Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Technické cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu.
Reklamní cookies
Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Tyto informace neslouží k identifikaci Vaší osoby.
Sýry patří mezi ty potraviny, o nichž se ve zdravé výživě často hovoří. Zveme vás proto na procházku světem sýrů. V prvním dílu rozsáhlejšího článku vás chceme seznámit s historií sýrů a s jejich dělením.
Výrobky z obilovin patřily odedávna k nejzákladnější lidské potravě a přečkaly až do současné moderní doby. Mouka zůstává i v jídelnách základní surovinou, její výroba se však v průběhu staletí podstatně změnila.
Při nákupu potravin pro vaši jídelnu stojíte možná často před problémem, který z toho nepřeberného množství výrobků si vybrat. Označení KlasA by vám v tom mělo pomoci.
Mléčné výrobky určitě velmi často nakupujete, především pokud vaříte pro ty nejmenší. A tak právě vám budou obchodní zástupci nabízet nový produkt od Danone. Pokusili jsme se zjistit, o co přesně půjde.
Na přísné předpisy z poslední doby si leckdo stěžuje. Postupně však máme možnost vidět, jak nás spotřebitele vlastně tyto předpisy chrání. Vzorový příklad nám poskytla nedávná aféra s kakaem.
Jednou z méně známých a znovu objevovaných surovin pro přípravu pokrmů je cizrna. Už jste ji také vyzkoušeli? Pokud ne, přinášíme vám o cizrně hrst zajímavých informací doplněných užitečnými recepty.
Jistě jsou vám známé spory o to, zda se může používat název rum, utopenci apod. Netýkají se však jen obchodů a restaurací. Podobný problém může nastat i v oblasti školního a závodního stravování. Například taková marmeláda.