Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Jak se co dělá - přírodní sýry (2)

11.02.200471940Josef Mrázek
V závěrečné části článku o sýrech představujeme výrobu sýrů, jejich balení, cestu ke spotřebiteli a doporučené skladování.

Jak se co dělá - přírodní sýry (1)

06.02.200445040Josef Mrázek
Sýry patří mezi ty potraviny, o nichž se ve zdravé výživě často hovoří. Zveme vás proto na procházku světem sýrů. V prvním dílu rozsáhlejšího článku vás chceme seznámit s historií sýrů a s jejich dělením.

Druhy mouky, její hodnocení a skladování

14.01.2004110721Václav Brachtl
V druhé části pojednání o mouce (první část byl zveřejněna 8.12.2003) bychom vás rádi seznámili s jejími druhy a se zásadami jejího skladování

Výroba a vlastnosti mouky

10.12.200353440Václav Brachtl
Výrobky z obilovin patřily odedávna k nejzákladnější lidské potravě a přečkaly až do současné moderní doby. Mouka zůstává i v jídelnách základní surovinou, její výroba se však v průběhu staletí podstatně změnila.

Jak se co dělá - mléko

08.11.200366491Josef Mrázek
Víte, co vše předchází tomu, než si můžete nalít sklenku mléka? Když ne, přečtěte si následující článek.

Co je to KlasA?

05.11.200344790Monika Pečková
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.

Nové produkty Danone

02.11.200335660Monika Pečková
Mléčné výrobky určitě velmi často nakupujete, především pokud vaříte pro ty nejmenší. A tak právě vám budou obchodní zástupci nabízet nový produkt od Danone. Pokusili jsme se zjistit, o co přesně půjde.

Případ "Kakao Bellarom"

27.10.200352150Monika Pečková
Na přísné předpisy z poslední doby si leckdo stěžuje. Postupně však máme možnost vidět, jak nás spotřebitele vlastně tyto předpisy chrání. Vzorový příklad nám poskytla nedávná aféra s kakaem.

Cizrna

24.10.200357610Monika Pečková
Jednou z méně známých a znovu objevovaných surovin pro přípravu pokrmů je cizrna. Už jste ji také vyzkoušeli? Pokud ne, přinášíme vám o cizrně hrst zajímavých informací doplněných užitečnými recepty.

Marmeláda nebo ovocná směs?

15.10.200334840Monika Pečková
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi