Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Mléko

23.6.200430360Monika Pečková
Tuto základní potravinu jistě nemusíme příliš představovat. Ale možná o ní nevíte ještě všechno. V tomto článku se dočtete, co mléko obsahuje, proč je (nebo není) dobré ho konzumovat a také jak se vyvíjí jeho spotřeba v posledních letech.

Hlávkový salát

21.4.200424110Monika Pečková
Opět nastává sezóna hlávkového salátu. Jeho ceny pomalu klesají dolů a brzy bude pravidelnou součástí našich obědů. Přečtěte si několik informací o této zelenině.

Mléko v systému kritických bodů

14.4.200438460Josef Mrázek
V současné době provozovatelé stravovacích služeb intenzivně pracují na zavedení systému kritických bodů. V následujících řádcích přinášíme několik myšlenek z hlediska používání mléka a mléčných výrobků.

Co víme a nevíme o medu

25.2.200431590Monika Pečková
Med je asi nejznámější výsledek včelí práce. Všichni tušíme, že je zdravý a prospěšný, víme, jak vypadá a jak chutná. Možná by ale nebylo na škodu podívat se na něj trošku zblízka. Při vaření pro děti je nezbytné důkladně znát používané suroviny.

Jak se co dělá - přírodní sýry (2)

11.2.200451860Josef Mrázek
V závěrečné části článku o sýrech představujeme výrobu sýrů, jejich balení, cestu ke spotřebiteli a doporučené skladování.

Jak se co dělá - přírodní sýry (1)

6.2.200429360Josef Mrázek
Sýry patří mezi ty potraviny, o nichž se ve zdravé výživě často hovoří. Zveme vás proto na procházku světem sýrů. V prvním dílu rozsáhlejšího článku vás chceme seznámit s historií sýrů a s jejich dělením.

Druhy mouky, její hodnocení a skladování

14.1.200466681Václav Brachtl
V druhé části pojednání o mouce (první část byl zveřejněna 8.12.2003) bychom vás rádi seznámili s jejími druhy a se zásadami jejího skladování

Výroba a vlastnosti mouky

10.12.200336370Václav Brachtl
Výrobky z obilovin patřily odedávna k nejzákladnější lidské potravě a přečkaly až do současné moderní doby. Mouka zůstává i v jídelnách základní surovinou, její výroba se však v průběhu staletí podstatně změnila.

Jak se co dělá - mléko

8.11.200341441Josef Mrázek
Víte, co vše předchází tomu, než si můžete nalít sklenku mléka? Když ne, přečtěte si následující článek.

Co je to KlasA?

5.11.200330070Monika Pečková
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.
Předchozí1 ... 121314Další
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi