Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Jídelny

Kategorie článků:


Dietní stravování ve ŠJ Dobřany

6.9.20217190Lenka Podhorsky
V mnoha jídelnách se připravují bezlepková jídla pro jednoho, dva strávníky. Jsou ale zařízení, která mají nabídku diet podstatně větší a dietní jídla vaří pro velký počet strávníků. Pojďte se s námi do jedné takové jídelny podívat a seznámit se s jejími zkušenostmi.

Týmové vaření v Malšicích

2.8.20214380Iveta Brunová
Také vám v období covidu chyběly vzdělávací akce pro kuchaře? Vedoucí školní jídelny z Malšic ano, proto se, jakmile to bylo možné, rozhodla uspořádat setkání kuchařů u nich v jídelně. Zajímavé informace, fígle s konvektomatem i předávání zkušeností mezi jídelnami hrály hlavní roli při této akci. Čtěte a dozvíte se více.

Poučme se z koronakrize

21.6.20217530Zdenka Macháčková
Pandemie Covid-19 obrátila na dlouhou dobu naše životy naruby. I ve školním stravování bylo nutné pružně reagovat a uskutečňovat mnohé změny takřka ze dne na den. Co nového koronakrize přinesla do školních jídelen? Jak se z ní poučit? Přečtěte si článek od vedoucí školní jídelny z východních Čech.

Co vše je potřeba k přípravě svačin

8.2.2021175410Kateřina Slabíková
Možná jste již také řešili otázku, zda ve vaší jídelně začít připravovat svačiny, či nikoliv. Co vše je k přípravě svačin potřeba? Je nutné mít zvláštní sklad, lednici? A co například dokumentace HACCP? Čtěte dál. O svoje zkušenosti se s vámi podělí vedoucí ŠJ z Valašských Klobouk.

Plnění spotřebního koše v praxi

18.1.202122412Anna Packová
Plníte dostatečně spotřební koš? I pokud si odpovíte ano, nemusí to znamenat, že máte vše v naprostém pořádku. V praxi se stává, že některé suroviny jsou zařazeny nesprávně a výsledky významně zkreslují. Následující článek vás seznámí s nejčastějšími prohřešky při zařazování surovin do spotřebního koše.

Čím může více jídelen sdružených do jednoho subjektu inspirovat ostatní

19.10.20209970Pavel Ludvík
Vaříte pro 50 dětí? Nebo pro 800, ale pořád v jedné jídelně? Jsou však organizace, které sdružují 5, 10 i více provozoven. Podobné spojení má určité ekonomické výhody. Dokáže však takový kolos reagovat na skutečné potřeby strávníků?

Opatření proti koronaviru v praxi jídelen

14.9.202021160Pavel Ludvík
Zajímá vás, jaká konkrétní protikoronavirová opatření platí v jiných školních jídelnách? Seznamte se s první částí výsledků našeho průzkumu, který přináší zkušenosti z těch školních jídelen, kde riziko nákazy bylo již na začátku září významně vyšší než jinde.

Cestování po světě s místní ochutnávkou (2)

3.8.20206430Dana Ďopanová
Přečtěte si pokračování poutavého vyprávění o cestování školní jídelny po celém světě. Přiblíží vám období adventu a Vánoc v cizích zemích. Dalšími zastávkami pak budou státy jako Turecko, Bulharsko nebo Rumunsko. Co dobrého se zde tradičně vaří? Na závěr putování se paní vedoucí podělí i o dva recepty z cest.

Cestování po světě s místní ochutnávkou (1)

29.7.20209001Dana Ďopanová
Cestování k létu prostě patří, stejně jako ochutnávání tradičních pokrmů cizích zemí. Vydejte se s námi na odvážnou cestu kolem světa, kterou podnikla jedna západočeská školní jídelna spolu se svými strávníky. Inspirujte se vydařenou akcí a přečtěte si, kam se při svém putování podívali a jaké pokrmy ochutnali.

Vyhráváme boj s rybími jídly

29.6.202010990Pavel Ludvík
Zařadit rybí pokrm do jídelníčku znamená pro mnoho vedoucích předem prohranou bitvu. Ale ne všude. Někde vědí, jak v ní zvítězit. Víte, jak se dá úspěšně nabídnout ryba, i když se vaří jen jedno jídlo? Víte, jak to dělají ve větších jídelnách, že si čtvrtina nebo třetina dětí sama přihlásí rybí dvojku?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi