Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Nakupujete zeleninu přímo od farmářů?

3.7.201020964Martina Cukrová
V současné době jsme svědky zvýšeného zájmu spotřebitelů o kvalitu a původ jimi používaných potravin. Nejinak tomu je i ve školních jídelnách. Objevují se nové způsoby, jak nakupovat kvalitní a čerstvé potraviny vyprodukované ve vlastním regionu. Víte o nich?

Databáze složení potravin

23.6.201053992Martina Cukrová
Pro osvětu a podporu zdravého životního stylu každého národa slouží tzv. potravinové tabulky, které podávají ucelený přehled o nutričních hodnotách potravin vyskytujících se na trhu dané země. Seznamte se s tím, jaké databáze jsou přístupné v České i Slovenské republice.

Jak poznáme celozrnné pečivo?

14.5.201018710Martina Cukrová
Často se mluví o celozrnném pečivu a vláknině. Odborníci zároveň upozorňují, že ne každé tmavé pečivo je celozrnné. Jak je to s přibarvováním těsta a jak tedy poznat skutečně celozrnný produkt?

Připomeňte svým strávníkům Den mléka!

7.5.201028130Zdenka Macháčková
Mezinárodní den mléka? Ano, i mléko má svůj svátek, a to vždy čtvrté úterý v měsíci květnu. Podnět k tomu dala mezinárodní konference významných světových lékařů ve Švýcarsku už v roce 1957. Den mléka není jen jeho oslavou, ale zejména důvodem k zamyšlení nad významem mléka a mléčných výrobků ve výživě.

Regionální potravina – další krok ke kvalitě

30.4.201024161Martina Cukrová
V době otevřeného trhu a zvýšeného dovozu potravin ze zahraničí vzrůstá potřeba upozornit spotřebitele na kvalitní české výrobky. Brzy proto přibude ke stávajícím logům nové logo – Regionální potravina. Budou se tak označovat výrobky, které budou zaručovat místní jedinečnost a domácí kvalitu.

Slow Food a školní jídelny

27.3.201022374Martina Cukrová
V médiích se začínají objevovat zajímavé informace a články o novém celosvětovém hnutí Slow Food neboli pomalé stolování. Čím se toto hnutí vyznačuje, má něco společného se školním stravováním? Co se v této oblasti v nejbližším období chystá? To vše se dozvíte v následujícím článku.

České potraviny?

14.11.200934351Žaneta Mrlinová
Mnoho spotřebitelů se dnes snaží cíleně nakupovat české výrobky. I z jídelen máme zprávy, že někde dávají přednost potravinám vyprodukovaným v českých zemích. Na některé úskalí při posuzování toho, co je a není české, vás upozorňuje dnešní článek.

Povídání o čajích (2)

31.10.200914650Eva Heřkovičová
Pokračujeme v povídání o čajích druhým dílem. Dnes se můžete dozvědět podrobnosti o čajích, které jsou v jídelnách možná častější a více používané. Řeč bude o čajích ovocných a bylinných.

Povídání o čajích (1)

24.10.200916600Eva Heřkovičová
Přišel podzimní čas, který je pro mnohé časem čajů. Při šálku tohoto chutného a populárního nápoje si můžete přečíst dnešní článek o tom, jak čaje dělíme a jakými úpravami čaj prochází, než se dostane na váš stůl.

Koruna pro BIO do ŠKOL a dotace pro školní jídelny

19.9.200917571Žaneta Mrlinová
V září 2009 probíhá v ČR reklamní kampaň Koruna pro BIO do škol, jejímž cílem je mj. shromáždit finance na podporu uvádění biopotravin do školních jídelen. Jak shromažďování probíhá a jak budou moci jídelny dotaci získat, se dozvíte v dnešním článku.

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi