Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Jak poznáme celozrnné pečivo?

14.5.201025330Martina Cukrová
Často se mluví o celozrnném pečivu a vláknině. Odborníci zároveň upozorňují, že ne každé tmavé pečivo je celozrnné. Jak je to s přibarvováním těsta a jak tedy poznat skutečně celozrnný produkt?

Připomeňte svým strávníkům Den mléka!

7.5.201033910Zdenka Macháčková
Mezinárodní den mléka? Ano, i mléko má svůj svátek, a to vždy čtvrté úterý v měsíci květnu. Podnět k tomu dala mezinárodní konference významných světových lékařů ve Švýcarsku už v roce 1957. Den mléka není jen jeho oslavou, ale zejména důvodem k zamyšlení nad významem mléka a mléčných výrobků ve výživě.

Regionální potravina – další krok ke kvalitě

30.4.201030261Martina Cukrová
V době otevřeného trhu a zvýšeného dovozu potravin ze zahraničí vzrůstá potřeba upozornit spotřebitele na kvalitní české výrobky. Brzy proto přibude ke stávajícím logům nové logo – Regionální potravina. Budou se tak označovat výrobky, které budou zaručovat místní jedinečnost a domácí kvalitu.

Slow Food a školní jídelny

27.3.201027294Martina Cukrová
V médiích se začínají objevovat zajímavé informace a články o novém celosvětovém hnutí Slow Food neboli pomalé stolování. Čím se toto hnutí vyznačuje, má něco společného se školním stravováním? Co se v této oblasti v nejbližším období chystá? To vše se dozvíte v následujícím článku.

České potraviny?

14.11.200943031Žaneta Mrlinová
Mnoho spotřebitelů se dnes snaží cíleně nakupovat české výrobky. I z jídelen máme zprávy, že někde dávají přednost potravinám vyprodukovaným v českých zemích. Na některé úskalí při posuzování toho, co je a není české, vás upozorňuje dnešní článek.

Povídání o čajích (2)

31.10.200919640Eva Heřkovičová
Pokračujeme v povídání o čajích druhým dílem. Dnes se můžete dozvědět podrobnosti o čajích, které jsou v jídelnách možná častější a více používané. Řeč bude o čajích ovocných a bylinných.

Povídání o čajích (1)

24.10.200923910Eva Heřkovičová
Přišel podzimní čas, který je pro mnohé časem čajů. Při šálku tohoto chutného a populárního nápoje si můžete přečíst dnešní článek o tom, jak čaje dělíme a jakými úpravami čaj prochází, než se dostane na váš stůl.

Koruna pro BIO do ŠKOL a dotace pro školní jídelny

19.9.200925561Žaneta Mrlinová
V září 2009 probíhá v ČR reklamní kampaň Koruna pro BIO do škol, jejímž cílem je mj. shromáždit finance na podporu uvádění biopotravin do školních jídelen. Jak shromažďování probíhá a jak budou moci jídelny dotaci získat, se dozvíte v dnešním článku.

Biopotraviny v jídelnách a co s nimi

11.9.200925581Pavel Ludvík
Září je měsícem biopotravin a zároveň začala probíhat propagační kampaň Koruna pro BIO do škol, která má napomoci používání biopotravin ve školních jídelnách. V rozhovoru s Tomem Václavíkem se dozvíte, jak na používání biopotravin ve školních jídelnách a jaké jsou tam s nimi zkušenosti.

Pohotové potraviny ve školním stravování … aneb pokrok nezastavíš! (2)

14.8.200938511Alena Strosserová
V druhém dílu článku si můžete přečíst o využití pohotových potravin v souvislosti s plněním spotřebního koše. Uvedeme příklady využívání pohotových potravin, které vám pomohou lépe plnit spotřební koš.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi