Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Jak se co dělá - mléko

8.11.200362791Josef Mrázek
Víte, co vše předchází tomu, než si můžete nalít sklenku mléka? Když ne, přečtěte si následující článek.

Co je to KlasA?

5.11.200343630Monika Pečková
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.

Nové produkty Danone

2.11.200334790Monika Pečková
Mléčné výrobky určitě velmi často nakupujete, především pokud vaříte pro ty nejmenší. A tak právě vám budou obchodní zástupci nabízet nový produkt od Danone. Pokusili jsme se zjistit, o co přesně půjde.

Případ "Kakao Bellarom"

27.10.200350960Monika Pečková
Na přísné předpisy z poslední doby si leckdo stěžuje. Postupně však máme možnost vidět, jak nás spotřebitele vlastně tyto předpisy chrání. Vzorový příklad nám poskytla nedávná aféra s kakaem.

Cizrna

24.10.200356330Monika Pečková
Jednou z méně známých a znovu objevovaných surovin pro přípravu pokrmů je cizrna. Už jste ji také vyzkoušeli? Pokud ne, přinášíme vám o cizrně hrst zajímavých informací doplněných užitečnými recepty.

Marmeláda nebo ovocná směs?

15.10.200334000Monika Pečková
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.

Jak se co dělá - chleba

12.9.200336551Marie Ludvíková
Víte, jak se peče chleba? Víte, že záleží na počasí? To není vtip, to je skutečnost. Přečtěte si článek, který popisuje výrobu chleba v moderní malé pekárně.

Chleba: co všechno s ním dělali naši předkové

23.7.200331100Pavel Houser
Chleba je v našich krajích základní potravinou, bez níž si nedovedeme naši stravu vůbec představit. Jak tomu bylo v historii? Co všechno s ním dělali naši předkové? Odpovědi na tyto otázky nám dává následující exkurze do historie.

Kde se tady vůbec vzal chleba?

17.3.200328270Pavel Houser
Chleba je v našich zeměpisných šířkách základní potravinou. Kde se tady vzal? Jakou má historii? Na tyto otázky odpovídá náš článek.

Jak se co dělá - maso

23.2.200335550MVDr. Darina Pospíšilová
Maso, které se vám dostává do jídelen, musí na jatkách projít určitým technologickým postupem, který zaručí jeho zdravotní nezávadnost. Pojďte se na podívat, jak se dělá maso!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi