Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
15 let informací pro hromadné stravování

Články v kategorii Jídelny

Kategorie článků:


Báječné ženy u multifunkčních pánví, aneb aby děti jedly ryby s chutí

9.4.20188042Monika Křtěnská
Rybí pokrmy jsou dětmi obecně hůře přijímány. Ve školní jídelně ZŠ Chvaletická se toho nebojí a neustále představují strávníkům nové pokrmy z ryb. Inspirujte se nápaditými recepty a neutuchající energií paní vedoucí a jejího týmu kuchařek.

Rok polévek v Českém Brodu

5.4.20184130Pavel Ludvík
Ve školní jídelně Český Brod probíhá Rok polévek. Jídelna nyní věnuje skladbě a pestrosti polévek zvýšenou pozornost a hlavně chce každý den připravit strávníkům jinou polévku. V tomto školním roce se tedy v jídelníčku musí postupně objevit kolem 200 receptů.

Jak se vaří Na Korábě (2)

3.4.20183380Pavel Ludvík
Ve druhém díle článku představujícího školní jídelnu Na Korábě v Praze se mimo jiné dočtete, jak strávníci této jídelny přijímají nové trendy ve školním stravování, jak se jim daří plnit doporučení spotřeby ryb a dozvíte se také o některých projektech, kterými motivují a vzdělávají děti v oblasti správného stravování.

Jak se vaří Na Korábě (1)

28.3.20184750Pavel Ludvík
V dnešní rozhovoru ze školní jídelny mateřské školy Na Korábě v Praze se dočtete nejen o tom, jak funguje jejich kuchařský tým, jak ho motivovat, či o komunikaci s rodiči. Dozvíte se také, kde hledají nové receptury a jak sestavují jídelníčky.

Využijte dobrých zkušeností s pokrmy z ryb

26.2.20188843Pavel Ludvík
Zveme vás dnes do jídelny, kde rybí pokrmy mají své stálé místo v jídelníčku. Jídelna je vynalézavým způsobem nabízí strávníkům a ti je přijímají. Zkuste těchto zkušeností využít, třeba právě u vás zaberou a zvýší vám zájem o ryby.

Jak na změny ve stravování (2)

21.2.20187270Pavel Ludvík
V další části rozhovoru se dočtete o zkušenostech vedoucí školní jídelny z Jičína s bezmasými pokrmy, jak využívají sóju a jaký úspěch mají u jejich strávníků bezmasé pokrmy s houbami. Dočtete se také, jaký názor má paní vedoucí na výchovu strávníků a jak důležitá je ve vztahu ke strávníkům komunikace.

Jak na změny ve stravování (1)

19.2.20189614Pavel Ludvík
Ve školní jídelně v Jičíně se změn ve stravování nebojí. Nechte se inspirovat zkušenostmi paní vedoucí, která se školnímu stravování věnuje již řadu let. Dozvíte se, jak komunikuje se strávníky středoškoláky, jak zařazuje do jídelníčku bezmasé pokrmy a také pár rad, jak s takovými změnami ve stravování vůbec začít.

Dny španělské kuchyně odstartovaly

5.2.20185311Pavel Ludvík
V prvních měsících roku 2018 probíhají v řadě míst Dny španělské kuchyně, které představují tradiční španělské recepty. Někde mají tuto akci již za sebou. Na čem si tam strávníci mohli pochutnat a jaké byly jejich reakce? Jaké zkušenosti získaly kuchařky při přípravě neobvyklých pokrmů?

Velké věci v malé jídelně (2)

24.1.201811518Pavel Ludvík
V další části rozhovoru si přečtete jak motivovat malé strávníky a seznámíte se se zkušenostmi pracovnic jídelny z Petrohradu z finále soutěže o Nejlepší školní oběd. Dozvíte se také, jak to dělají, když jedna ze dvou kuchařek onemocní a co je drží u práce ve školní jídelně.

Velké věci v malé jídelně (1)

22.1.20189975Pavel Ludvík
Ve školní jídelně v Petrohradu opravdu umějí vařit – to jídelna dokázala vítězstvím v soutěži o Nejlepší školní oběd. Jak se staví ke zdravým jídlům, jaké má zkušenosti s nabídkou potravin, které nejsou u dětí populární, kde hledá nové recepty? To vše se dočtete v dnešním rozhovoru.
Předchozí12345Další
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz
Zobrazit plnou verzi