Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Technické cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu.
Reklamní cookies
Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Tyto informace neslouží k identifikaci Vaší osoby.
Pokračujeme v povídání o čajích druhým dílem. Dnes se můžete dozvědět podrobnosti o čajích, které jsou v jídelnách možná častější a více používané. Řeč bude o čajích ovocných a bylinných.
Přišel podzimní čas, který je pro mnohé časem čajů. Při šálku tohoto chutného a populárního nápoje si můžete přečíst dnešní článek o tom, jak čaje dělíme a jakými úpravami čaj prochází, než se dostane na váš stůl.
V září 2009 probíhá v ČR reklamní kampaň Koruna pro BIO do škol, jejímž cílem je mj. shromáždit finance na podporu uvádění biopotravin do školních jídelen. Jak shromažďování probíhá a jak budou moci jídelny dotaci získat, se dozvíte v dnešním článku.
Září je měsícem biopotravin a zároveň začala probíhat propagační kampaň Koruna pro BIO do škol, která má napomoci používání biopotravin ve školních jídelnách. V rozhovoru s Tomem Václavíkem se dozvíte, jak na používání biopotravin ve školních jídelnách a jaké jsou tam s nimi zkušenosti.
V druhém dílu článku si můžete přečíst o využití pohotových potravin v souvislosti s plněním spotřebního koše. Uvedeme příklady využívání pohotových potravin, které vám pomohou lépe plnit spotřební koš.
Na konferenci Školní stravování 2009 zazněla i přednáška o používání pohotových potravin ve školních jídelnách. V prvním dílu článku si přečtete o významu konveniencí, proč používat nebo nepoužívat polotovary.
Rybí maso je důležitou součástí školnícch jídelníčků. Převážně se však používá maso mořských ryb a našich sladkovodních ryb najdeme v jídelníčcích pramálo. V roce 2008 v ČR odstartovala rozsáhlá kampaň na podporu používání českých ryb. Zkusíte to s Rybou domácí také?
Víte, jaká byla průměrná cena potravin v jídelnách v listopadu 2008? Chcete zjistit, jak se lišila od vašich cen? Jaké je rozpětí cen, za něž jídelny potraviny nakupují? To vše zjistíte z našeho pravidelného cenového zpravodajství. K tomu podrobně ceny některých jídelen, jejich finanční normativy a jídelníčky k porovnání.
Přinášíme výsledky cenového průzkumu za měsíc září 2008. Dozvíte se, jaký byl o průzkum zájem, za kolik a jaké potraviny se nakupují ve školních jídelnách v jednotlivých krajích a můžete se podívat, jaké jídelníčky se z těchto potravin dají sestavit. Přispějete do průzkumu tento měsíc?
Biopotraviny představují velmi moderní směr výživy. Jistě znáte i jejich nadšené zastánce. Jsou však biopotraviny tak dobré a zdravé? Mají běžné potraviny horší jakost? Článek předního českého odborníka se zabývá srovnáním obou skupin potravin.