Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Problematika HACCP ve školních jídelnách

24.04.202310590Eva Lysá
Jaké jsou nejčastější závady v HACCP zjištěné při výkonu státního zdravotního dozoru? Co konkrétně v této oblasti hygienici řeší při kontrolách ve školních jídelnách a co jim nejvíce vadí? Přinášíme vám zkušenosti z praxe hygienika – seznamte se s nimi.

Problematika skladování potravin

02.02.202312900Eva Lysá
Jaké jsou největší nešvary při skladování potravin ve stravovacích provozech? Co pracovníci Krajských hygienických stanic nejčastěji řeší při návštěvách jídelen? Na následujících řádcích se dočtete spoustu konkrétních poznatků z kontrol.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (3)

01.12.202283030Lucie Janotová, Jiří Plzák
Závěrečný díl cyklu článků o zkušenostech se systémem HACCP je zaměřen na realizaci systému v provozu a přináší přehled možností, jak celý systém zjednodušit, avšak při zachování jeho funkčnosti a kvality.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (2)

24.11.202280440Lucie Janotová, Jiří Plzák
Druhý díl článku o HACCP se zabývá analýzou nebezpečí, přináší přehled častých pochybení, kterých se stravovací provozy v této oblasti dopouštějí, a seznámí vás i s praktickými poznatky ke stanovení kritických bodů.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (1)

21.11.2022157110Lucie Janotová, Jiří Plzák
Téma HACCP je stále velmi aktuální, často se ptáte na nejrůznější záležitosti s ním spojené. V tomto třídílném článku se zabýváme možnostmi, jak jej vylepšit, uspořádat účelněji, příp. zjednodušit. Ukážeme si přitom i příklady z praxe.

Hygienický plán úklidu kuchyně

01.07.202218950Eva Povová
Zdravá kuchyně začíná od podlahy. Jak udržet kuchyni čistou a hygienickou? Jak dodržovat hygienu potravin, osobní hygienu a čistotu celého provozu? Vytvořte si plán úklidu. Máme pro Vás několik tipů jak na to.

Světový den hygieny rukou

05.05.20227000Zdenka Macháčková
5. květen byl Valným shromážděním OSN ustanoven jako Světový den hygieny rukou. Proč je tak důležité si pořádně mýt ruce? Jaká je správná technika mytí rukou a kde nejčastěji děláme chyby? Co o hygieně rukou možná nevíte?

Cizí předměty v kuchyni a hygiena

14.03.202226020Pavel Ludvík
Může kuchařka nosit hodinky pod rukavicí? Co říká aktuální legislativa k mobilním telefonům u pracovníků v kuchyni? Jak tam správně používat propisku, aby neohrožovala bezpečnost pokrmů? Zeptali jsme se odborníka na hygienu na další otázky, které často řešíte.

Také se v jídelně bráníte covidu?

31.01.202218860Redakce Jídelny.cz
Nemocní žáci, učitelé, kuchařky. Antigenní a PCR testování. Karantény, izolace, homeoffice. Zavřené jídelny. To vše patří k dnešní době navzdory tomu, že se všichni koronavirové nákaze bráníme, jak můžeme. Jaká pravidla nyní ve školních jídelnách platí? Jak postupovat, aby se nemoc zbytečně nepřenášela?

Zeptali jsme se odborníka na hygienu

01.11.202130883Pavel Ludvík
Může mít kuchařka gelové nehty? A co uklízečka ve školní jídelně? Může si strávník přinášet vlastní stravu a jak s ní dále nakládat? Lze pro přípravu jídel používat teplou vodu z vodovodu? Kdy můžeme zmrazovat maso a kdy ne? Tak právě na tyto otázky jsme hledali odpověď u odborníka na hygienu.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi