Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Pepitky – hit letošního jara

25.4.20198800Redakce Jídelny.cz
Stále se vám nedaří plnit spotřební koš luštěnin? Strávníci luštěniny odmítají a vás mrzí pohled na výborné pokrmy, které končí v odpadu? Nezoufejte a zkuste to s pepitkami, potravinovou novinkou letošního jara. Že nevíte o co se jedná? Nevadí, přečtěte si následující článek a budete vědět více.

Sumeček africký – ryba z kategorie snů

10.12.20186600Pavel Ludvík
Některé školní jídelny ve snaze zvýšit zájem o ryby nabízejí ta nejkvalitnější rybí masa. Patří k nim i sumeček africký. Víte, že někde si jídla se zajímavou úpravou sumečka objednává stejný počet strávníků jako jídlo na dvojku?

Luštěninové pokrmy včera a dnes

3.12.20188714Jana Petrová
Dříve čočka s uzeným masem nebo hrachová kaše s párkem. Dnes čočka s rýží, hrách se zeleninou a fazole s bramborem. Zavádí se zcela bezmasé dny. Proč se mění doporučení, s čím podávat luštěniny?

Jak poznáme kvalitu

4.6.20185830Zdenka Macháčková
Víte jak poznat kvalitu potravin? Právě na to se zaměřuje série příruček volně dostupná na internetu. O třech vybraných tématech těchto příruček – Jak poznáme kvalitu drůbežího masa; obilovin a luštěnin; sóji a sójových výrobků, se dočtete v dnešním příspěvku.

Inspirujte se, jak neplýtvat potravinami

8.2.201824749Zdenka Macháčková
Rádi byste své strávníky upozornili na téma plýtvání nebo objevili možnosti, jak zamezit zbytečnému vzniku potravinového odpadu v kuchyni, a nevíte přesně jak na to?

Plýtvání potravinami

11.12.201716906Zdenka Macháčková
Myslíte si, že se vás plýtvání potravinami netýká? Možná že naopak a nejde přitom jen o nezkonzumovaná jídla. Právě v zařízeních hromadného stravování, školní jídelny nevyjímaje, jsou velké možnosti, jak lépe nakládat s potravinami už při jejich nákupu, skladování a přípravě. Jaké jsou možnosti?

Není polotovar jako polotovar

18.10.201747912Jana Petrová
Polotovary jsou na jedné straně zatracované, na druhé straně se bez nich jen málokterá jídelna obejde. Nevěříte? Kdy je vhodné nebo nutné polotovary používat, kdy naopak se jim vyhnout? Je nutné je odmítat, nebo spíše dbát na kvalitu stravy?

Ovoce a zelenina do škol? V biokvalitě.

14.9.201712142Lubomíra Chlumská
Chcete získat pro vaše strávníky ovoce nebo zeleninu v biokvalitě zdarma? Zapojte se do programu Ovoce a zelenina do škol, v němž nyní nově působí i dodavatelé, kteří se zaměřují na bio produkci.

Využijte Mezinárodní rok luštěnin

11.8.201626230Zdenka Macháčková
Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem luštěnin. Víte o tom? Využijte tuto informaci k osvětě mezi vašimi strávníky, k přípravě nových jídelníčků a k tomu, aby si děti a studenti, kteří se u vás stravují, luštěninová jídla více oblíbili.

Máslo pod drobnohledem

8.2.201632740Zdenka Macháčková
Snažíte se do vaší jídelny nakupovat kvalitní máslo nebo sledujete hlavně jeho cenu? Jaká másla jsou vůbec na trhu? Másla byla v poslední době tématem několika rozsáhlých testů. Seznamte se s jejich výsledky.
Předchozí12345 ... 14Další
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi