Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Jak se co dělá - přírodní sýry (2)

11.2.200440440Josef Mrázek
V závěrečné části článku o sýrech představujeme výrobu sýrů, jejich balení, cestu ke spotřebiteli a doporučené skladování.

Jak se co dělá - přírodní sýry (1)

6.2.200425880Josef Mrázek
Sýry patří mezi ty potraviny, o nichž se ve zdravé výživě často hovoří. Zveme vás proto na procházku světem sýrů. V prvním dílu rozsáhlejšího článku vás chceme seznámit s historií sýrů a s jejich dělením.

Druhy mouky, její hodnocení a skladování

14.1.200459831Václav Brachtl
V druhé části pojednání o mouce (první část byl zveřejněna 8.12.2003) bychom vás rádi seznámili s jejími druhy a se zásadami jejího skladování

Výroba a vlastnosti mouky

10.12.200332690Václav Brachtl
Výrobky z obilovin patřily odedávna k nejzákladnější lidské potravě a přečkaly až do současné moderní doby. Mouka zůstává i v jídelnách základní surovinou, její výroba se však v průběhu staletí podstatně změnila.

Jak se co dělá - mléko

8.11.200338261Josef Mrázek
Víte, co vše předchází tomu, než si můžete nalít sklenku mléka? Když ne, přečtěte si následující článek.

Co je to KlasA?

5.11.200327000Monika Pečková
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.

Nové produkty Danone

2.11.200322060Monika Pečková
Mléčné výrobky určitě velmi často nakupujete, především pokud vaříte pro ty nejmenší. A tak právě vám budou obchodní zástupci nabízet nový produkt od Danone. Pokusili jsme se zjistit, o co přesně půjde.

Případ "Kakao Bellarom"

27.10.200333810Monika Pečková
Na přísné předpisy z poslední doby si leckdo stěžuje. Postupně však máme možnost vidět, jak nás spotřebitele vlastně tyto předpisy chrání. Vzorový příklad nám poskytla nedávná aféra s kakaem.

Cizrna

24.10.200338430Monika Pečková
Jednou z méně známých a znovu objevovaných surovin pro přípravu pokrmů je cizrna. Už jste ji také vyzkoušeli? Pokud ne, přinášíme vám o cizrně hrst zajímavých informací doplněných užitečnými recepty.

Marmeláda nebo ovocná směs?

15.10.200323580Monika Pečková
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.
Předchozí1 ... 121314Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi