Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Inspirujte se, jak neplýtvat potravinami

08.02.2018496411Zdenka Macháčková
Rádi byste své strávníky upozornili na téma plýtvání nebo objevili možnosti, jak zamezit zbytečnému vzniku potravinového odpadu v kuchyni, a nevíte přesně jak na to?

Plýtvání potravinami

11.12.201733566Zdenka Macháčková
Myslíte si, že se vás plýtvání potravinami netýká? Možná že naopak a nejde přitom jen o nezkonzumovaná jídla. Právě v zařízeních hromadného stravování, školní jídelny nevyjímaje, jsou velké možnosti, jak lépe nakládat s potravinami už při jejich nákupu, skladování a přípravě. Jaké jsou možnosti?

Není polotovar jako polotovar

18.10.201776062Jana Petrová
Polotovary jsou na jedné straně zatracované, na druhé straně se bez nich jen málokterá jídelna obejde. Nevěříte? Kdy je vhodné nebo nutné polotovary používat, kdy naopak se jim vyhnout? Je nutné je odmítat, nebo spíše dbát na kvalitu stravy?

Ovoce a zelenina do škol? V biokvalitě.

14.09.201722302Lubomíra Chlumská
Chcete získat pro vaše strávníky ovoce nebo zeleninu v biokvalitě zdarma? Zapojte se do programu Ovoce a zelenina do škol, v němž nyní nově působí i dodavatelé, kteří se zaměřují na bio produkci.

Využijte Mezinárodní rok luštěnin

11.08.201635960Zdenka Macháčková
Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem luštěnin. Víte o tom? Využijte tuto informaci k osvětě mezi vašimi strávníky, k přípravě nových jídelníčků a k tomu, aby si děti a studenti, kteří se u vás stravují, luštěninová jídla více oblíbili.

Máslo pod drobnohledem

08.02.201644540Zdenka Macháčková
Snažíte se do vaší jídelny nakupovat kvalitní máslo nebo sledujete hlavně jeho cenu? Jaká másla jsou vůbec na trhu? Másla byla v poslední době tématem několika rozsáhlých testů. Seznamte se s jejich výsledky.

Označování původu masa a povinnosti pro školní jídelny

11.01.201662511Lucie Janotová
Od 1. dubna 2015 musí být vepřové, drůbeží, skopové a kozí maso označeno původem (dosud tato povinnost platila jen pro maso hovězí). Co vyplývá z této povinnosti pro školní jídelny?

Nabídněte svým strávníkům chřest

07.04.201539012Zdenka Macháčková
Začíná sezóna chřestu: Původně byla tato zelenina považována za lék, pak se stala delikatesou určenou jen nejzámožnějším. Dnes si na chřestu mohou pochutnat všichni. Zkuste to i ve vaší jídelně.

České potraviny v českých jídelnách

29.01.201540071Zdenka Macháčková
Vaříte z českých potravin? Přemýšlíte nad tím, co jsou to české potraviny? Má smysl je přednostně používat ve školním stravování, vyžadují je strávníci? Nad těmito otázkami se zamýšlí dnešní článek a vy můžete přispět svými zkušenostmi do diskuse pod ním.

Jaké mléko pijeme

07.04.201439830Zdenka Macháčková
Nezisková organizace dTest, zabývající se testováním produktů na trhu, provedla rozsáhlý nezávislý test mléka prodávaného v běžné obchodní síti a o výsledcích testováním vydala obsáhlou zprávu. Jaké mléko pijeme? Seznamte se s výsledky testu.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi