Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Příručka správné výrobní praxe ve stravovacích službách

23.7.200657880Pavel Ludvík
Vznikla první příručka správné výrobní praxe ve stravovacích službách. Podívejme se, co to správná výrobní praxe je, proč o ní mluvíme a nahlédněme do této příručky.

Ukázky provozních řádů (2)

12.7.200685111Redakce
V další části ukázek provozních řádů z jídelny představujeme několik sanitačních řádů.

Ukázky provozních řádů (1)

1.7.2006109706Redakce
Často se nás ptáte na vzory a ukázky různých provozních, úklidových, sanitačních plánů. Z jedné ŠJ jsme získali ukázky těchto provozních dokumentů. Přinášíme vám je ve 3 dílech: dnes to bude úklidový plán a pravidla pro výdej stravy do jídlonosičů.

Nová legislativa EU - Blýskání na lepší časy?

27.5.200636153Hana Svobodová
Přinášíme záznam další z hlavních přednášek, která zazněla na právě ukončených Krajských konferencích. Jde o přednášku Ing. Svobodové o nové Evropské legislativě.

Co říká hygienik na dokument SANCO/1955/2005?

31.3.200637110Hana Svobodová
V uplynulých týdnech jsme zveřejnili dvoudílný komentář k dokumentu SANCO/1955/2005. Jako doplněk k uvedenému článku přinášíme odborné stanovisko hygieničky, která se problematikou HACCP systematicky zabývá.

HACCP podle EU (2)

24.3.200644161Pavel Ludvík
Dnešní článek přináší závěrečnou část analýzy nového dokumentu DG SANCO/1955/2005 týkajícího se HACCP.

HACCP podle EU (1)

17.3.200659801Pavel Ludvík
Komise DG SANCO vydala na podzim 2006 další oficiální dokument na podporu zavedení a provozování systému HACCP zejména v malých podnicích. Dvoudílný článek shrnuje hlavní myšlenky z tohoto dokumentu.

Kontroly potravin

15.2.200633010Pavel Ludvík
Kontrolám potravin věnují členské státy EU mimořádnou pozornost, nedávno byly např. zveřejněny další předpisy EU k této problematice. Tuto informaci doprovázíme zprávou o mikrobiologických kontrolách potravin, které SZPI prováděla u nás v roce 2005.

Pět opatření WHO

10.2.200629670Redakce
Pět opatření je nová strategie WHO, jak redukovat výskyt onemocnění z potravin. Tato iniciativa je formulovaná několika jednoduchými zásadami, které můžeme uplatnit doma i v hromadném stravování.

Výskyt bakteriálních infekcí přenášených potravou v Evropě (2)

22.12.200550350Eva Kudlová
V závěrečné části článku o výskytu alimentárních infekcí se autorka krátce zamýšlí nad změnami ve výskytu těchto infekcí a nad příčinami těchto změn.
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 891011121314 ... 16O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi