Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Pohotové potraviny ve školním stravování … aneb pokrok nezastavíš! (1)

5.8.200948851Alena Strosserová
Na konferenci Školní stravování 2009 zazněla i přednáška o používání pohotových potravin ve školních jídelnách. V prvním dílu článku si přečtete o významu konveniencí, proč používat nebo nepoužívat polotovary.

Ryba domácí - česká ryba do českých kuchyní

13.12.200825632Zdenka Macháčková
Rybí maso je důležitou součástí školnícch jídelníčků. Převážně se však používá maso mořských ryb a našich sladkovodních ryb najdeme v jídelníčcích pramálo. V roce 2008 v ČR odstartovala rozsáhlá kampaň na podporu používání českých ryb. Zkusíte to s Rybou domácí také?

Cenový průzkum listopad 2008

6.12.200833410Pavel Ludvík
Víte, jaká byla průměrná cena potravin v jídelnách v listopadu 2008? Chcete zjistit, jak se lišila od vašich cen? Jaké je rozpětí cen, za něž jídelny potraviny nakupují? To vše zjistíte z našeho pravidelného cenového zpravodajství. K tomu podrobně ceny některých jídelen, jejich finanční normativy a jídelníčky k porovnání.

Ceny v září a cenový průzkum v říjnu 2008

15.10.200828750Vladimíra Nejezová
Přinášíme výsledky cenového průzkumu za měsíc září 2008. Dozvíte se, jaký byl o průzkum zájem, za kolik a jaké potraviny se nakupují ve školních jídelnách v jednotlivých krajích a můžete se podívat, jaké jídelníčky se z těchto potravin dají sestavit. Přispějete do průzkumu tento měsíc?

Jsou biopotraviny lepší než potraviny konvenční?

4.9.200829532Tomáš Komprda
Biopotraviny představují velmi moderní směr výživy. Jistě znáte i jejich nadšené zastánce. Jsou však biopotraviny tak dobré a zdravé? Mají běžné potraviny horší jakost? Článek předního českého odborníka se zabývá srovnáním obou skupin potravin.

Koření a ochucovadla ve školní jídelně

16.8.200845201Lydie Ryšavá
Když něco okořeníme, očekáváme, že to bude chutnější, lepší, příjemnější, barevnější, hodnotnější. Je tomu ale vždy tak? Jak kořenit jídla dětem a jak vůbec koření používat?

Ochucování pokrmů nejen kořením

30.7.200891720Karel Kopec
Bez ochucení by nám pokrmy určitě nechutnaly. Jak však pokrmy správně ochucovat a jak používat koření? Vždyť zejména pro děti není mnoho koření vhodných. Jak a čím koření nahrazovat? Článek předního českého odborníka z této oblasti poradí, jak na to.

Ceny potravin a jídel - červen 2008

9.7.200830131Pavel Ludvík
Zvyšující se ceny potravin jsou předmětem neutuchajícího zájmu. Seznamte se s výsledky červnového průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.

Ceny potravin a jídel - květen 2008

15.6.200827450Pavel Ludvík
Měnící se ceny potravin vyvolaly v poslední době zvýšený zájem. Přinášíme výsledky dalšího – tentokrát květnového - průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.

Některé novinky v označování potravin podle EU

30.5.200825812Vladimíra Nejezová
Ať nakupujete potraviny pro soukromou potřebu nebo pro jídelnu, jistě jste si všimli, že se na výrobcích začínají objevovat podrobnější informace o jejich složení. Setkali jste se již s pojmy GDA nebo GDO a víte, co přesně znamenají?

Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 3456789 ... 15O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi