Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Označování potravinářských výrobků

28.5.200824940Vladimíra Nejezová
Víte, které druhy informací má obal potravinářského výrobku obsahovat, co jednotlivé údaje znamenají a jak mohou ovlivnit náš výběr?

Ceny potravin a jídel

21.5.200843733Pavel Ludvík
Poměrně značné zvýšení cen potravin v roce 2007 vyvolalo množství reakcí. Bylo nutné upravit ceny stravenek, vyhláškou byla zvýšena finanční norma na oběd. Ceny potravin i obědů se v mnoha jídelnách podstatně liší. Seznamte se s výsledky průzkumu, který redakce portálu Jídelny.cz podnikla.

Jak se mění ceny potravin

18.4.200829132Redakce Jídelny.cz
Po několika letech cenového klidu jsme vloni a letos zažili období, kdy se ceny potravin podstatně měnily. Je dobré provést malou rekapitulaci a srovnání cen – jak v čase, tak podle regionů.

Máslo nebo rostlinné tuky?

1.12.200751993Jana Dostálová
V současné době, kdy se tolik hovoří o zdražování másla, si možná rádi přečtete článek, který vám odpoví na otázky o používání rostlinných roztíratelných tuků. Autorka se snaží v článku rozptýlit některé mýty, které se jich týkají, a srovnává přednosti másla a margarínů.

Jak se vyrovnat s rostoucími cenami potravin

24.11.200753582Ludmila Věříšová
Objevily se některé dotazy k praktickému postupu při zvýšení cen stravenek. Někdy svědčily až o neznalosti principů tvorby cen ve školním stravování. Nejen pro začínající vedoucí jídelen jsme ve spolupráci s naší přední odbornicí p. Věříšovou připravili článek, který na uvedené dotazy reaguje.

Jak na zdražení stravenek

22.11.200733161Zdenka Macháčková
Před časem se na portálu Jídelny.cz začalo živě diskutovat o zdražování potravin a z toho plynoucím zvyšování poplatků za stravu v našich jídelnách. Protože podobné kroky jsou vždy nepopulární, pojďme se společně zamyslet nad tím, jaká existují v této situaci řešení.

Zařazování potravin do spotřebního koše

27.10.20073467028Anna Packová
Stále dostáváme dotazy, jak zařadit určité potraviny do spotřebního koše a s jakým koeficientem. Jde zejména o některé nové výrobky, potraviny i polotovary. Ve spolupráci s odborníky jsme proto připravili nový metodický materiál, který by vám v tom měl pomoci.

Zvyšování cen potravin

22.8.2007353621Vladimíra Nejezová
Během léta 2007 se ve sdělovacích prostředcích několikrát objevily zprávy, že v nadcházejícím období můžeme čekat postupné zvyšování cen potravin. O jaké komodity se bude jednat, jaké jsou důvody zdražení a především jak bude velké, to jsou otázky, na které se pokusíme odpovědět v tomto článku.

Masť, maslo či margarín?

4.8.200719141Igor Bukovský
Tuky sú dôležitou súčasťou našej stravy. Potrebujeme ich, lebo z nich tvoríme dôležité látky a zásobnú formu energie, spaľujeme ich pri každodennej činnosti a naviac: menia a zlepšujú chuťové vnemy. Ktoré tuky sú najlepší?

Jak pomáhá zákon 320/2001 při kontrole školní jídelny

13.6.200746071Vladimír Bureš
Zákon 320/2001 o finanční kontrole se školní jídelny na první pohled dotýká jen okrajově. Zákon však má pro každou vedoucí jídelny velký význam. Ukládá významné povinnosti právnímu subjektu, který nakládá s veřejnými prostředky (tedy i škole či školní jídelně v právní subjektivitě).
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 45678910 ... 15O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi