Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Brambory loupat, či neloupat?

17.11.2010114191Zdenka Macháčková
Před časem se na portálu Jídelny.cz rozvinula bouřlivá diskuse na téma loupané brambory. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto brambor? Kdy je lépe použít loupané a kdy neloupané? Jsou loupané brambory opravdu dražší?

Zásobování a přejímka zboží ve školní jídelně

17.9.201048700Lucie Janotová
Jak by měla vypadat ideální přejímka zboží v jídelně? V dnešním článku si na vybraných druzích potravin ukážeme, jak poznáme kvalitní a čerstvou potravinu.

Skladování potravin

21.7.2010203131Lucie Janotová
Způsob, jakým se v jídelnách skladují potraviny, podstatně ovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost i kvalitu a ve svém důsledku má také vliv na jakost výsledných pokrmů. Jak skladovat potraviny, aby z nich jídelna mohla připravit zdravotně nezávadný a kvalitní pokrm?

Nakupujete zeleninu přímo od farmářů?

3.7.201033994Martina Cukrová
V současné době jsme svědky zvýšeného zájmu spotřebitelů o kvalitu a původ jimi používaných potravin. Nejinak tomu je i ve školních jídelnách. Objevují se nové způsoby, jak nakupovat kvalitní a čerstvé potraviny vyprodukované ve vlastním regionu. Víte o nich?

Databáze složení potravin

23.6.201069242Martina Cukrová
Pro osvětu a podporu zdravého životního stylu každého národa slouží tzv. potravinové tabulky, které podávají ucelený přehled o nutričních hodnotách potravin vyskytujících se na trhu dané země. Seznamte se s tím, jaké databáze jsou přístupné v České i Slovenské republice.

Jak poznáme celozrnné pečivo?

14.5.201028720Martina Cukrová
Často se mluví o celozrnném pečivu a vláknině. Odborníci zároveň upozorňují, že ne každé tmavé pečivo je celozrnné. Jak je to s přibarvováním těsta a jak tedy poznat skutečně celozrnný produkt?

Připomeňte svým strávníkům Den mléka!

7.5.201036760Zdenka Macháčková
Mezinárodní den mléka? Ano, i mléko má svůj svátek, a to vždy čtvrté úterý v měsíci květnu. Podnět k tomu dala mezinárodní konference významných světových lékařů ve Švýcarsku už v roce 1957. Den mléka není jen jeho oslavou, ale zejména důvodem k zamyšlení nad významem mléka a mléčných výrobků ve výživě.

Regionální potravina – další krok ke kvalitě

30.4.201032541Martina Cukrová
V době otevřeného trhu a zvýšeného dovozu potravin ze zahraničí vzrůstá potřeba upozornit spotřebitele na kvalitní české výrobky. Brzy proto přibude ke stávajícím logům nové logo – Regionální potravina. Budou se tak označovat výrobky, které budou zaručovat místní jedinečnost a domácí kvalitu.

Slow Food a školní jídelny

27.3.201029344Martina Cukrová
V médiích se začínají objevovat zajímavé informace a články o novém celosvětovém hnutí Slow Food neboli pomalé stolování. Čím se toto hnutí vyznačuje, má něco společného se školním stravováním? Co se v této oblasti v nejbližším období chystá? To vše se dozvíte v následujícím článku.

České potraviny?

14.11.200946211Žaneta Mrlinová
Mnoho spotřebitelů se dnes snaží cíleně nakupovat české výrobky. I z jídelen máme zprávy, že někde dávají přednost potravinám vyprodukovaným v českých zemích. Na některé úskalí při posuzování toho, co je a není české, vás upozorňuje dnešní článek.

Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi