Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Potřebujeme receptury? (2)

25.11.200522310Monika Pečková
V předchozí části našeho článku jsme vás upozorňovali na to, portál Jídelny.cz umožňuje výměnu receptur mezi jednotlivými návštěvníky. Dnes se podíváme jak na to prakticky.

Stanovisko ESFA k bezpečnosti drůbežího masa a vajec

12.11.200531980Redakce
Hitem zpravodajství posledních týdnů byla ptačí chřipka. Protože drůbeží maso patří v jídelnách mezi hlavní používané suroviny, přinášíme k této problematice stanovisko Evropského úřadu pro bezpečnost potravin k bezpečnosti drůbežího masa a vajec.

Odpadové desatero 2005

4.11.200537790Pavel Ludvík
Minulý týden jsme zveřejnili závěrečný díl článku o odpadech ve stravování. Z celého cyklu se dalo vyčíst mnoho rad k nakládání s odpady. Jako shrnutí tohoto tématu vám nabízíme odpadové desatero - stručný návod k nakládání s odpady.

Hovězí maso (2)

21.10.200523520Daniel Bureš
Druhá a závěrečná část článku o hovězím mase se zabývá výhledem do budoucna: zda a jak se bude hovězí konzumovat a jaké zvýšení kvality můžeme očekávat.

Hovězí maso (1)

14.10.200546051Daniel Bureš
Hovězí maso je jednou z potravin, v jejíž spotřebě jsme v posledních letech zaznamenali podstatné změny. Dvoudílný článek odborníků z Výzkumného ústavu živočišné výroby přináší souhrn příčin tohoto stavu i výhled do budoucnosti.

Známé/neznámé (24): Mišpule obecná

8.10.2005108691Kolektiv autorů
Naši předkové se s ní setkávali častěji než my. Používali plody mišpule na kompoty, rosoly a sirupy. Seznamte se s ní i vy.

Známé/neznámé (23): Topinambur hlíznatý

1.10.200536410Kolektiv autorů
Topinambury jsou hlízy rostliny příbuzné slunečnici. Podobají se bramborám a mají podobné použití. Chcete-li se o nich dozvědět něco více, přečtěte si tento článek.

Známé/neznámé (22): Černý kořen

24.9.200531730Kolektiv autorů
Černý kořen je dalším z málo používaných druhů zeleniny. Stručné seznámení s ním vám přináší tento článek.

Význam kontroly vstupní suroviny

21.9.200522600Marie Slavíčková
Článek přináší zamyšlení nad důležitostí kontroly surovin, které se používají pro přípravu pokrmů ve stravování.

Známé/neznámé (21): Physalis

17.9.200516070Kolektiv autorů
V dalším dílu seriálu vám představujeme poměrně neznámou bylinu, jež dává plody podobné třešni.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi