Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Potraviny

Kategorie článků:


Ryba domácí - česká ryba do českých kuchyní

13.12.200831112Zdenka Macháčková
Rybí maso je důležitou součástí školnícch jídelníčků. Převážně se však používá maso mořských ryb a našich sladkovodních ryb najdeme v jídelníčcích pramálo. V roce 2008 v ČR odstartovala rozsáhlá kampaň na podporu používání českých ryb. Zkusíte to s Rybou domácí také?

Cenový průzkum listopad 2008

06.12.200841060Pavel Ludvík
Víte, jaká byla průměrná cena potravin v jídelnách v listopadu 2008? Chcete zjistit, jak se lišila od vašich cen? Jaké je rozpětí cen, za něž jídelny potraviny nakupují? To vše zjistíte z našeho pravidelného cenového zpravodajství. K tomu podrobně ceny některých jídelen, jejich finanční normativy a jídelníčky k porovnání.

Ceny v září a cenový průzkum v říjnu 2008

15.10.200831770Vladimíra Nejezová
Přinášíme výsledky cenového průzkumu za měsíc září 2008. Dozvíte se, jaký byl o průzkum zájem, za kolik a jaké potraviny se nakupují ve školních jídelnách v jednotlivých krajích a můžete se podívat, jaké jídelníčky se z těchto potravin dají sestavit. Přispějete do průzkumu tento měsíc?

Jsou biopotraviny lepší než potraviny konvenční?

04.09.200834352Tomáš Komprda
Biopotraviny představují velmi moderní směr výživy. Jistě znáte i jejich nadšené zastánce. Jsou však biopotraviny tak dobré a zdravé? Mají běžné potraviny horší jakost? Článek předního českého odborníka se zabývá srovnáním obou skupin potravin.

Koření a ochucovadla ve školní jídelně

16.08.200855971Lydie Ryšavá
Když něco okořeníme, očekáváme, že to bude chutnější, lepší, příjemnější, barevnější, hodnotnější. Je tomu ale vždy tak? Jak kořenit jídla dětem a jak vůbec koření používat?

Ochucování pokrmů nejen kořením

30.07.200897980Karel Kopec
Bez ochucení by nám pokrmy určitě nechutnaly. Jak však pokrmy správně ochucovat a jak používat koření? Vždyť zejména pro děti není mnoho koření vhodných. Jak a čím koření nahrazovat? Článek předního českého odborníka z této oblasti poradí, jak na to.

Ceny potravin a jídel - červen 2008

09.07.200833311Pavel Ludvík
Zvyšující se ceny potravin jsou předmětem neutuchajícího zájmu. Seznamte se s výsledky červnového průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.

Ceny potravin a jídel - květen 2008

15.06.200832880Pavel Ludvík
Měnící se ceny potravin vyvolaly v poslední době zvýšený zájem. Přinášíme výsledky dalšího – tentokrát květnového - průzkumu, v němž porovnáváme ceny potravin v různých jídelnách a zjišťujeme, jak souvisí s jídelníčky.

Některé novinky v označování potravin podle EU

30.05.200833912Vladimíra Nejezová
Ať nakupujete potraviny pro soukromou potřebu nebo pro jídelnu, jistě jste si všimli, že se na výrobcích začínají objevovat podrobnější informace o jejich složení. Setkali jste se již s pojmy GDA nebo GDO a víte, co přesně znamenají?

Označování potravinářských výrobků

28.05.200830760Vladimíra Nejezová
Víte, které druhy informací má obal potravinářského výrobku obsahovat, co jednotlivé údaje znamenají a jak mohou ovlivnit náš výběr?

Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 45678910 ... 16O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi