Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (3)

1.12.202277850Lucie Janotová, Jiří Plzák
Závěrečný díl cyklu článků o zkušenostech se systémem HACCP je zaměřen na realizaci systému v provozu a přináší přehled možností, jak celý systém zjednodušit, avšak při zachování jeho funkčnosti a kvality.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (2)

24.11.202276240Lucie Janotová, Jiří Plzák
Druhý díl článku o HACCP se zabývá analýzou nebezpečí, přináší přehled častých pochybení, kterých se stravovací provozy v této oblasti dopouštějí, a seznámí vás i s praktickými poznatky ke stanovení kritických bodů.

Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž (1)

21.11.2022147760Lucie Janotová, Jiří Plzák
Téma HACCP je stále velmi aktuální, často se ptáte na nejrůznější záležitosti s ním spojené. V tomto třídílném článku se zabýváme možnostmi, jak jej vylepšit, uspořádat účelněji, příp. zjednodušit. Ukážeme si přitom i příklady z praxe.

Hygienický plán úklidu kuchyně

1.7.202213950Eva Povová
Zdravá kuchyně začíná od podlahy. Jak udržet kuchyni čistou a hygienickou? Jak dodržovat hygienu potravin, osobní hygienu a čistotu celého provozu? Vytvořte si plán úklidu. Máme pro Vás několik tipů jak na to.

Světový den hygieny rukou

5.5.20225290Zdenka Macháčková
5. květen byl Valným shromážděním OSN ustanoven jako Světový den hygieny rukou. Proč je tak důležité si pořádně mýt ruce? Jaká je správná technika mytí rukou a kde nejčastěji děláme chyby? Co o hygieně rukou možná nevíte?

Cizí předměty v kuchyni a hygiena

14.3.202222870Pavel Ludvík
Může kuchařka nosit hodinky pod rukavicí? Co říká aktuální legislativa k mobilním telefonům u pracovníků v kuchyni? Jak tam správně používat propisku, aby neohrožovala bezpečnost pokrmů? Zeptali jsme se odborníka na hygienu na další otázky, které často řešíte.

Také se v jídelně bráníte covidu?

31.1.202217400Redakce Jídelny.cz
Nemocní žáci, učitelé, kuchařky. Antigenní a PCR testování. Karantény, izolace, homeoffice. Zavřené jídelny. To vše patří k dnešní době navzdory tomu, že se všichni koronavirové nákaze bráníme, jak můžeme. Jaká pravidla nyní ve školních jídelnách platí? Jak postupovat, aby se nemoc zbytečně nepřenášela?

Zeptali jsme se odborníka na hygienu

1.11.202127033Pavel Ludvík
Může mít kuchařka gelové nehty? A co uklízečka ve školní jídelně? Může si strávník přinášet vlastní stravu a jak s ní dále nakládat? Lze pro přípravu jídel používat teplou vodu z vodovodu? Kdy můžeme zmrazovat maso a kdy ne? Tak právě na tyto otázky jsme hledali odpověď u odborníka na hygienu.

Test znalostí hygieny ve školním stravování

4.10.202127651Redakce Jídelny.cz
Opět hygienici bombardují vaši jídelnu zákazy a příkazy? Opět nevíte, co si myslet o doporučeních, které v oblasti hygieny zveřejňuje MŠMT? Nevíte, zda vaše znalosti hygieny odpovídají požadavkům na „vykonávání činnosti epidemiologicky závažné“? Udělejte si test znalostí hygieny a zjistěte, jak na tom jste.

Manuály MŠMT a MZd pro školní jídelny

17.8.202154982Redakce Jídelny.cz
MŠMT vydalo pro školní rok 2021/2022 soubor doporučení pro školy a školská zařízení vzhledem ke covid-19. Seznamte se s tím, co platí pro školní jídelny, co je jen doporučení a co je závazné. -- Aktualizováno 28. 8. – platná doporučení MZd. Víte, v čem se liší od pokynů MŠMT?
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi