Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Převlékání a osobní hygiena kuchařek – pohled hygienika

27.11.20233781Eva Lysá
Kde jsou ve školních jídelnách nejčastější „bolavá místa“ v souvislosti s převlékáním a osobní hygienou? Jaké jsou cesty k jejich nápravě? Shrnujeme zkušenosti z kontrol a přinášíme vám doporučení a tipy z praxe hygienika.

Perete si doma, nebo v jídelně?

06.11.20236122Pavel Ludvík
Perete pracovní oděvy doma, v jídelně, nebo je posíláte do prádelny? Kolik jich máte k dispozici a jak často dostáváte nové? Na tyto otázky odpovídá dnešní článek s podrobnou analýzou právních předpisů a sondou do praxe školních jídelen. Porovnejte jejich zkušenosti s vašimi.

Interní audit provozu – zbytečná povinnost, či užitečná pomoc?

30.10.20235840Jiří Plzák
Co je to interní audit systému HACCP? Proč a jak často je třeba jej provádět? Jak má takový audit správně vypadat? Co dělat, když ukáže nějaké nedostatky provozu? Přinášíme vám odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé další otázky.

Problematika HACCP ve školních jídelnách

24.04.202317050Eva Lysá
Jaké jsou nejčastější závady v HACCP zjištěné při výkonu státního zdravotního dozoru? Co konkrétně v této oblasti hygienici řeší při kontrolách ve školních jídelnách a co jim nejvíce vadí? Přinášíme vám zkušenosti z praxe hygienika – seznamte se s nimi.

Problematika skladování potravin

02.02.202316940Eva Lysá
Jaké jsou největší nešvary při skladování potravin ve stravovacích provozech? Co pracovníci Krajských hygienických stanic nejčastěji řeší při návštěvách jídelen? Na následujících řádcích se dočtete spoustu konkrétních poznatků z kontrol.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (3)

01.12.202288130Lucie Janotová, Jiří Plzák
Závěrečný díl cyklu článků o zkušenostech se systémem HACCP je zaměřen na realizaci systému v provozu a přináší přehled možností, jak celý systém zjednodušit, avšak při zachování jeho funkčnosti a kvality.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (2)

24.11.202284790Lucie Janotová, Jiří Plzák
Druhý díl článku o HACCP se zabývá analýzou nebezpečí, přináší přehled častých pochybení, kterých se stravovací provozy v této oblasti dopouštějí, a seznámí vás i s praktickými poznatky ke stanovení kritických bodů.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (1)

21.11.2022166660Lucie Janotová, Jiří Plzák
Téma HACCP je stále velmi aktuální, často se ptáte na nejrůznější záležitosti s ním spojené. V tomto třídílném článku se zabýváme možnostmi, jak jej vylepšit, uspořádat účelněji, příp. zjednodušit. Ukážeme si přitom i příklady z praxe.

Hygienický plán úklidu kuchyně

01.07.202226020Eva Povová
Zdravá kuchyně začíná od podlahy. Jak udržet kuchyni čistou a hygienickou? Jak dodržovat hygienu potravin, osobní hygienu a čistotu celého provozu? Vytvořte si plán úklidu. Máme pro Vás několik tipů jak na to.

Světový den hygieny rukou

05.05.20229280Zdenka Macháčková
5. květen byl Valným shromážděním OSN ustanoven jako Světový den hygieny rukou. Proč je tak důležité si pořádně mýt ruce? Jaká je správná technika mytí rukou a kde nejčastěji děláme chyby? Co o hygieně rukou možná nevíte?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi