Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Využijte Mezinárodní rok luštěnin

11.8.201634360Zdenka Macháčková
Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem luštěnin. Víte o tom? Využijte tuto informaci k osvětě mezi vašimi strávníky, k přípravě nových jídelníčků a k tomu, aby si děti a studenti, kteří se u vás stravují, luštěninová jídla více oblíbili.

Máslo pod drobnohledem

8.2.201643170Zdenka Macháčková
Snažíte se do vaší jídelny nakupovat kvalitní máslo nebo sledujete hlavně jeho cenu? Jaká másla jsou vůbec na trhu? Másla byla v poslední době tématem několika rozsáhlých testů. Seznamte se s jejich výsledky.

Označování původu masa a povinnosti pro školní jídelny

11.1.201660241Lucie Janotová
Od 1. dubna 2015 musí být vepřové, drůbeží, skopové a kozí maso označeno původem (dosud tato povinnost platila jen pro maso hovězí). Co vyplývá z této povinnosti pro školní jídelny?

Nabídněte svým strávníkům chřest

7.4.201537822Zdenka Macháčková
Začíná sezóna chřestu: Původně byla tato zelenina považována za lék, pak se stala delikatesou určenou jen nejzámožnějším. Dnes si na chřestu mohou pochutnat všichni. Zkuste to i ve vaší jídelně.

České potraviny v českých jídelnách

29.1.201539091Zdenka Macháčková
Vaříte z českých potravin? Přemýšlíte nad tím, co jsou to české potraviny? Má smysl je přednostně používat ve školním stravování, vyžadují je strávníci? Nad těmito otázkami se zamýšlí dnešní článek a vy můžete přispět svými zkušenostmi do diskuse pod ním.

Jaké mléko pijeme

7.4.201438970Zdenka Macháčková
Nezisková organizace dTest, zabývající se testováním produktů na trhu, provedla rozsáhlý nezávislý test mléka prodávaného v běžné obchodní síti a o výsledcích testováním vydala obsáhlou zprávu. Jaké mléko pijeme? Seznamte se s výsledky testu.

Nebojme se experimentovat se zeleným kořením

28.11.201335831Alena Stará
Stále častěji se v poslední době setkáváme s používáním zeleného koření v jídelnách. Jelikož báječně nahrazuje sůl a různá uměle vyráběná dochucovadla, mohlo by se používat ještě více. Nedávno se tomuto tématu věnovali účastníci setkání jídelen v Brně. Seznamte se s některými náměty, kde a jak zelené koření v kuchyni využít.

Nebojme se experimentovat s tykvemi

15.11.201345373Alena Stará
Tykve neboli dýně jsou ve školním stravování málo používanou surovinou. Přesto se však některé jídelny nebojí s tykví experimentovat a hledají nové recepty a nové informace. Pravě takové si mohli odnést účastníci nedávného setkání v Brně, které bylo tykvím věnováno.

Změny nutričních hodnot při přípravě a skladování pokrmů 2

1.11.201244350Lenka Suchopárová
Nutriční kvalitu stravy ovlivňujeme my sami tím, jak se k potravinám a pokrmům chováme. V druhém dílu článku o této problematice přinášíme informace, jak se kvalita potravin mění při skladování a k jakým změnám dochází u jednotlivých složek potravy. Na závěr pár doporučení, jak dosáhnout vysoké nutriční hodnoty pokrmů.

Domácí, čerstvé, bio - móda nebo budoucnost?

16.7.201229520Jan Moudrý
Stále častěji se setkáváme s informacemi o problémech s kvalitou potravin na našem trhu a současně i o klesajícím podílu domácí zemědělské produkce oproti dovozu. Konkurenční boj mezi výrobci, zpracovateli a obchodníky vede někdy až k používání surovin nebo postupů, které neodpovídají zásadám správné výživy.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi