý
Polévka: rybí norská (rybí filé, čerstvý celer, mrkev, bílá ředkev, smetana)
Oběd 1: bulgureto z kuřecího masa a hlívy ústřičné, mrkvový salát s jablky, ovocný nápoj
Oběd 2: pečené kuřecí paličky na kokosu, hrášková rýže, ozdoba – rajče, ovocný nápoj

 

Středa
Polévka: minestrone (čerstvá zelenina)
Oběd 1: segedínský guláš, houskové knedlíky (1/3 bio celozrnná mouka), ovoce, čaj
Oběd 2: konfitovaný kotlet na rajčatech a bazalce, brambory, ovoce, čaj

 

Čtvrtek
Polévka: hrachová s chlebovými krutony
Oběd 1: těstoviny po lotrinsku z krůtího masa (část špaldových těstovin), zelný salát s jablky (z kysaného zelí), mošt
Oběd 2: králičí kousky na zelenině, rýže, mošt

 

Pátek
Polévka: slepičí s freekehem (zelená pšenice)
Oběd 1: chilli con carne z hovězího masa, chléb, džus
Oběd 2: celerový salát s tuňákem, rajčaty a kuskusem, džus

 

Pondělí
Polévka: gulášová, rohlík
Oběd 1: marinovaný seitan (pšeničné vegetariánské „maso“) s pórkem a tříbarevnou rýží, mrkvový salát s jablky, čaj
Oběd 2: špenátové brambory s ricottou, mrkvový salát s jablky, čaj

 

Úterý
Polévka: brokolicová s amarantem
Oběd 1: kuře na paprice, těstoviny, ovoce, džus
Oběd 2: krůtí závitek s nádivkou z vlašských ořechů, brambory, ovoce, džus

 

Středa
Polévka: drožďová s pohankovými vločkami
Oběd 1: konfitovaná krkovice, houskový knedlík (1/3 celozrnné mouky), špenát, ovocný nápoj
Oběd 2: krůtí kung-pao, rýže s kurkumou (část luštěninové rýže), ovocný nápoj

 

Čtvrtek
Polévka: fazolová (část mungo fazolí)
Oběd 1: smažený kuřecí řízek, bramborový salát (MŠ, 1. stupeň – bramborová kaše), pozornost od čertů, mošt
Oběd 2: přírodní kuřecí plátek, bulgur s květákem, sušenými rajčaty a semínky, mošt

 

Pátek
Polévka: zeleninová s hrachovými kuličkami a quinoou
Oběd 1: sekaná z kapřího masa, brambory, grilovaná zelenina, čaj
Oběd 2: cizrnové pyré s amarantem, grilovaná zelenina, celerové „škvarky“, čaj

 

Strávníkům je denně nabízena pitná voda, někdy v kombinaci s citronem nebo bylinkami,
další pitný režim je vždy uveden přímo u konkrétního dne
Některá menu volíme s ohledem na to, že stravu i vyvážíme. Některé pokrmy nelze převážet
a zařazujeme je tedy jen jako oběd č.2


Diskuse k jídelnímu lístku:
Nikdo zatím jídelní lístek nekomentoval. Buďte první!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi