Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Zajímavosti za světa potravin - označování českých potravin

23.1.201228842Jitka Kabátková
Na obalech některých potravinových výrobků najdeme grafické symboly, které upozorňují na zvláštní ochranu, která je těmto výrobkům poskytována. Která označení to jsou a co vyjadřují?

Zajímavosti za světa potravin - bezpečnost a kvalita potravin

18.1.201223343Lucie Janotová
Bezpečnost a kvalita potravin jsou neodmyslitelnou součástí celého potravinářského sektoru. V současné době nabídka potravinářských produktů převyšuje poptávku. Zákazníkům už nestačí nabídnout jen „nějaké“ potraviny, je třeba poskytnout jim kvalitní potraviny.

Nevěřte mýtům o jogurtech

24.9.201155423Jiří Kopáček
O pozitivním významu jogurtů a dalších zakysaných výrobků se příliš nepochybuje. Spotřebitelé je považují za chutné vnímají je také jako zdravé. Nedávno se však o zakysaných výrobcích začaly šířit blíže nezdůvodněné mýty, zkreslující či doslova zavádějící informace.

Jogurtová pohádka aneb to je ale síla!

18.5.201127150Ctibor Perlín
Přečtěte si vyjádření odborníka ke článku o jogurtech, který vyšel v tisku. Autor zmíněného článku podává nesmyslné informace, odborník jeho tvrzení vyvrací a dokládá fakty a skutečnostmi.

Potraviny a údajná chemická rizika (2)

18.3.201122161Ctibor Perlín
Také jste už slyšeli o E-certifikátu, který by měl dokládat, že obsah přídatných látek v potravině neohrožuje lidské zdraví? Co je pravdy na tom, že kyselina citronová podporuje vznik rakovinových nádorů? Přečtěte si nejen vysvětlení této problematiky, ale i další zajímavosti a informace o "éčkách".

Potraviny a údajná chemická rizika (1)

12.3.201125771Ctibor Perlín
Jaké jsou změny ve výrobě potravin, v chování konzumentů a v jejich informovanosti si můžete přečíst v dnešním článku. Dozvíte se něco více o přídatných látkách, o jejich dělení, o vlivu na zdraví člověka a poplašných zprávách.

Konvenience v našem stravování

26.11.201070410Zlata Piskáčková
Konvenience představují velkou skupinu pohotových potravin, které jsou u výrobce zpracovány tak, že příprava pokrmů je z nich pohodlná a šetří čas. Jaké mohou být přednosti nebo nedostatky těchto potravin se pokusíme objasnit v následujících řádcích.

Brambory loupat, či neloupat?

17.11.201082321Zdenka Macháčková
Před časem se na portálu Jídelny.cz rozvinula bouřlivá diskuse na téma loupané brambory. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto brambor? Kdy je lépe použít loupané a kdy neloupané? Jsou loupané brambory opravdu dražší?

Zásobování a přejímka zboží ve školní jídelně

17.9.201036750Lucie Janotová
Jak by měla vypadat ideální přejímka zboží v jídelně? V dnešním článku si na vybraných druzích potravin ukážeme, jak poznáme kvalitní a čerstvou potravinu.

Skladování potravin

21.7.2010124011Lucie Janotová
Způsob, jakým se v jídelnách skladují potraviny, podstatně ovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost i kvalitu a ve svém důsledku má také vliv na jakost výsledných pokrmů. Jak skladovat potraviny, aby z nich jídelna mohla připravit zdravotně nezávadný a kvalitní pokrm?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi