Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Články v kategorii Hygiena

Kategorie článků:


Požadavky na hygienu ve stravovacích službách

06.12.200655871Ing. Lucie Janotová
Na nedávných Krajských konferencích hromadného stravování byla velmi pečlivě sledována přednáška o hygienických požadavcích. Není divu - požadavky na hygienu ve stravovacích službách prošly v poslední době bouřlivým vývojem. Přinášíme stručný záznam této přednášky.

Zdravotní prohlídky zaměstnanců ŠJ

20.10.200656481Dagmar Červenková, Ivana Lukašíková
U zrodu dnešního článku byl jednoduchý dotaz, který redakce dostala mailem: Jsou zaměstnanci ŠJ povinni každý rok podstoupit zdravotní prohlídku ? Podle jakého zákona či vyhlášky, u jakého lékaře? Obsáhlou odpověď nám vypracovali odborníci na KHS.

Jen udržovaný systém HACCP zabezpečuje bezpečnost pokrmů

04.10.200693211Pavel Otoupal
Systém HACCP, který jídelny již delší dobu používají, je třeba udržovat, pravidelně kontrolovat a provádět jeho audit. O tom, jak na to, byla jedna z přednášek na konferenci Školní stravování 2006.

Nařízení ES 852/2004 versus vyhláška č. 137/2004 Sb.

13.09.2006101152Sylvie Slavíková
Dnešním dnem začínáme zveřejňovat některé přednášky z konference Školní stravování 2006. Jedním z vystoupení, které mělo velký ohlas, bylo porovnání nařízení ES 852/2004 a národní vyhlášky 137/2004. Přinášíme stručný záznam této přednášky.

Druhý díl příručky správné výrobní a hygienické praxe na světě!

09.09.200653202Pavel Ludvík
Tento týden byl na stránkách Národního informačního střediska pro podporu jakosti zveřejněn 2. díl Zásad správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách. Jaká tato příručka je a co obsahuje?

Ukázky provozních řádů (3)

02.08.200680622Redakce
V poslední ukázce provozních řádů vám přinášíme sanitační plán z hrubé přípravny zeleniny a z úseku vytloukání vajec.

Příručka správné výrobní praxe ve stravovacích službách

23.07.200663460Pavel Ludvík
Vznikla první příručka správné výrobní praxe ve stravovacích službách. Podívejme se, co to správná výrobní praxe je, proč o ní mluvíme a nahlédněme do této příručky.

Ukázky provozních řádů (2)

12.07.200688781Redakce
V další části ukázek provozních řádů z jídelny představujeme několik sanitačních řádů.

Ukázky provozních řádů (1)

01.07.2006119936Redakce
Často se nás ptáte na vzory a ukázky různých provozních, úklidových, sanitačních plánů. Z jedné ŠJ jsme získali ukázky těchto provozních dokumentů. Přinášíme vám je ve 3 dílech: dnes to bude úklidový plán a pravidla pro výdej stravy do jídlonosičů.

Nová legislativa EU - Blýskání na lepší časy?

27.05.200639113Hana Svobodová
Přinášíme záznam další z hlavních přednášek, která zazněla na právě ukončených Krajských konferencích. Jde o přednášku Ing. Svobodové o nové Evropské legislativě.
Předchozí stránkaO 10 stran zpět1 ... 891011121314 ... 16O 10 stran vpředNásledující stránka
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi