Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Jogurtová pohádka aneb to je ale síla!

18.05.201135740Ctibor Perlín
Přečtěte si vyjádření odborníka ke článku o jogurtech, který vyšel v tisku. Autor zmíněného článku podává nesmyslné informace, odborník jeho tvrzení vyvrací a dokládá fakty a skutečnostmi.

Potraviny a údajná chemická rizika (2)

18.03.201130991Ctibor Perlín
Také jste už slyšeli o E-certifikátu, který by měl dokládat, že obsah přídatných látek v potravině neohrožuje lidské zdraví? Co je pravdy na tom, že kyselina citronová podporuje vznik rakovinových nádorů? Přečtěte si nejen vysvětlení této problematiky, ale i další zajímavosti a informace o "éčkách".

Potraviny a údajná chemická rizika (1)

12.03.201135641Ctibor Perlín
Jaké jsou změny ve výrobě potravin, v chování konzumentů a v jejich informovanosti si můžete přečíst v dnešním článku. Dozvíte se něco více o přídatných látkách, o jejich dělení, o vlivu na zdraví člověka a poplašných zprávách.

Konvenience v našem stravování

26.11.201096600Zlata Piskáčková
Konvenience představují velkou skupinu pohotových potravin, které jsou u výrobce zpracovány tak, že příprava pokrmů je z nich pohodlná a šetří čas. Jaké mohou být přednosti nebo nedostatky těchto potravin se pokusíme objasnit v následujících řádcích.

Brambory loupat, či neloupat?

17.11.2010119081Zdenka Macháčková
Před časem se na portálu Jídelny.cz rozvinula bouřlivá diskuse na téma loupané brambory. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto brambor? Kdy je lépe použít loupané a kdy neloupané? Jsou loupané brambory opravdu dražší?

Zásobování a přejímka zboží ve školní jídelně

17.09.201050420Lucie Janotová
Jak by měla vypadat ideální přejímka zboží v jídelně? V dnešním článku si na vybraných druzích potravin ukážeme, jak poznáme kvalitní a čerstvou potravinu.

Skladování potravin

21.07.2010214901Lucie Janotová
Způsob, jakým se v jídelnách skladují potraviny, podstatně ovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost i kvalitu a ve svém důsledku má také vliv na jakost výsledných pokrmů. Jak skladovat potraviny, aby z nich jídelna mohla připravit zdravotně nezávadný a kvalitní pokrm?

Nakupujete zeleninu přímo od farmářů?

03.07.201035974Martina Cukrová
V současné době jsme svědky zvýšeného zájmu spotřebitelů o kvalitu a původ jimi používaných potravin. Nejinak tomu je i ve školních jídelnách. Objevují se nové způsoby, jak nakupovat kvalitní a čerstvé potraviny vyprodukované ve vlastním regionu. Víte o nich?

Databáze složení potravin

23.06.201071372Martina Cukrová
Pro osvětu a podporu zdravého životního stylu každého národa slouží tzv. potravinové tabulky, které podávají ucelený přehled o nutričních hodnotách potravin vyskytujících se na trhu dané země. Seznamte se s tím, jaké databáze jsou přístupné v České i Slovenské republice.

Jak poznáme celozrnné pečivo?

14.05.201030430Martina Cukrová
Často se mluví o celozrnném pečivu a vláknině. Odborníci zároveň upozorňují, že ne každé tmavé pečivo je celozrnné. Jak je to s přibarvováním těsta a jak tedy poznat skutečně celozrnný produkt?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi