Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam. Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie podle kategorií, v souladu s vlastními preferencemi.
Technické cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Takto získaná data zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu.
Reklamní cookies
Reklamní cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Tyto informace neslouží k identifikaci Vaší osoby.
Když něco okořeníme, očekáváme, že to bude chutnější, lepší, příjemnější, barevnější, hodnotnější. Je tomu ale vždy tak? Jak kořenit jídla dětem a jak vůbec koření používat?
Bez ochucení by nám pokrmy určitě nechutnaly. Jak však pokrmy správně ochucovat a jak používat koření? Vždyť zejména pro děti není mnoho koření vhodných. Jak a čím koření nahrazovat? Článek předního českého odborníka z této oblasti poradí, jak na to.
Zvyšující se ceny potravin jsou předmětem neutuchajícího zájmu. Seznamte se s výsledky červnového průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.
Měnící se ceny potravin vyvolaly v poslední době zvýšený zájem. Přinášíme výsledky dalšího – tentokrát květnového - průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.
Ať nakupujete potraviny pro soukromou potřebu nebo pro jídelnu, jistě jste si všimli, že se na výrobcích začínají objevovat podrobnější informace o jejich složení. Setkali jste se již s pojmy GDA nebo GDO a víte, co přesně znamenají?
Poměrně značné zvýšení cen potravin v roce 2007 vyvolalo množství reakcí. Bylo nutné upravit ceny stravenek, vyhláškou byla zvýšena finanční norma na oběd. Ceny potravin i obědů se v mnoha jídelnách podstatně liší. Seznamte se s výsledky průzkumu, který redakce portálu Jídelny.cz podnikla.
Po několika letech cenového klidu jsme vloni a letos zažili období, kdy se ceny potravin podstatně měnily. Je dobré provést malou rekapitulaci a srovnání cen – jak v čase, tak podle regionů.
V současné době, kdy se tolik hovoří o zdražování másla, si možná rádi přečtete článek, který vám odpoví na otázky o používání rostlinných roztíratelných tuků. Autorka se snaží v článku rozptýlit některé mýty, které se jich týkají, a srovnává přednosti másla a margarínů.
Objevily se některé dotazy k praktickému postupu při zvýšení cen stravenek. Někdy svědčily až o neznalosti principů tvorby cen ve školním stravování. Nejen pro začínající vedoucí jídelen jsme ve spolupráci s naší přední odbornicí p. Věříšovou připravili článek, který na uvedené dotazy reaguje.